Hyppää pääsisältöön

Juha Kirveslahti ja Maria Hausen: Yle Tunnuksen tietosuoja paranee entisestään

Mies ja lapsi katsovat yhdessä ohjelmaa tabletilla.
Mies ja lapsi katsovat yhdessä ohjelmaa tabletilla. Yle Tunnus

Yksityisyytesi on meille kunnia-asia ja Yle Tunnuksen tietosuojaan on panostettu alusta alkaen. Perjantaina 25.5. voimaan astuvan EU:n uuden tietosuoja-asetuksen myötä olemme parantaneet Yle Tunnuksen tietosuojaa.

Tarvitsemme tietojasi, jotta voimme tarjota sinulle osuvampaa sisältöä ja henkilökohtaisempaa palvelua. Tietosi ovat meille arvokkaita ja kunnioitamme niitä. Emme käytä Yle Tunnuksellesi kertyviä tietoja kaupallisiin tarkoituksiin tai luovuta niitä Ylen ulkopuolisille tahoille.

Käyttöehdot turvaavat oikeutesi

EU:n uusi tietosuoja-asetus määrää, että henkilötietojen käsittelyyn on oltava laillinen oikeusperuste. Yle Tunnuksessa tämä syntyy käyttäjän ja Ylen välille käyttöehtojen hyväksymisessä. Käyttöehdoissa kerrotaan mm. ne käyttäjälle ja Ylelle kuuluvat oikeudet ja vastuut, jotka liittyvät Yle Tunnuksessa kerättyihin henkilötietoihin ja niiden käsittelyyn.

Jos sinulla on jo oma Yle Tunnus, sinun tulee hyväksyä käyttöehdot jatkaaksesi Tunnuksen käyttöä. Voit hyväksyä käyttöehdot omassa Tunnus-profiilissa tai ollessasi sisäänkirjautuneena Ylen verkkosivuilla tai mobiilisovelluksissa. Lähetämme pian tietoa uudistetuista käyttöehdoista kaikille Tunnuksen käyttäjille sähköpostitse.

Emme kerää alle 13-vuotiaiden henkilötietoja

Lapsen ikäraja tietoyhteiskunnan palveluissa tulee olemaan Suomessa 13 vuotta. Siksi Yle Tunnuksen voivat luoda vain 13 vuotta täyttäneet emmekä kerää tai käsittele alle 13-vuotiaiden henkilötietoja. Rekisteröitymisen yhteydessä kysymme syntymäkuukauden ja -vuoden iän määrittämistä varten.

Lisäämme sukupuolivaihtoehtoja

Voit valita Tunnuksessa sukupuoleksesi “nainen”, “mies” tai “muu”. Jos et halua antaa tietoa, voit valita “en halua kertoa”. Tietoa sukupuolesta käytetään ainoastaan analyysitarkoituksiin siitä, miten eri ryhmät käyttävät sisältöjämme. Näin voimme kehittää entistä parempia sisältöjä suomalaisille.

Voit tarkastaa Tunnukseesi kertyneet tiedot

Kun käytät Ylen verkkopalveluita ja sovelluksia Yle Tunnuksella kirjautuneena, käyttöhistoriasi kertyy oman profiilisi Historia-välilehdelle. Tietoa kertyy video- ja audiosisältöjen käynnistyksistä ja artikkelien lukemisesta.

Voit ladata Tunnukseesi kertyneet tiedot itsellesi koneluettavassa muodossa Omat tiedot -sivun alalaidan kohdasta “Lataa omat tiedot”.

Saat tietoa ja vinkkejä sähköpostiisi

Saat säännöllisesti tietoa Yle Tunnuksen eduista ja uusista ominaisuuksista sekä Ylen tuoreista sisällöistä sähköpostiisi, kun hyväksyt Tunnuksen käyttöehdot. Voit hallita viestiasetuksia omassa profiilissasi.

Voimme myös lähettää luvallasi sähköpostitse tietoa sisällöistä, joiden uskomme kiinnostavan juuri sinua. Jos olet esimerkiksi katsonut tietyn sarjan kaikki jaksot, voimme kertoa sinulle, kun sarjan uusi kausi käynnistyy.

Voit poistaa Yle Tunnuksesi milloin vain

Uuden tietosuoja-asetuksen mukaan sinulla on oikeus tulla unohdetuksi. Voit siis poistaa Tunnuksesi omasta profiilistasi milloin vain. Tällöin Tunnukseesi liitetty sähköpostiosoite ja yksilöivä tunniste poistetaan Ylen palvelimilta. Samalla yhteys kaikkeen Tunnukseesi liitettyyn tietoon katkeaa eikä ole enää yhdistettävissä sinuun. Kirjautuneena lähettämiäsi kommentteja tai muita julkaisuja ei poisteta Ylen sivustoilta.

Meille Ylessä on tärkeää, että palveluidemme käyttäjien henkilötietojen käsitellään turvallisesti ja läpinäkyvästi. Noudatamme EU:n tietosuojaperiaatteita ja huomioimme tietosuojan jo palveluiden suunnitteluvaiheessa.

Voit lukea lisää verkon käyttäjien oikeuksista sivullamme yle.fi/tietosuoja ja svenska.yle.fi/dataskydd. Sivulla kerromme tarkemmin, mitä tietoa sinusta keräämme ja mihin tarkoitukseen niitä käytetään.

Juha Kirveslahti
tietosuojavastaava

Maria Hausen
Yle Tunnuksen tuoteomistaja

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua