Hyppää pääsisältöön

Kesäni sudenkorentona – nuori Miikka rakastaa hyönteisiä

Dokumenttielokuva kertoo nuoresta miehestä, joka on kasvanut aikuiseksi sudenkorentojen kanssa.
Miikka on viettänyt suurimman osan elämästään kuvaamalla sudenkorentoja. Dokumenttielokuva kertoo nuoresta miehestä, joka on kasvanut aikuiseksi sudenkorentojen kanssa. Yle TV1,Kesäni sudenkorentona

TV1 sunnuntaina 27.5.2018 klo 11.45 - 12.50, uusinta maanantaina 28.5. klo 11.05
Areenassa 30 päivää

”Jonnekin tonne lensi neidonkorentonaaras.”

Dokumenttielokuva Kesäni sudenkorentona kertoo nuoresta miehestä, joka on kasvanut aikuiseksi sudenkorentojen kanssa.

Miikka Friman on viettänyt suurimman osan elämästään kuvaamalla sudenkorentoja ja itseään niiden parissa. Hänen innostuksensa alkoi jo kuusivuotiaana, kun sudenkorento laskeutui pojan olkapäälle.

Innostus kasvoi pikkuhiljaa elämäntavaksi, joka edelleen melkein 20 vuotta myöhemmin ajaa Miikan tutkimusmatkoilleen. Nuori mies unelmoi, että saisi kuvattua Suomen 56. korentolajin.

Hyvän mielen dokumentti on koskettava tarina rohkeudesta ja siitä, miten elämän merkityksiä voi löytää yllättävistä paikoista.

Dokumentti on saanut Kriitikoiden valinta -palkinnon DocPoint-elokuvafestivaaleilla vuonna 2017.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Elli Toivoniemi. Tuotanto: Tuffi Films, Suomi, 2017.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.