Hyppää pääsisältöön

Ms. Lauryn Hill kesän ainoalla Euroopan keikalla ja suomalaisen indien ikisuosikki Joensuu 1685 Flow Festivalille

Laulaja Lauryn Hill esiintymässä.
Ms. Lauryn Hill saapuu Flow Festivalille Helsinkiin. Laulaja Lauryn Hill esiintymässä. Kuva: EPA / Cyril Zingaro Lauryn Hill

Flow Festival julkisti lisää kovia nimiä kesän festareille.

Yhdysvaltalaistähti Ms. Lauryn Hill esiintyy Flow-festivaaleilla kesän ainoalla Euroopan keikallaan. Laulaja juhlistaa tänä vuonna 20-vuotiasta R&B-klassikkolevyään The Miseducation of Lauryn Hill.

Suvilahdessa tarjoillaan herkkua myös kotimaisen indiemusiikin ystäville, kun Mikko Joensuun luotsaama Joensuu 1685 -yhtye tekee paluun. Mikon lisäksi kokoonpanoon kuuluvat muun muassa Siinai-yhtyeestä tutut Risto ja Markus Joensuu.

Taika Mannilan ja Lina Schifferin muodostama D.R.E.A.M -DJ-duo esittelee kotimaisen räpin kiinnostavia tulevaisuuden nimet D.R.E.A.M.G.I.R.L.S-show’ssaan, kun lavalle nousevat Adikia, AK, Yeboyah ja Sofa.

Aiemmin vuoden 2018 Flow Festivalille varmistuneita esiintyjiä ovat mm. Kendrick Lamar, Arctic Monkeys, Patti Smith, Lykke Li, Fleet Foxes, Alma, Charlotte Gainsbourg, Bonobo, Grizzly Bear ja St. Vincent.

Flow Festival järjestetään 10.–12. elokuuta Helsingin Suvilahdessa.

 • Big Shaq viraali-ilmiö esiintyi Weekend Festivalilla – hahmon luominen kesti Michael Dapaahilta 18 kuukautta

  Michael Dapaah kertoo taustoja hahmon synnystä.

  Big Shaq, eli Michael Dapaah esiintyi lauantaina Weekend Festivalilla. Viime vuonna Man’s Not Hot –viraalihitillään kansainväliseksi netti-ilmiöksi noussutta koomikkoa saapui katsomaan pieni yleisömeri, joka täytti Valintalavan teltan äärimmilleen. Big Shaq on fiktiivinen hahmo, joka pyrkii menestymään ja luomaan uraa rap-artistina Lontoon musiikkimaailmassa.

 • BLOCKFEST 2018: Gettomasa osoitti olevansa suomiräpin valittu

  Räppäri nähtiin Blockfestien lauantai-iltapäivässä.

  24-vuotias jyväskyläläinen tarjoili Ratinan rap-yleisölle tiiviin ja tasapainoisen katsauksen tämän hetken raikkaimpaan suomihiphopiin. Blockfestien lauantai-iltapäivässä esiintyvä Gettomasa nauttii suomalaisella hip hop -kentällä arvostusta, jollaisesta moni nuori artisti voi vain unelmoida. Rapin suomenmestaruus vuonna 2012 ja niin kriitikoiden, fanien kuin aitopäiden ylis

 • Mystinen Zhu tarjoili annoksen musiikin fine diningia Weekend Festivalilla

  Keikka on kuin gourmet-ruokaa.

  Vuoden 2014 puoleen väliin asti anonyyminä pysytellyt, ja edelleen identiteettiään tarkkaan suojeleva Zhu esiintyi Weekend Festivalin Valintalavalla tapahtuman ensimmäisenä päivänä. Artisti on kertonut haluavansa rikkoa musiikkikentällä vallitsevia ennakkoluuloja, jotka kuulija usein jopa tiedostamattaan luo muusikon ihonvärin tai ulkonäön perusteella. Piilottamalla henkilöllisyytensä Zhu ha

 • BLOCKFEST 2018: Fintelligensin ja Kapasiteettiyksikön comeback-show jätti festarikansan kylmäksi

  Blockfesteillä juhlittiin 20-vuotiasta Rähinä Recordsia.

  Suomiräpin uranuurtajat Elastinen, Iso H, Uniikki, Tasis ja Andu tarjoilivat Blockfestille nostalgiaa yleisölle, joka ei nostalgisointia erityisemmin kaivannut. Suomessa on viime vuosina eletty comebackien valtakautta, kun monet 2000-luvun alun artistit ja bändit ovat tarjonneet niin vanhoille kuin uusille faneilleen nostalgiatrippejä musiikkiuransa kultakaudelle. Tampereella järjestettävä B