Hyppää pääsisältöön

Isac Elliotin eka keikka, räppäävä Robin ja Tommi Mannisen lipat – muistatko nämä YleXPop-kohokohdat?

Virittäydy vuoden 2018 YleXPopiin muistelemalla viime vuosien parhaita hetkiä.

On siis kesä! Vaasassa ensi kertaa järjestettävässä YleXPopissa bailataan kesäkuun toisena päivänä Evelinan, Mikael Gabrielin, Reino Nordinin, Nelli Matulan, LCMDF:n, Aleksanteri Hakaniemen sekä YleX:n DJ:den tahdissa. Lue täältä, mitä kaikkea alkukesän kovimmissa bileissä on luvassa.

YleXPopin lavoilla ympäri Suomea on jo vuosien ajan nähty maamme isoimpia artisteja, kansainvälisiä vieraita sekä tietysti kuultu kesän kiistatta kovin seksuaalivalistuskappale eli jokavuotinen Kesäkumibiisi.

Lähestyvän YleXPopin kunniaksi listasimme ylexläisten mieleenpainuvimpia muistoja tapahtumasta vuosien varrelta.

1. Isac Elliot ottaa lavan ensimmäistä kertaa haltuun

Debyyttialbuminsa New Way Home vain viikkoa aiemmin julkaissut Isac Elliot heitti Tampereen YleXPopissa vuonna 2013 ensimmäisen pitkän keikkansa ammattilaisen elkein. Tiesiköhän 12-vuotias Ikke silloin, että muutamassa vuodessa hänestä kasvaa yksi Suomen suosituimmista artisteista, jonka musiikkia kuunnellaan Yhdysvalloissa asti?

Ensiesiintymisensä jälkeen Isac Elliot on vieraillut YleXPopissa tiuhaan. Edelliskerran laulaja esiintyi YleXPopissa vuonna 2017, jolloin hän toi lavalle kanssaan myös Mikael Gabrielin. Nähdäänköhän Vaasassa Miklun seurassa tänä vuonna vastaavasti yllätysesiintyjiä? MG:n ja Isacin yhteisesiintymiset ovat tunnetusti saaneet fanit villeiksi, joten saa sitä ainakin toivoa.

Isac Elliot YleXPopissa vuonna 2013
Isac Elliot ensimmäisellä YleXPop-keikallaan vuonna 2013. Isac Elliot YleXPopissa vuonna 2013 Kuva: Tomi Mikola Isac Elliot,YleXPop

Myös YleX Aamun Viki sai kokea osansa fanien innokkuudesta – ainakin hetken ajan.

– Tampereen YleXPopissa kävelin jonkun aidan ohi, jonka takaa teiniporukka huuteli Vikiä. Huusin takaisin, etten ehdi nyt tulla sinne. Meni ehkä viisi sekuntia, ja Isac Elliot käveli ohitseni niiden fanien luo. Taisivat huutaa Vikin sijaan Ikkeä, Viki naureskelee.

2. YleX:n Tommi Manninen varastaa show’n JVG:n keikalla

Toisen epäonnelle ei saisi nauraa, mutta epäilemättä yksi Lahden YleXPopin hauskimmista hetkistä vuonna 2017 koitti, kun YleX:n Tommi Manninen heitti jäätävät lipat lavalla kesken JVG:n keikan. Lämmittele tulevaa YleXPopia varten katsomalla YleX:n tubekanavalta TheMannisen My Day -video, jolla tämä kuuluisa kaatuminen nähdään useampaan otteeseen.

Moni voi sanoa olleensa JVG:n kanssa lavalla, mutta harva voi sanoa pannuttaneensa siellä!― TheManninen, YleX

– Viime kesän kohokohta! Moni voi sanoa olleensa JVG:n kanssa lavalla, mutta harva voi sanoa pannuttaneensa siellä, Tommi kehaisee.

3. DJ Orion ja Matti Airaksinen muuttavat Nelivitosen saunaksi

Kun ilta pimenee eikä ulkona tarkene enää juhlia, siirtyvät bileet perinteisesti yökerhon puolelle. Erityisesti vuoden 2014 YleXPop-jatkot Oulun 45 Specialissa ovat jääneet uuden tanssimusiikin ohjelmasta tutun DJ Orionin mieleen varsin vahvasti.

– Lavalla lämpötila nousi saunamaiseen 80 asteeseen, ja yhdessä Matti Airaksisen kanssa stagelta laulatettiin yhteislauluna muun muassa Suvivirttä – mitäpä muutakaan!

4. Poikeluksen ja Hätösen PH-arvot vihdoin livenä

Olimme hankkineet Ylen puvustosta keikka-asuiksi paljettipaidat, jotka huhujen mukaan jouduttiin polttamaan kaiken sen hikoilun jälkeen.― Poikelus ja Hätönen, YleX Iltapäivä

YleX Iltapäivän Poikeluksen ja Hätösen legendaarinen bändi PH-arvot esiintyi ensimmäistä kertaa radioaaltojen ulkopuolella Lahden YleXPopin jatkoilla vuonna 2016. Tämä genrerajoja rikkova yhtye ehti kiihkeän, mutta lyhyeksi jääneen uransa aikana julkaista yli 14 kappaletta ja esiintyä YleXPopin lisäksi Ruisrockissa.

– Emme ikinä unohda sitä PH-arvoja kutsunutta huutoa, joka kaikui Lahdessa ennen kuin nousimme lavalle. Ihmiset osasivat biisien sanat ulkoa ja tanssivat villisti koko keikan. Olimme hankkineet Ylen puvustosta keikka-asuiksi paljettipaidat, jotka huhujen mukaan jouduttiin polttamaan kaiken sen hikoilun jälkeen, Poikelus ja Hätönen muistelevat kaihoa äänessään.

5. Evelina herkistyy lavalla kyyneliin

YleXPopin lavalla on vuosien varrella koettu suuria tunteita eikä kyyneliltäkään ole vältytty. Viimeksi nenäliinoille oli tarvetta Lahdessa vuonna 2016, kun YleX:n Ida Karimaa ja Samuel Nyman palkitsivat Evelinan hänen keikkansa päätteeksi kulta- ja platinalevyillä hiteistään Sireenit ja Honey. Yllättynyt ja onnellinen artisti puhkesi kyyneliin kiittäessään kuulijoitaan.

– Aitojen tunteiden nouseminen pintaan on aina kaunista katseltavaa. Oli upeaa päästä jakamaan Evelinalle hänen ensimmäiset jalometallilevynsä heti hänen uransa alkupuolella ja ikuistaa tämä hetki myös osaksi YleXPopia, Ida hehkuttaa.

6. Robin räppää yleisön hurmokseen

Joka vuosi yksi YleXPopin odotetuimmista hetkistä koittaa, kun uusi Kesäkumibiisi esitetään ensimmäistä kertaa livenä. Odotukset täytettiin myös Oulussa vuonna 2014, kun Robin vakuutti yleisön Kesärenkaat-kumibiisinsä tarttuvalla kertosäkeellä ja sujuvalla riimittelyllään. Kyseessä oli myös ensimmäinen kerta, kun Robin räppäsi julkisesti.

– Parasta oli, kun yleisö lauloi jo mukana Kesärenkaiden viimeisessä kertosäkeessä. Biisi kuitenkin kuultiin vasta ensimmäistä kertaa! Ilmeisesti fanit olivat ottaneet haltuun kappaleen kertsin pelkkien etukäteen julkaistujen Instagram-pätkien perusteella, YleX:n ohjelmpäällikkö Hanne Kautto muistelee.

Millaisia muistoja sinulla on YleXPopista? Jaa parhaat kokemuksesi meidän Facebook-sivulla!