Hyppää pääsisältöön

Rauman Lukko mestaruuskeväänään

Näemme välähdyksen helmikuussa 1963 pelatusta jääkiekon SM-sarjan ottelusta Rauman Lukon ja Tampereen Ilveksen välillä. Lukko voitti kauden päätteeksi ensimmäisen mestaruutensa. Samalla se katkaisi tamperelaisjoukkueiden kuusi vuotta kestäneen hallinnan Suomen korkeimmalla sarjatasolla.

Kyseessä on kotijoukkue Lukon ja Ilveksen kauden toiseksi viimeinen ottelu. Ottelu pelattiin ulkojäällä Raumalla 24. helmikuuta ja se päättyi Lukon 7–6 voittoon.

Ottelulla oli suuri merkitys Lukon mestaruudelle, joka ratkesi sarjan viimeisten otteluiden jälkeen lopulta vain yhden pisteen erolla Tampereen Tapparaan. Ilves jäi sarjassa kolmanneksi.

Jääkiekkokausi 1962–1963 on jäänyt historiaan myös siksi, että Suomelle myönnettiin tuolloin vuoden 1965 jääkiekon MM-kisat. Samalla tehtiin päätökset rakentaa maamme ensimmäiset jäähallit Tampereelle ja Helsinkiin.

Näytteessä pelaavat joukkueet vuonna 1963

Rauman Lukko (tummat paidat)

Risto Kaitala, Jorma Puumalainen, Kalevi Virkku, Helko Stenvall, Teppo Rastio, Seppo Vainio, Pentti .Jokinen, Matti Keinonen, Matti Ruusunen, Pekka Ahlsten, Reijo Kanerva, Pentti Rautalin, Kaj Rosvall, Simo Saimo ja Hannu Törmä.

Tampereen Ilves (valkoiset paidat)

Juhani Lahtinen, Eero Holopainen, Jarmo Wasama, Veikko Ukkonen, Pekka Lehtolainen, Pentti Pynnönen, Esko Kaonpää, Ilkka Halme, Erkki Harju, Veli Matti Saukko, Matti Harju, Reijo Hakanen, Lasse Oksanen, Kaj Matalamäki, Jorma Peltonen, Jaakko Jaskari, Tauno Niemi, Kari Palo-oja ja Pentti Uotila.

Lähteet: Honkavaara, Aarne: Jääkiekkokirja 1963-1964