Hyppää pääsisältöön

Arvaatko käsialasta, miltä vuosikymmeniltä nämä kouluvihkot ovat peräisin?

Värikkäitä kouluvihkoja.
Värikkäitä kouluvihkoja. Kuva: YLE/Sari Veikkolainen Vihko,koulut,Käsiala

Kuuluvatko koukerot käsialaasi? Yhdistyvätkö kirjaimet toisiinsa? Käsiala ei ehkä paljasta ihmisen luonnetta, mutta se saattaa kertoa, millä vuosikymmenellä kirjoittaja on koulunsa käynyt. Osaatko päätellä, miltä vuosikymmeneltä nämä seitsemän vihkoa ovat peräisin?

Käsialakirjoituksen opetus poistui koulujen opetussuunnitelmasta muutama vuosi sitten. Sitä ennenkin tyyppikirjaimia uusittiin useampaan kertaan ja kirjainten myötä muuttui myös kouluvihkojen ulkonäkö.

Yhdistä kouluvihko ja vuosikymmen!

Keskustele

Oppimistaidot

 • Ota haltuun opiskelutekniikat! Unohda tuntikausien pänttääminen — opiskele nopeammin ja tehokkaammin

  Oikealla opiskelutekniikalla opit nopeammin ja tehokkaammin.

  Unohda tuntikausien pänttääminen — opiskele nopeammin ja tehokkaammin sen sijaan. Kun löydät itsellesi oikeat opiskelutekniikat, oppiminen helpottuu ja uudet asiat jäävät helpommin mieleen. Videoilta löydät helppoja tekniikoita, joiden avulla voit treenata esimerkiksi omaa lukunopeutta tai ottaa haltuun isoja kokonaisuuksia.

 • Muistin tukemiseksi on monia kikkoja

  Suurin osa meistä oppii useilla eri tyyleillä.

  Suurin osa meistä oppii useilla eri tyyleillä - jopa eri tyyleillä eri aikoina elämässämme. Tarkkaavaisuuteni kohdistuu eri asioihin. Hahmotan ympäristöäni ja muistan opittua eri tavoin. Olemme kaikki erilaisia oppijoina.

 • Empatiaa voi oppia myös digiaikana

  Miksi empatia on tärkeää? Millä tavoin se kehittyy?

  Yksiselitteistä suositusta lasten netinkäytöstä ei ole. Lasten tiedetään kuitenkin tarvitsevan riittävästi sensitiivistä vuorovaikutusta tärkeän aikuisen kanssa. Miksi empatia on tärkeää ja kannattaako lapsen ruutuaikaa rajoittaa?