Hyppää pääsisältöön

Kesäksi kotiin – Ella Kannisen uudessa sarjassa eletään kahden maan välillä

Ella Kannisen uudessa kesäsarjassa puhutaan elämästä kahden maan välillä.
Ella Kannisen tapaa uudessa kesäsarjassa vieraita, joiden koti on maailmalla, mutta sydän Suomessa. Ella Kannisen uudessa kesäsarjassa puhutaan elämästä kahden maan välillä. Yle TV1,Ella Kanninen,Kesäksi kotiin

TV1 perjantaisin 15.6. - 17.8.2018 klo 20.00 - 20.30, uusinta sunnuntaisin klo 11.05
Katsottavissa Areenassa

Suosikkijuontaja Ella Kanninen on jakanut elämänsä Suomen ja Italian välillä jo reilut 15 vuotta. Ellalta on lukuisia kertoja tiedusteltu Suomen ja Italian välisiä eroja.

Kummassa maassa arki rullaa paremmin, miten toimii italialainen terveydenhoito, onko lapsien turvallisempi kasvaa Suomessa vai Italiassa ja jättääkö italialainen anoppi Ellan perhettä koskaan rauhaan?

Uudessa Kesäksi kotiin -sarjassa Ella tapaa kesäisessä ja merellisessä Helsingissä kaksikymmentä ulkomaille asettunutta suomalaista, joille tasapainoilu kahden maan ja kulttuurin välillä on yhtä tuttua kuin Ellalle.

Koti maailmalla, sydän Suomessa

Ohjelmassa keskustellaan Suomesta ja suomalaisuudesta ulkomaille muuttaneiden suomalaisten silmin.

Ajankohtaiset ja yleismaailmalliset aiheetkin kuten maahanmuutto, #metoo ja terrorismi ovat esillä. Yleismaailmalliset asiat koskettavat meitä kaikkia riippumatta siitä missä päin maailmaa asumme. Asioiden mittakaava saattaa kyllä olla toinen riippuen tarkastelijan asuinmaasta.

Ella haluaa tietää, miksi vieraidemme koti on maailmalla, mutta sydän edelleen Suomessa? Suomen lähdön syitä on yhtä monta kuin lähtijääkin, mutta kaikkia yhdistää halu palata kotiin ainakin kerran kesässä.

15.6. Hannu Palosuo ja Maria Sid

Kuvataiteilija Hannu Palosuo päätyi parikymppisenä interrailaajana Italiaan vasten tahtoaan, mutta rakastui Saapasmaahan. Nyttemmin Roomassa on vierähtänyt lähes 30 vuotta.

Näyttelijä ja ohjaaja Maria Sid perheineen päätti reilut kaksi vuotta sitten asettua vakituisesti Tukholmaan.

22.6. Eppu Nuotio ja Kurt Nuotio

Sarjan kymmenessä jaksossa kuulemme suomalaisten tarinoita ympäri maailmaa. Jokaisessa jaksossa on paikalla kaksi vierasta.

Viisi vuotta sitten Eppu ja Kurt Nuotio vaihtoivat saaristoidyllin Hiittisissä suurkaupungin sykkeeseen Berliinissä. 30 vuotta yhdessä viihtyneelle pariskunnalle erilainen kieli- ja kulttuuriympäristö on ollut suuri luovuuden lähde.

29.6. Antti ”Pizza” Pekkarinen ja Hanna Karttunen

Juontaja-toimittaja Antti ”Pizza” Pekkarisen Espanjan Aurinkorannikolle perustamista vapaa-ajan palveluista sekä kaupunkilehdestä on tullut tärkeä linkki kotimaahan alueella asuville ja lomaileville suomalaisille.

Hanna Karttunen on suomalaisen kilpatanssin supertähti maailmalla. Suuren osan vuodesta ulkomailla viettävä Hanna on poikkeuksellisen ansioitunut esiintyjä ja kilpailija sekä latinalais- että exhibition-tanssissa.

6.7. Vera Vala ja Jaakko Sorsa

Italiaan sijoittuvien rikosromaanien kirjoittaja ja kolumnisti Vera Vala on asunut maassa yli 20 vuotta. Vera lähti lupia kysymättä Pohjanmaalta nuoruuden suhteensa perässä Roomaan alle parikymppisenä.

Hongkongissa huippuravintolaa luotsaavalle Jaakko Sorsalle suomalainen ruoka on elämäntapa. Aasialaisille asiakkaille mummolan reseptejä ja pohjoismaisen luonnon antimia tarjoileva Sorsa on moneen otteeseen palkittu keittiömestari.

13.7. Helena Puolakka ja Helena Petäistö

90-luvun Helsingin hiljalleen heräilevästä ravintolaelämästä maailmalle ponnistanut Helena Puolakka on tehnyt vaikuttavan uran kokkina Lontoon ja Pariisin huippuravintoloissa.

Suomalaisille 25 vuoden ajan Pariisista ja Brysselistä raportoinut toimittaja, kirjailija Helena Peitäistö on oululaislähtöinen kosmopoliitti – ja luultavasti Suomen tunnetuin Ranskan ja Pariisin asiantuntija.

20.7. Sakari Oramo ja Ville Virtanen

Kapellimestari Sakari Oramo on yksi Suomen klassisen musiikin suurnimistä maailmalla. Tällä hetkellä Oramo toimii ylikapellimestarina BBC:n sinfoniaorkesterissa Lontoossa sekä Tukholman filharmonikoissa.

Viitisen vuotta sitten Ruotsiin asettunut näyttelijä Ville Virtanen on kulkenut pitkän tien yhdeksi Suomen kansainvälisimmistä näyttelijöistä. Uusi alku uudessa maassa on ollut Virtaselle virkistävä elämänmuutos niin ammatillisesti kuin yksityishenkilönäkin.

27.7. Tarja Visan ja Anna-Julia Kontio

Pariisin ja Lontoon väliä sukkuloiva Tarja Visan luotsaa 25 kansainvälisen ravintolan ketjua sekä luksushotelleja ja kylpylöitä. Hän on yksi menestyneimmistä suomalaisyrittäjistä maailmalla.

Esteratsastaja Anna-Julia Kontio muutti kaksikymppisenä ensi kertaa ulkomaille edistämään uraansa. Työ kilparatsastajana sekä valmentajana on vienyt Anna-Juliaa siitä lähtien ympäri Eurooppaa.

3.8. Jaakko Manninen ja Ville Leino

Musiikkibisneksen monitaituri Jaakko Manninen on rakentanut määrätietoisesti kansainvälistä uraansa Los Angelesissa vuodesta 2010 lähtien.

Savonlinnasta maailman jääkiekkoilijoiden kärkikastiin noussut Ville Leino aloitti NHL:ssä vuonna 2008. Viime talvena Leino lopetti jääkiekkouransa pienessä ruotsalaisjoukkueessa ja rakentaa nyt uutta uraa perustamansa vaatemerkkinsä parissa.

10.8. Maarit Leso ja Kati Kovács

Vuonna 1976 Miss Suomen toiseksi perintöprinsessaksi kruunatun Maarit Leson tarina on kuin sadusta. Leson elämä jakautuu nykyisin Manhattanin, Lontoon ja Etelä-Ranskan välille.

Italiassa jo yli 30 vuotta asunut Kati Kovács on yksi Suomen kansainvälisesti tunnetuimpia sarjakuvataiteilijoita. Kovács asuu ja luo sarjakuviensa värikkäät maailmat pienessä kylässä Rooman lähellä.

17.8. Sami Yaffa ja Heidi Hautala

Yli 35 maailmalla vietetyn vuoden ja hengästyttävän kiihkeän kulkurielämän jälkeen Sami Yaffa on vihdoin asettunut aloilleen. Työ vie silti miestä edelleen maailmalle yli puolet vuodesta.

Europarlamentaarikko Heidi Hautalan arki on asettunut Brysseliin, joka on ollut Heidin toinen kotikaupunki meppinä jo kaikkiaan kymmenen vuoden ajan.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.