Hyppää pääsisältöön

Viikon 21 vinkit: Hyvästi Uutisvuoto, tervetuloa Kieślowski-elokuvakesä ja uusi irlantilaissarja!

Uusi irlantilaissarja kertoo nuoresta asianajajasta, jonka ura ja elämä hajoavat hetkessä pirstaleiksi.
Näytön paikka on uusi irlantilaissarja, joka nähdään perjantaisin Ykkösellä. Uusi irlantilaissarja kertoo nuoresta asianajajasta, jonka ura ja elämä hajoavat hetkessä pirstaleiksi. Kuva: Conor Horgan Yle TV1,Näytön paikka

Viikolla 21 hyvästelemme kahdenkymmenen vuoden ajan jatkuneen, legendaariseksi muodostuneen Uutisvuodon! Maailman viimeisen Uutisvuodon vieraina nähdään emeritukset Jari Tervo ja Peter Nyman. Kippareina toimivat Anna Perho ja Katja Ståhl, ja valot sammuttaa Baba Lybeck.

Mutta kun yksi loppuu, toinen alkaa. Uudessa irlantilaissarjassa Näytön paikka nuoren asianajajanaisen ura ja elämä hajoavat hetkessä pirstaleiksi, kun nuhteeton sulhanen tekee kohtalokkaan virheen, jota ei voi korjata. Pikku Kakkosessa puolestaan aloittaa uusi Hauskan metsästäjät -sarja, jossa Mari ja Eero etsivät tylsyyden poistavaa hauskaa!

Teemalauantai avaa Kieślowski-kesän, joka kattaa ohjaajan kaikki pitkät elokuvat esikoisohjauksesta väritrilogiaan. Elokuvien teemoina ovat sattuma, kohtalo, kaksois- ja kolmoiselämä. Suomalaisten suosiman puolalaisohjaaja Krzysztof Kieślowskin elokuvista nautitaan Teemalla ja Areenassa 26.5. alkaen.

Yleisurheilukesä korkataan Kultainen keihäs -kilpailulla ja lauantaina jännitetään, kuka voittaa jalkapallon Mestarien liigan! Helteistä tv- ja radioviikkoa!

Maanantai 21.5.

Pokka pitää: Nuori Hyacinth – suosikkisarjan uusinnat alkavat

Yle TV1 klo 18.30
Millainen nuori 19-vuotias Hyacinth olisi voinut olla 1950-luvulla? Mitä Hyacinth teki saadakseen koko perheensä korkeampaan yhteiskuntaluokkaan? Miten hänestä tuli snobi, dominoiva ja pyrkyri? Mistä tulivat kynttiläillalliset, astiastot, hieno puhelin? Rooleissa: Kerry Howard (Hyacinth), Mark Addy (Hyacinthin isä), Tony Gardner, Debra Stephenson, Tim Downie. Tuotanto: BBC. Tämän jälkeen näemme kaikki Pokka pitää -jaksot uusintoina 25.7. saakka.

Nuori Hyacinth (Kerry Howard) ja Pokka pitää -sarjan Hyacinth Bucket (Patricia Routledge)
Pokka pitää -uusinnat alkavat! Nuori Hyacinth (Kerry Howard) ja Pokka pitää -sarjan Hyacinth Bucket (Patricia Routledge) Kuva: Yle Kuvapalvelu nuori hyacinth,Pokka pitää

Dokumenttiprojekti: Ennen rikosta (S)

Yle TV1 klo 21.30
(Pre-Crime) Tehokkailla tietokoneilla voisi ennakoida rikokset. Keräämälllä ihmisten laajasti käyttämän sähköisen viestinnän tiedot eri lähteistä ja yhdistämällä niihin valvontakameroiden dataa on mahdollista piirtää ihmisten käyttäytymisestä hyvin tarkka kuva. Sen perusteella mm. terroritekoa suunnittelevat voidaan saada kiinni jo ennen teon toteuttamista. Yle Areena 91 päivää

Tiistai 22.5.

Pikku Kakkonen: Hauskan metsästäjät 1/10 - uusi sarja

Yle TV2 klo 17.23
Mari ja Eero metsästävät kesätekemistä!
Jos on tylsää, niin siihen auttaa vain yksi asia, nimittäin hauska. Hauskaa ei ole aina kuitenkaan helppoa löytää. Vihjeitä seuraamalla hauskan metsästäjät yrittävät päästä hauskan jäljille. Missähän se tällä kertaa piilottelee? Yle Areena toistaiseksi

Hello Ladies – The Movie (7)

Yle TV2 klo 22.00
Elokuvassa Hello Ladies - The Movie nörttien nörtti Stuart saa vieraita: ex-tyttöystävä miehineen aikoo saapua visiitille. Kostoksi kokemistaan vääryyksistä Stuart päättää näyttää maanmiehilleen, kuinka hyvin hänellä on asiat – ja kainalossa vielä kuvankaunis donna. Valitettavasti daami peruuttaa keikkansa, ja Stuart joutuu repimään jostain korvikkeen. Kun hätä on suurin, apukin on lähellä... Yle Areena 32 päivää

Mies makaa punaisella silkkilakanalla juhlakoriste päällään.
Hello Ladies - The Movie. Mies makaa punaisella silkkilakanalla juhlakoriste päällään. Kuva: Yle Kuvapalvelu Hello Ladies

Keskiviikko 23.5.

Kino: Kirsikkapuiden alla (7)

Yle Teema klo 22.00
(An Sweet Red Bean Paste, Japani 2015) Katukeittiötä pitävä Sentaro tutustuu vanhaan Tokue-rouvaan, jolla on mielipide hänen tarjoamista punapaputahnalla täytetyistä leivonnaisista. Tokuella on paljon parempi resepti. Ohjaus: Naomi Kawase. Yle Areena 15 päivää

Kaksi naista ja mies seisovat kirsikkapuiden alla.
Kirsikkapuiden alla on japanilainen elokuva katukeittiön pitäjästä ja vanhasta rouvasta. Kaksi naista ja mies seisovat kirsikkapuiden alla. Kuva: NONSTOP ENTERTAINMENT / Yle Kuvapalvelu elokuvat,Kirsikkapuiden alla

Torstai 24.5.

Kuolematon tarina (S)

Yle Teema klo 21.00
(Histoire immortelle/The Immortal Story, Ranska 1968) Orson Wellesin harvinainen tv-elokuva rikkaan vanhuksen oudosta yrityksestä toteuttaa kuuluisa merimiesjuttu 1800-luvun Macaossa. Pääosissa: Orson Welles, Jeanne Moreau. Yle Areena 15 päivää. Uusinta.

Jeanne Moreau elokuvassa Kuolematon tarina.
Kuolematon tarina. Jeanne Moreau elokuvassa Kuolematon tarina. Jeanne Moreau,Teemalauantai,Orson Welles,elokuvat,Kuolematon tarina

Ulkolinja: Putin ja mafia

Yle TV1 klo 22.00
(Putin & The Mafia) Vladimir Putin lähipiireineen omistaa kiinteistöjä ja omaisuutta ympäri Venäjää ja Eurooppaa. Hän aloitti hankinnat ollessaan KGB-virkailijana Pietarissa. Miten vaatimattomilla tuloilla voi kerätä tällaisen omaisuuden? Yle Areena 91 päivää

Perjantai 25.5.

Kino: Fading Gigolo (12)

Yle Teema klo 21.00
(USA 2013) Draamakomediassa ikääntynyt hurmuri heittäytyy rakkauden ammattilaiseksi auttaakseen rahapulaan joutunutta ystäväänsä. Pääosissa: John Turturro, Woody Allen, Vanessa Paradis, Sharon Stone. Ojkaus: John Turturro. Yle Areena 15 päivää

Näytön paikka S1-2, (12) – uusi sarja alkaa

Yle TV1 klo 21.05
(Striking Out, S1-2) Uudessa irlantilaissarjassa nuoren asianajajanaisen ura ja elämä hajoavat hetkessä pirstaleiksi, kun nuhteeton sulhanen tekee kohtalokkaan virheen, jota ei voi korjata. Tara Rafferty on onnistunut yhdistämään työn ja vapaa-ajan tyylikkäästi: hän on töissä tulevan miehensä isän omistamassa arvostetussa lakifirmassa.

Nyt Tara ja Eric ovat menossa naimisiin ja luvassa on vuosikymmenen häät. Vaan polttari-ilta muuttaa kaiken: Eric jää kiinni rysän päältä toisen naisen kanssa, naisen joka on vielä kihlaparin yhteinen kollega. Pääosissa: Amy Huberman, Emmet Byrne, Fiona O’Shaughnessy, Rory Keenan, Neil Morrissey.
Idea ja käsikirjoitus: James Phelan. Ohjaus: Lisa James Larsson. Tuotanto: Englanti 2017–2018. 4 + 6 jaksoa. Yle Areena 30 päivää

Uusi irlantilaissarja kertoo nuoresta asianajajasta, jonka ura ja elämä hajoavat hetkessä pirstaleiksi.
Näytön paikka. Uusi irlantilaissarja kertoo nuoresta asianajajasta, jonka ura ja elämä hajoavat hetkessä pirstaleiksi. Kuva: Conor Horgan Yle TV1,Näytön paikka

Lauantai 26.5.

Kultainen keihäs

Yle TV2 klo 17.30
Kultainen keihäs Vantaalla avaa Ylen varsin runsaan yleisurheilukesän ja samalla se on myös startti keihäänheittäjille taisteluun EM-edustuspaikoista. Kilpailussa ovat mukana Suomen parhaat nais- ja miesheittäjät Tero Pitkämäen johdolla. Pitkämäki avaa Vantaalla kilpailukautensa. Selostajana on Kimmo Porttila. Yle Areena 31 päivää

Rio Ferdinand ja kuolema

Yle TV2 klo 20.00
(Rio Ferdinand: Being Mum and Dad) Entinen Manchester Unitedin huippujalkapalloilija Rio Ferdinand menetti 34-vuotiaan vaimonsa Rebeccan nopeasti edenneelle syövälle vuonna 2015. Samalla hänestä tuli perheen kolmen lapsen yksinhuoltaja. Palkittu dokumentti kertoo Rion selviytymisestä, johon kuuluu muiden samassa tilanteessa olevien miesten kohtaaminen. Yle Areena 31 päivää

Rio Ferdinand seisoo ja katsoo naulakkoon ripustettuja lasten pelipaitoja.
Rio Ferdinand on entinen huippujalkapalloilija ja kolmen lapsen yksinhuoltajaisä. Rio Ferdinand seisoo ja katsoo naulakkoon ripustettuja lasten pelipaitoja. Kuva: Richard Ansett / Yle Kuvapalvelu Rio Ferdinand

Jalkapallon Mestarien liiga: Loppuottelu

Yle TV2 klo 21.00
Eurooppalainen seurajalkapalloilukausi huipentuu Kiovassa pelattavaan Mestarien liigan loppuotteluun. Jo kolmatta kertaa peräkkäin finaaliin edennyt Real Madrid saa vastaansa Liverpoolin. Selostajana on Matti Härkönen, studiossa Yle Urheilun asiantuntijoiden kanssa studioisäntänä Sami Laine. Yle Areena 31 päivää

Teemalauantai: Kaksi Kieslowskia

Yle Teema klo 21.00 alkaen
Puolalaisohjaajan kahden mestariteoksen Teemalauantai avaa Kieślowski-kesän. Elokuvien teemoina ovat sattuma, kohtalo, kaksois- ja kolmoiselämä. Suomalaisten suosiman puolalaisohjaaja Krzysztof Kieślowskin elokuvista nautitaan Teemalla ja Areenassa 26.5. alkaen. Kokonaisuus kattaa ohjaajan kaikki pitkät elokuvat esikoisohjauksesta väritrilogiaan. Teemalauantai avaa Kieślowski-elokuvakesän, joka jatkuu kolmen kuukauden ajan Yle Areenassa.

Yle Teema klo 21.00
Veronikan kaksoiselämä (S)
(Le double vie de Veronique, Ranska/Puola 1991) Kahden Veronikan kohtalot, toisen Puolassa ja toisen Ranskassa, kietoutuvat toisiinsa Krzysztof Kieślowskin kauniissa elokuvassa. Pääosassa Irène Jacob. (kuva yllä)

Yle Teema klo 22.35
Sattuman kauppaa (S)
(Przypadek, Puola 1981) Krzysztof Kieślowskin elokuvassa nuoren miehen elämäntarina kääntyy kolmeen eri suuntaan riippuen siitä, ehtiikö hän ajoissa junaan. Itse elokuva oli Puolassa esityskiellossa vuoteen 1987 asti. Molemmat Areenassa 90 päivää

Veronika/Veronique eli Irène Jacob elokuvassa Veronikan kaksoiselämä.
Veronikan kaksoiselämä. Veronika/Veronique eli Irène Jacob elokuvassa Veronikan kaksoiselämä. Teemalauantai,elokuvat,Veronikan kaksoiselämä,Irène Jacob,Krzysztof Kieslowski

Uutisvuoto - kaikkien aikojen viimeinen jakso

Yle TV1 klo 21.15
Uutisvuoto on viihdyttänyt suomalaisten lauantai-iltaa jo 20 vuotta. Ohjelmaa on tehty kaikkiaan lähes 700 jaksoa. Ensimmäiset 12 vuotta ohjelman juontajana eli ylipäällikkönä toimi Peter Nyman ja kapteeneina Jari Tervo ja Tommy Tabermann. Stan Saanila korvasi kansanedustajaksi valitun Tabermannin vuonna 2007. Tervon ja Saanilan lopetettua keväällä 2017 Uutisvuodon joukkueita ovat luotsanneet vaihtuvat kapteenit.

Maailman viimeisen Uutisvuodon vieraina ovat emeritukset Jari Tervo ja Peter Nyman. Kippareina Anna Perho ja Katja Ståhl. Valot sammuttaa Baba Lybeck.Yle Areena 31 päivää

Uutisvuodon alkuperäinen kolmikko: Tommy Taberman, Peter Nyman, ja Jari Tervo.
Tommy Tabermann, Peter Nyman ja Jari Tervo tekivät Uutisvuotoa 12 vuoden ajan! Uutisvuodon alkuperäinen kolmikko: Tommy Taberman, Peter Nyman, ja Jari Tervo. Kuva: Yle/Ilkka Ruotsalainen Uutisvuoto,Jari Tervo,Tommy Tabermann,Peter Nyman,Yle Elävä arkisto

Sunnuntai 27.5.

Radioteatteri esittää: Suomenlinna 1918

Yle Radio 1 klo 15.00 + Yle Areena
Ensiesitys. Järvenpääläinen ’Isäukko’ Ilmari on lainkuuliainen perheenisä, kylänsä nimismies ja olosuhteiden uhri. Punavangiksi Suomenlinnan leirille joutuneena ja sinne eristettynä Isäukko odottaa tietoa kohtalostaan. Vangin arjessa olennaista on saada tietoa. Kun sellitoverit luovuttavat, Isäukko uskoo oikeuteen.

Viimeinen toivo elää nokkelassa muurarissa, jonka avulla kirjeet kotiin vaimon ja tyttären luo kulkevat huomaamatta mantereelle. Jokainen kirje voi olla viimeinen. Kenelle kuuluu armo ja oikeus? Käsikirjoitus: Elina Snicker. Ohjaus: Susanna Airaksinen. Rooleissa mm. Jouko Puolanto (Isäukko) ja Paavo Kinnunen (muurari). Teos sovitetaan myös ääni-installaatioksi, joka on kuunneltavissa Suomenlinnassa kahden kuukauden ajan 31.5.2018 alkaen.

Tenniksen Ranskan avoin turnaus

Yle TV2 ja Yle Areena klo 18.00
Ranskan avoin tennisturnaus alkaa Ylen kanavilla toukokuun viimeisenä sunnuntaina. Kahden viikon ajan TV2-kanavalla ja Yle Areenassa pääsee seuramaan Grand slam -turnauksen tapahtumia. Otteluita selostavat Ville Nygård ja Christer Sarlin. Yle Areena 31 päivää

Ulos luontoon Kevätseuranta 5/5

Yle TV1 klo 18.15
Kevätniitty kaipaa kunnostusta. Pirkka-Pekka Petelius ja Minna Pyykkö raivaavat pusikoituvaa perinnemaisemaa ja tutkivat lantaa. Upeat haahkat tuovat kevään merelle ja niittyjen kukkaloisto hurmaa perhoset. Yle Areena toistaiseksi

Minna Pyykkö ja Pirkka-Pekka Petelius Nuuksion Sorlammella.
Ulos luontoon Kevätseuranta on tullut viimeiseen jaksoonsa. Minna Pyykkö ja Pirkka-Pekka Petelius Nuuksion Sorlammella. Kuva: Houman Taleghani / Yle Pirkka-Pekka Petelius,Minna Pyykkö,kevät

Lue myös - yle.fi:stä poimittua