Hyppää pääsisältöön

Victoria-sarjan kolmoskautta kuvataan jo – mukana Laurence Fox ja Kate Fleetwood

Victoria-sarja kuvaa kuningatar Viktorian elämää ja avioliittoa prinssi Albertin kanssa.
Victoria-sarjan päärooleissa jatkavat Jenna Coleman ja Tom Hughes. Victoria-sarja kuvaa kuningatar Viktorian elämää ja avioliittoa prinssi Albertin kanssa. Yle TV1,victoria

Laurence Fox ja Kate Fleetwood liittyvät suositun draamasarjan Victorian näyttelijäkaartiin.

Hittisarjan kolmannen tuotantokauden kuvaukset ovat alkaneet. Tuotantoyhtiö ITV ilmoitti ilouutisen maanantaina 21.5. juhlistaakseen Viktorian päivää, jota vietetään Britannian pitkäaikaisen hallitsijan syntymäpäivän kunniaksi.

Näyttävä brittisarja kertoo kuningatar Viktorian elämästä ja avioliitosta prinssi Albertin kanssa.

Rooleissa uusia kasvoja

Kuningattarena jatkaa roolityöstään kiitosta kerännyt Jenna Coleman ja prinssi Albertina nähdään Tom Hughes.

Komisario Lewis -sarjasta tuttu Laurence Fox solahtaa karismaattisen ja omapäisen ulkoministerin, lordi Palmersonin rooliin. Brittinäyttelijä Kate Fleetwood esittää Viktorian siskoa Feodoraa, joka palaa yllättäen kuningattaren elämään.

Pääministeri John Russelia esittää John Session ja Doctor Who -näyttelijä Lily Travers Monmouthin herttuatarta. Uusia kasvoja ovat myös The White Princess -sarjan Nicholas Audsley sekä David Burnett ja Emily Forbes.

Draamaattinen kausi tulossa!

Käsikirjoittaja Daisy Goodwinin mukaan uusi kolmas kausi on aikaisempia dramaattisempi.

Kahdeksanosainen kausi alkaa vuodesta 1848, kun Euroopan ja monarkian kannalta eletään levotonta ja epävarmaa aikaa.

Chartismi, poliittista ja sosiaalista uudistusta vaativa työnväenliike on vahvistanut otettaan Britanniassa. Hallitus haluaakin, että kuningatar Victoria lähtee Lontoosta oman turvallisuutensa takia.

Harmoniselta näyttävän Victorian ja Albertin parisuhteen pinnan alla kuohuu, kun kaksi määrätietoista ihmistä kamppailee asemastaan.

Victoria-sarjan kakkoskauden päättävä, teemaltaan jouluinen erikoisjakso nähdään tiistaisin 21. - 29.5. klo 21.30. Jaksot katsottavissa myös Areenassa.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.