Hyppää pääsisältöön

YLEXPOP 2018

YleXPop tulee taas ja kesän parhaat avajaiset ovat pian täällä! Tämän kaiken kattavan tietopaketin avulla pysyt kartalla, mitä Vaasan Kauppatorilla ja YleX:n eri kanavissa tapahtuu 2. kesäkuuta YleXPopin aikana ja mistä pääset nauttimaan keikoista tapahtuman jälkeen.

MISTÄ NÄEN YLEXPOP KEIKAT?

Kaikki YleXPop -keikat ovat nähtävillä Yle Areenassa. Jos haluat nauttia koko shown kerralla, voit myös katsoa YleXPop 2018 koostelähetyksen, joka sisältää keikkojen lisäksi artistien haastatteluja ja yllätyksiä YleX:ltä tuttujen Poikeluksen ja Hätösen luotsaamana.


MISSÄ JA MILLOIN YLEXPOP ON?

YleX tuo kesän parhaan aloituksen YleXPop-ilmaistapahtuman tänä vuonna Vaasaan. Koulujen loppumisviikonloppuna, eli 2. kesäkuuta, järjestettävä tapahtuma valtaa Kauppatorin. Tapahtumassa näet ilmaiseksi useita suomalaisen popin eturivin artisteja! Osallistu YleXPop 2018 -eventiin Facebookissa!


YLEXPOP AIKATAULU

YleXPop Päälava: YleXPop konsertit Vaasan Kauppatorilla järjestetään kello 16–22. Päälavalla esiintyvät: Mikael Gabriel, Evelina, Reino Nordin, Nelli Matula, Aleksanteri Hakaniemi ja LCMDF.

YleXPop Etkot: Ennen ilmaiskonsertteja torilla alkaa kuitenkin jo tapahtua etkojen merkeissä. Kello 13–19 YleX:n lähetykset siirtyvät Kauppatorille. Perjantai-iltojen Soikku ja Jani Kareinen järjestävät Throwback Discon kello 19–21. YleXPopin ajan alueella päivystää seksikiska, jossa on mahdollista suorittaa kondomiajokortti ja noukkia itselleen talteen uusia kesäkumeja. Tapahtuman ajan Vaasan nuorisopalvelut tarjoaa alueella festaritoimintaa.

YleXPop Jatkot: Yökerho Fontanan ovet avautuvat YleXPopin jatkoille kello 22. Jatkoilla esiintyvät Cledos, Alex Mattson, Lyömättömät, DJ Orion, Anne Lainto, Xmies sekä mahdollisia yllätysesiintyjiä.

KUULAANKO KESÄKUMIBIISI?

Kyllä! Kesäkumibiisi julkaistaan YleXPop-viikolla, joten kannattaa olla kuulolla. Kesäkumibiisin musiikkivideo saa maailmanensi-iltansa YleXPopissa.

MITÄ JOS EN PÄÄSE PAIKALLE?

Seuraa radiota, striimiä ja somea! YleXPop valtaa Vaasan Kauppatorin lisäksi myös live-taajuudet, kun lähetykset siirtyvät Vaasan Kauppatorille. Kello 13–22 välillä torin tunnelmiin pääsee mukaan radiolähetyksen ja Yle Areenan välityksellä. Suoraa striimiä torilta ja kaikista keikoista voi seurata Areenassa kello 16–22.

Kaikki YleXPopissa nähtävät keikat tulevat myös Areenaan. TV2 esittää YleXPop 2018 -koostelähetyksen sunnuntaina 3. kesäkuuta kello 19.10. YleX:n lisäksi tapahtuman tunnelmissa ovat mukana Yle X3M -kanava.

Myös YleX:n ja Yle X3M:n some- ja radiokanavat välittävät fiiliksiä Vaasasta koko viikonlopun ajan. Tapahtuman juontavat YleX Aamun Ville “Viki” Eerikkilä ja Juuso “Köpi” Kallio sekä Yle X3M:n Jonas Forsbacka ja Märta Westerlund. TV-ohjelman hosteina nähdään YleX Iltapäivän Jenni Poikelus ja Alma Hätönen.

MITÄ YLEXPOP MAKSAA?

YleXPop konsertti on ilmainen ja ikärajaton tapahtuma.

Tapahtuman jälkeen järjestettävät jatkot yökerho Fontanassa ovat kielletyt alle 18-vuotiailta. Jatkot ovat maksulliset.

ONKO ANNISKELUA?

YleXPop ilmaiskonsertti on päihteetön tapahtuma, joten tapahtumassa ei ole anniskelualuetta eikä alkoholijuomien juominen ole sallittu. Torin välittömässä läheisyydessä on kuitenkin useita kahviloita ja ravintoloita.

MITÄ MUKAAN?

YleXPopiin saa tuoda oman vesipullon ja kameran. Vesipullo kannattaakin ottaa, sillä bailatessa voi tulla jano! Lisäksi kannattaa ottaa varmuuden vuoksi sadetakki mukaan.

Omia alkoholijuomia tai muita päihteitä ei saa tuoda YleXPopiin. Myös selfie-kepit, sateenvarjot sekä vaaralliset aineet ja esineet on kielletty.

MITEN SAAVUN YLEXPOPIIN?

Vaasaan pääsee kätevästi esimerkiksi junalla tai bussilla. YleXPop järjestetään Vaasan Kauppatorilla, jonne on Vaasan matkakeskukselta 500 metrin kävelymatka. Autolla tulemista kannattaa välttää.

Tapahtumapäivän aikana Vaasan Kauppatorin ympäristöstä kadut suljetaan liikenteeltä asteittain Alatorilta, Ylätorilta sekä Hovioikeudenpuistikko Pitkäkadun ja Raastuvankadun väliltä. Liikennekatkoja saattaa ajoittain olla Hietasaarenkadun ja Kauppatorin välillä.

Päivitämme lisätietoja tapahtumasta sen lähestyessä, joten kannattaa pysyä kuulolla.