Hyppää pääsisältöön

Ulkolinja: Putin ja mafia

Vladimir Putin lähipiireineen omistaa kiinteistöjä ja omaisuutta ympäri Venäjää ja Eurooppaa.
Venäjän presidentillä on hallussaan mittava omaisuus. Vladimir Putin lähipiireineen omistaa kiinteistöjä ja omaisuutta ympäri Venäjää ja Eurooppaa. Yle TV1,Ulkolinja: Putin ja mafia

TV1 torstaina 24.5.2018 klo 22.00 - 22.55, uusinta keskiviikkona 30.5. klo 23.00
Katsottavissa Areenassa

Kolmen tunnin ajomatkan päässä Pietarista, matkalla kohti Suomen rajaa, sijaitsee alue, jossa ylelliset huvilat ovat korkeiden aitojen takana piilossa uteliailta silmiltä.

Viipurin vieressä sijaitsee Venäjänsaari, jonne on restauroitu presidentti Vladimir Putinille vanha suomalainen jugendhuvila. Suurella yksityisalueella sijaitsee useita rakennuksia ja helikopterikenttä.

Mittava omaisuus

Vuodesta 2000 Venäjää johtanut Putin on kerännyt monia näkyviä merkkejä rikkaudesta. Presidentti ja hänen lähipiirinsä omistavat useita suuria kiinteistöjä ja omaisuutta ympäri Venäjää ja Eurooppaa.

Ensimmäiset kiinteistönsä Putin hankki olleessaan KGB-virkailijana Pietarissa.

Tutkivien toimittajien dokumentissa selvitetään, miten 150 000 euroa vuodessa ansaitsevalla presidentillä, joka on ollut aina valtion virassa, on varaa ylelliseen elämäntyyliin? Millä Putin on omaisuutensa hankkinut? Mikä on presidentin suhde maan mafiaan?

Miljoonia Panamaan

Huhtikuussa 2016 puhkesi viime vuosien suurin talousskandaali. Panaman paperit. Yli 11 miljoonaa luottamuksellista asiakirjaa vuoti julkisuuteen lakiasiaintoimisto Mossack Fonsecasta. Vuoto koskee veroparatiiseihin perustettuja offshore-yhtiöitä, joiden kautta pestään veropetoksilla tai korruptiolla hankitut rahat.

Sergei Roldugin on kuuluisa venäläinen muusikko, mutta myös Vladimir Putinin lapsuudenystävä. Hänen allekirjoituksensa on asiakirjoissa, joilla piilotettiin kaksi miljardia dollaria Panamaan.

Olivatko rahat Rolduginin omia vai suostuiko hän piilottamaan lapsuudenystävänsä rahoja? Rolduginin mukaan kaksi miljardia dollaria oli lahjoitus, joilla ostetaan arvosoittimia ulkomailta muiden tarpeeseen.

Ohjaus: Nicolas Tonev ja Anastasia Kirilenko. Putin and The Mafia. Tuotanto: Ranska, 2018.

 • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

  Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

  Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.

 • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

  Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

  Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

 • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

  Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

  Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.