Hyppää pääsisältöön

'Nyt ei koneet hoida hommia!' - Ry Cooderin svengi innosti Seppo Tammilehtoa

Seppo Tammilehto, Ville Tiirikainen ja Ville Vedenpää
Seppo Tammilehto, Ville Tiirikainen ja Ville Vedenpää Kuva: Yle Toimittaja Ville Vedenpää,Levylautakunta,Seppo Tammilehto,Ville Tiirikainen

Rehellisyys, aitous, pirteys, oivaltavat sovitukset ja rytmiikan rakentaminen. Pohdintoja levyuutuuksien äärellä esittivät juuri elämäkertansa julkaissut muusikko Seppo Tammilehto, Radio Suomen kesäsijainen Ville Tiirikainen sekä Ylen kulttuuriuutisten toimittaja Ville Vedenpää

Tulos ja kommentteja

1. Ry Cooder: Shrinking Man 23 pistettä

(Ry Cooder)

Seppo: Svengi toimi heti alusta, kyllä huomasi, että koneet ei hoitaneet juttua. Sointua ei kyllä montaa kertaa vaihdettu tämän kappaleen aikana. Tämän tyylisen biisin tekeminen ei ole ollenkaan helppoa, vaikka se kuulostaa helpolta. 9 p
Ville V. : Juureva ja puhdas tyylilajinsa edustaja. Loppua kohti alkoi tuntua raskaalta, kun pysyi niin staattisena. Tyyli ei ollenkaan mun ominta lajia. 6 p
Ville T. : Täydellistä autoilumusaa, ikkunat auki ja kurvailaan pitkin pellonpientaretta. Tosi rehellistä musiikkia. Komppimaailma tässä oli yksinkertaisesti rullaava. 8 p

1. Manna: Kai se jotain rakkautta on 23 pistettä

(A. Knipi Stierncreutz, Manna Jäntti)

Seppo: Kokonaisuus kuulosti hyvältä ja laulumelodia jää tässä hyvin mieleen. Laulusoundi oikein ok ja sovitus mielenkiintoinen. 8 p
Ville V.: Tuossa rullaavassa tuotannossa oli paljon samoja kaikuja kuin Chisun musiikissa. Raikas ote ja kiva tuotanto. Tuli ihan joraava kesäfiilis tästä. Tekstistä ei kyllä jäänyt mitään mieleen ensikuulemalla. 8 p
Ville T. : Onko niitä muitakin laulun aiheita olemassa, kuin rakkaus? Olihan tämä kappaleena ihan ok. Tällainen on nykynaisten soundi ja vaikea näitä on erottaa toisistaan. 7 p

2. Kukkola: Ylioppilas 22 pistettä

(Kari Kukkola)

Seppo: Tämä oli rytmisesti erinomainen, hyvä kokonaisuus. Mua lauluntekijänä koko ajan mietitytti rakenne, miten rytmiikka näkyy nuottikuvassa ja siinä jäi teksti kuuntelematta. 8 p
Ville V. : Tempaisi heti mukaansa, hyvä svengi. Jotenkin tästä tuli Sirkesalon biisit mieleen. Ajankohtaiset sanat, tuli oma nuoruus ja ylioppilasjuhlat mieleen. Livenä varmaan toimii mainiosti. 8 p
Ville T. : Kappale vei mukavasti pohtimaan omaa nuoruuttaan, kun 10 v sitten kirjoitin ylioppilaaksi. Hauska biisi esittää vaikka valmistujaisjuhlissa. Hyvä groove, mut jäin miettimään, oliko tää ihan tosissaan vai vähän huumorilla tehty. 6 p

3. MirkaKaarina: Kaikki jees 20 pistettä

(Mirka Räisänen)

Seppo: Tässä tultiin hyvin sisään, tarina alkoi heti, se eteni koko ajan ja oli selkeää kerrontaa. Minulle on tärkeää, kuinka solisti on sisällä siinä biisissä ja tässä kyllä oli. 8 p
Ville V. : Pianolla kivasti lähti käyntiin. Tekstin agendaa en ihan tajunnut, hämmentäviä viitteitä moneen eri asiaan. 5 p
Ville T. : Kyllä nykyisin ihmisellä kiirettä pitää! Ja hauskan pirteästi tätä kiirettä kappaleessa käsiteltiin. Rehellinen kuva tämän ajan ihmisestä. Pirteä meininki. 7 p

3.Tomi Norlund & Syvä Joki: Olen täällä sinua varten 20 pistettä

(Tomi Norlund)

Seppo: Hyvä laulusoundi, persoonallinen ääni. Aloin ihan häiritsevästi ajatella kappaleen tekemisen tekniikkaa, riimejä ja aika-arvoja, joten sanoma meni ohi. 7 p
Ville V. : Lauluääni oli mielenkiintoinen, jotain nuorta Freemania äänessä. Tuotannollisesti aika tylsä, vaikka olikin vähän proge-viboja, olisi voinut viedä vahvemmin siihen suuntaan. Teksti aika kliseinen. 6 p
Ville T. : Makea ja lumoava kitarasoundi heti alussa. Laulajan ääni yllätti positiivisesti. Kertosäkeeltä odotin enemmän, se A-osa oli mielestäni kiehtovampi. Välillä aika efektoitua laulua siellä C-osassa, kiehtova sovitus. 7 p

3. Pharrell Williams & Camilla Cabello: Sangria Wine 20 pistettä

(Bianca Landrau - Camilla Cabello - Pharrell Williams)

Seppo: Väliosat jänniä, muuten ei mitenkään sytyttänyt. Kieltä en tajunnut, paitsi sitten kun se naislaulaja tuli mukaan ja sanoi 'Sepi' 7 p
Ville V: Viimeisen päälle tämän päivän hittimusan ainekset kasassa. Tuottajana tämä kaveri on melkoinen velho, aina kehittää hitteihinsä jotain uutta. Tässä kivaa ska-rytmisyyttä. Varmaan tulee kesäyössä veivattua peppua tämän tahdissa. 9 p
Ville T. : Minä puolestani pakenen heti paikalta, kun tällainen alkaa soida! Minussa on liika pohjoisen miehen verta. Olisi voinut loppua jo paljon aikaisemmin koko kappale, ja sitten vielä se basisti ei älynnyt lopettaa soittoa, kun oltiin jo maalissa. 4 p

Uusimmat sisällöt - Yle Radio Suomi

 • Rauli Virtanen: teinkö elämäntyöni turhaan?

  Valemedia vesittää kirjeenvaihtajan työn.

  – Se on ollut jossain määrin masentavaa, kun itse on tehnyt juttuja ja ohjelmia kriisialueilta eri välineisiin Vietnamin sodasta lähtien, ja sitten 2015 tulee valemedia ja kertoo jotain ihan muuta totuutta. Silloin ajattelin, että näinkö vähän me suomalaiset tiedämme siitä millaisista olosuhteista näitä ihmisiä meille tulee, kertoo Rauli Virtanen.

 • Syöpään sairastunut Tuomas Karemo sai tietoa vertaistuesta vasta puolentoista vuoden jälkeen – hänen mielestään apua pitää saada heti ja helposti

  Tieto ei tavoita kaikkia syöpäpotilaita sairaaloissa.

  Joka kolmas suomalainen sairastuu syöpään jossain elämänsä vaiheessa. Yksi heistä on Ylen toimittaja Tuomas Karemo. Hänen munuaissyöpäänsä on leikattu kahdesti puolentoista vuoden aikana. Vasta toisen leikkauksen jälkeen hänelle ensi kertaa kerrottiin mahdollisuudesta saada vertaistukea. Karemo ällistyi. Hänellä olisi ollut tarvetta purkaa pelkojaan ja lukuisa kysymyksiään saman kokeneen kanssa jo aiemmin. Syöpäyhdistyksen ja Syöpäkeskuksen edustajat ymmärtävät Karemon ihmettelyyn.

 • Kiinnostaako hevostasi uranvaihto? Helsingin Ratsupoliisiin etsitään yhdeksättä kaviollista lainvartijaa

  Uuden poliisihevosen hankinta on pitkä prosessi.

  Jos omistat 170-senttisen, noin 8–12-vuotiaan koulutetun ruunan, jolla on sopivan maltillisesti virkaintoa, sillä voisi olla nyt loistava tilaisuus vaihtaa ammattia. Sopimus on määräaikainen, noin kymmenen vuotta, ja sisältää koeajan. Työsuhde-etuihin kuuluu asunto, kaikki ateriat, työvaatteet ja kahden viikon kesälomamatka Haltialan pellolle. Liikuntakin hoituu työpäivän lomassa. Työ sijoittuu usein pyhäpäiville, ja työmatkojakin on luvassa.

 • 'Putosin kuin mummo sukkaan' - Heikki Salolle musiikki on parhaimmillaan paikka, jossa on hyvä olla

  Heikki Salo ja tangokuningas Jarno Kokko raadissa.

  Päivän poppia ja hulvatonta iloittelua kuunnellaan viikon levyuutuuksissa, joita arvioivat tuore tangokuningas Jarno Kokko ja lauluntekijä Heikki Salo sekä musiikkitoimittaja Pasi Hiihtola. Äänestyksen tulos ja kommentit 1. Hozier feat. Mavis Staples: Nina cried power 27 pistettä (Andrew Hozier-Byrne) Jarno: Tässä oli soulia ja sielua mukana.

 • Rohkeus on tehnyt Kaija Koosta tähden aina uudestaan

  56-vuotiaan artistin ura kestänyt liki 40 vuotta.

  Haastatteluviikolla Kaija Koo täytti 56 vuotta. Artistin musiikkiura alkoi Kaija Kokkolana v.1980 Steel City -yhtyeessä, ja Kaija Koona hän aikoo jälleen vallata ison lavan, Helsinki Areenan. – En olisi uskonut tällaisen olevan mahdollista. Olen noussut pelokkaasta haavanlehdestä vahvaksi esiintyjäksi, hän päivittelee. Kaija Koo kertoo suosionsa taustoista, sosiaalisten pelkojen voittamisesta ja rohkeudesta.

 • Isä tarvitsi bridgeharrastukseensa pelikaverin – nyt 18-vuotias poika on lajin maailmanmestari

  Erik Hansson voitti kultamitalin Ruotsin maajoukkueessa.

  Helsinkiläinen Erik Hansson pelaa bridgeä Ruotsin maajoukkueessa. Tukholmassa asuvan parinsa kanssa hän treenaa videopuhelun välityksellä. Nuori mies istuu pöydän ääressä ja valitsee kortteja valokuvaa varten. Käteen hän nostaa runsaasti patoja ja muista maista vain rusinat pullasta eli ässiä ja kuninkaallisia. – Otin ehkä vähän ekstra-hyvän käden tähän.

 • Iloinen kuolema - ristiriita, joka viehätti Kalevauva.fi -duoa

  Kalevauvat arvioimassa viikon levyuutuuksia.

  Uusikin kappale on usein velkaa menneelle. Viikon levyistä löytyi viittauksia nuoreen Hectoriin, Paul Simoniin, EDMään ja 70-luvun isoon iskelmään. Tämän päivän Lönnrotit, nettikeskusteluiden kansanrunouden kerääjät Kalevauva.fi -duosta antavat arvionsa Levylautakunnassa. Kale-kombon täydentää musiikkitoimittaja Kalevi Pollari. Äänestyksen tulos ja kommentit 1.

 • Kaksi "toipuvaa häpeäholistia" kertoo, miltä häpeä tuntuu kropassa ja miten sen voi voittaa

  Ihminen lamaantuu - puhe ja nauru auttavat.

  Radiostudiossa puhutaan häpeästä – ja nauru raikaa. Toinen keskustelijoista onkin tehnyt häpeästä komediaa. Toinen naurattaa muita kutsumalla itseään “toipuvaksi häpeäholistiksi”. Kumpikin nainen on saanut häpeästä ammatin. Teatteri-ilmaisun ohjaaja Jenni Hoppi kiertää Hävettää!-monologinsa kanssa tekemässä häpeäänsä näkyväksi ja kuuluvaksi.

 • Tiina Lymi on raju mielensäpahoittaja – onneksi vain harvoin ja lyhyen aikaa

  "Hirvittävää, jos joku on koko ajan oikeassa."

  Uuden Mielensäpahoittaja-elokuvan ohjaaja Tiina Lymi ei tunnusta itse olevansa perinteinen mielensäpahoittaja. Radio Suomen Illassa hän myöntää kuitenkin menettäneensä hermonsa aivan vastikään – haastattelupäivän aamuna, kun oma 10-vuotias “hidasteli”.