Hyppää pääsisältöön

Viikon 22 vinkit: Areenaan hulppeat kesäpaketit ja Tarinanmetsästäjät alkavat!

Joukko ihmisiä hymyilee tai ilmeilee kameralle valkoisissa vaatteissaan. Kuvaan lisätty värikästä kaupunkigrafiikkaa.
Tarinanmetsästäjät alkaa! Joukko ihmisiä hymyilee tai ilmeilee kameralle valkoisissa vaatteissaan. Kuvaan lisätty värikästä kaupunkigrafiikkaa. Kuva: Yle / Johanna Kannasmaa, Saara Paasikivi, Tommi Anttila Ryhmäteatteri,yle draama

Kesällä katsojia hellitään Yle Areenan monipuolisilla kesäpaketeilla, joista löytyy tarjontaa moneen makuun ja ikään. Tarjolla on mm. reality-paketti, dekkareita, True Crimeä, kansainvälisiä nuortensarjoja ja leffoja. Summerissa alkaa Kesä ilman pomoa -sarja, jossa seurataan neljää nuorta yrittäjätiimiä tai -paria ja heidän ilojaan ja surujaan kesäyrittäjinä.

Touko-kesäkuun vaihde tuo mukanaan Tarinanmetsästäjät. Kyseessä on uudenlainen draamasarja, jossa Ylen ja Ryhmäteatterin ammattilaisista koostuva elokuvatyöryhmä matkustaa ympäri Suomea ja toteuttaa kymmenessä kaupungissa lyhytelokuvan viikossa. Jaksoissa nähdään, miten tarina roolihahmoineen kehittyy valmiiksi elokuvaksi kussakin kaupungissa. Mitä tarvitaan kiinnostavaan tarinaan? Miten elokuvan roolihahahmot heräävät henkiin? Mikä on Rovaniemen tarina, entä Kotkan? Entä millaista draamaa on itse draaman tekeminen?

Kesäkuun alku tietää myös YleXPopia! Koko konsertti nähdään lauantaina Yle Areenassa ja parhaat palat TV2:lla sunnuntaina 3. kesäkuuta. Vaasassa tänä vuonna järjestettävässä konsertissa esiintyvät Evelina, Mikael Gabriel, Reino Nordin, Nelli Matula, Aleksanteri Hakaniemi ja LCMD.

Viikon elokuvatarjonnassa nähdään muun muassa Meryl Streepin ja Carey Mulliganin tähdittämä Suffragette - hieno elokuva 1900-luvun alun naisaktivisteista eli suffrageteista. Aurinkoista ja nautinnollista tv- ja radioviikkoa!

Maanantai 26.5.

Kesä ilman pomoa Summerissa - uusi sarja

Yle Areena
Kesä ilman pomoa on realitysarja, jossa seurataan neljää nuorta yrittäjätiimiä tai -paria ja heidän ilojaan ja surujaan kesäyrittäjinä. Kokemus kestää viiden viikon ajan. Nuoria yrittäjiä seurataan livenä Summerin somessa, ja uusi jakso nähdään kerran viikossa Yle Areenassa. Ohjelman juontaa Aino "Aikku" Kurkinen.

Love Divina - uusi sarja

Yle Areena
Meksikolaisen sarjan pääosassa on Divina, kiltti ja tunnollinen, ilman perhettä kasvanut teini. Divina on ottanut ryhmän kodittomia lapsia siipiensä suojaan pelastaen heidät elämältä kadulla. Juuri ennen kuin sosiaalipalvelut ovat erottamassa ryhmää, Divinan kauan kadoksissa ollut isoäiti Irene ottaa lapset huostaansa. Irene haluaa hyvittää Divinalle menneet ajat, mutta ei uskalla paljastaa tytölle oikeaa henkilöllisyyttään. Divina, joka haaveilee salaa pop-tähden urasta, elää Irenen etuoikeutettujen perheenjäsenten keskellä; mukaan lukien Felipen, johon Divina rakastuu tulisesti. Uudet ystävyyssuhteet eivät miellytä kaikkia. Love Divina on osa Areenan kesän nuorten aikuisten sarjojen pakettia.

Nuori nainen katsoo kameraan. höyheniä leijuu ympärillä.
Love Divina. Nuori nainen katsoo kameraan. höyheniä leijuu ympärillä. Kuva: Yle Kuvapalvelu Divina, está en tu corazón,Love Divina

Areenan kesä - hulppea reality-paketti alkaa

Yle Areena

Areenan kesän reality-paketissa deittaillaan, synnytetään lapsia ja kisataan siitä, kuka kotikampaaja tekee hienoimmat hiukset ja kampaukset!

Strip Date
20-osaisen Strip Daten jokaisessa jaksossa yksi pari lähtee sokkotreffeille niin, että asiantuntijat stailaavat parin vastaamaan täysin toistensa makua. Syttyykö sokkotreffeillä kipinä, kun deittiseuralainen kohtaa unelmiensa tyyliin stailatunpartnerin? Hienostunut hipsteri saa tavata rajun rokkipimun. Mutta mitä tapahtuu, kun deittaajat paljastavat todellisen tyylinsä? Hipsteri osoittautuukin metallifaniksi ja rokkipimu kauneuskuningattareksi. Sammuuko kipinä, vai voittaako rakkaus tyyliristiriidan?

Sinkkuelämää Ruotsissa
(Singelliv) Miten sinkut menestyvät treffiviidakossa? Pari-kolmekymppiset ruotsalaissinkut etsivät rakkautta klubeilla, kahviloissa – ja myös makuuhuoneissa. Päähenkilöt paljastavat lähietäisyydeltä sinkkuelämänsä aurinkoiset ja nurjat puolet. Areenassa nähdään sarjan ensimmäinen ja toinen tuotantokausi. Ruotsalainen reality.

Nyt se syntyy - Tee jotain!
(Don’t Just Stand There...I’m Having Your Baby) Moni ensimmäistä kertaa isäksi tulevista kokee itsensä autuaan tarpeettomaksi ja tietämättömäksi, kun puoliso on raskaana ja odottaa lasta. Viisiosaisessa britti-realityssa kymmenellä isällä onkin kasvun paikka, kun heidän täytyy tukea puolisoaan h-hetkelle asti eikä vain seistä tumput suorana.

Nuori nainen ja mies katsovat kameraan.
Strip Date. Nuori nainen ja mies katsovat kameraan. Kuva: Boomerang / Yle Kuvapalvelu Reality,Strip Date

Tenniksen Ranskan avoin turnaus

Yle TV2 ja Yle Areena klo 19.30
Tennis, Ranskan avoimet, 27.5.-10.6.
Ranskan avoin tennisturnaus alkaa Ylen kanavilla toukokuun viimeisenä sunnuntaina. Kahden viikon ajan Kakkosella ja Yle Areenassa pääsee seuramaan Grand Slam -turnauksen tapahtumia Pariisista. Otteluita selostavat Ville Nygård ja Christer Sarlin.

Dokumenttiprojekti: Kotimaa Kosovo-Suomi

Yle TV1 klo 21.30 ja Yle Areena 26.5.
Miten elää kahden erilaisen kulttuurin puristuksessa ja löytää keinot menestyä? Dokumenttielokuva Kotimaa Kosovo-Suomi kertoo jalkapallon ja politiikan kentiltä tutun sisarusryhmän Fatlume, Fatbardhe, Perparim ja Mehmet Hetemaj'n tarinan.

Hetemaj't joutuivat jättämään Kosovon poliittisen vainon takia. Työttömäksi joutuneet juristivanhemmat kuluttivat säästönsä ja pakenivat Suomeen tyhjin käsin vuonna 1992. Lopulta perhe päätyi asumaan Helsinkiin. Kaipuu rakkaaseen kotimaahan ei sammunut, mutta sopeutuminen sujui silti tai juuri siksi erinomaisesti. Toivoa herättävä dokumenttielokuva kysyy, mikä on menestymisen salaisuus ja hinta? Olli Laineen ohjaama elokuva tarjoaa suomalaisille taustasta riippumatta ajattelemisen aihetta kulttuurieroihin, pakolaisuuteen, integraatioon ja Euroopan kipeään lähihistoriaan. Yle Areena toistaiseksi

Dokumenttielokuva Kotimaa Kosovo-Suomi kertoo jalkapallon ja politiikan kentiltä tutun sisarusryhmän tarinan.
Dokumenttiprojektin Kotimaa Kosovo-Suomi kertoo Hetemaj'n perheen tarinan. Dokumenttielokuva Kotimaa Kosovo-Suomi kertoo jalkapallon ja politiikan kentiltä tutun sisarusryhmän tarinan. Kuva: Olli Laine Yle TV1,Dokumenttiprojekti: Kotimaa Kosovo-Suomi

Tiistai 29.5.

Kino Suomi: Käpy selän alla (12)

Yle Teema klo 21.55
(1966) Kuusi Jussia voittanut elokuva nuoruudesta, rakastamisen vaikeudesta ja kesäisestä telttaretkestä. Pääosissa: Kristiina Halkola, Pekka Autiovuori, Kirsti Wallasvaara ja Eero Melasniemi. Ohjaus: Mikko Niskanen. Ei Areena-oikeuksia. HD. Uusinta

Eero Melasniemi pelottelee ystäviään jutulla kummituslaivasta elokuvassa Käpy selän alla
Käpy selän alla. Eero Melasniemi pelottelee ystäviään jutulla kummituslaivasta elokuvassa Käpy selän alla Käpy selän alla,teeman elokuvat,Teemalauantai

HairBrained (12)

Yle TV2 klo 22.00
(USA, 2013) Komedia 14-vuotiaasta epäsovinnaisesta nerosta, joka päätyy inhaan maalaisyliopistoon ja saa huonekaverikseen toisella tapaa epäsovinnaisen, nelikymppisen ikuisen opiskelijan. Pääosissa: Alex Wolff, Brendan Fraser. Yle Areena 64 päivää

Keskiviikko 30.5

.

Kino: Ranskalainen sarja (12)

Yle Teema klo 22.00
(Suite française, Ranska 2014) Michelle Williamsin tähdittämä, Irène Némirowskyn postuumisti julkaistu tarina kertoo miehitetyksestä Ranskaan ja kielletystä rakkaudesta. Pääosissa: Matthias Schonaerts, Kristin Scott Thomas, Michelle Williams. Ohjaus: Saul Dibb. Yle Areena 31 päivää. Uusinta

Torstai 31.5.

Pyhä karhu

Yle Fem klo 9.00
(Den helige i päls) Saamelaisessa kulttuurissa karhu on erityisasemassa. Pyhä karhu on taiteilija Björnola Lindin ja Torkel Lundbergin runollinen matka karhun mytologiseen merkitykseen pohjoisen kulttuurissa. Yle Areena 31 päivää

Suffragette (12)

Yle TV1 klo 21.05
(Englanti 2015) Muun muassa Meryl Streepin ja Carey Mulliganin tähdittämä Suffragette on elokuva 1900-luvun alun naisaktivisteista eli suffrageteista, jotka alkoivat ajaa naisten tasa-arvoa sekä äänioikeutta pelkäämättä ja lopulta vapautensa, jopa henkensä uhalla. Pääosissa Carey Mulligan, Anne-Marie Duff, Brendan Gleeson, Helena Bonham Carter ja Meryl Streep. Ohjaus Sarah Gavron. Yle Areena 15 päivää

Elokuva 1900-luvun alun pelottomista naisaktivisteista eli suffrageteista, jotka alkoivat ajaa naisten asiaa.
Suffragette. Elokuva 1900-luvun alun pelottomista naisaktivisteista eli suffrageteista, jotka alkoivat ajaa naisten asiaa. Yle TV1,Suffragette

Kesäkonsertti Schönbrunnista

Yle Teema klo 21.30 ja Yle Areena
Wienin filharmonikot avaavat kesäkauden perinteisesti Schönbrunnin linnan pihamaalla Wienissä. Suorassa lähetyksessä orkesteria johtaa Valeri Gergijev. Konsertin teemana on Italialainen yö ("An Italian Night") ja ohjelmassa italilaista ja venäläistä ooppera- ja balettimusiikkia. Solistina on Anna Netrebko, joka esittää aarioita Puccinin, Cilean ja Leoncavallon oopperoista. Konsertti kuullaan suorana lähetyksenä suomeksi selostettuna. Yle Areena 31 päivää

Perjantai 1.6.

Areenan kesä - elokuvat

Yle Areena
Areenan kesässä nähdään neljä leffapakettia. Ensimmäinen paketti sisältää toiminnallisia komedioita.

Micmacs (12)
(Mic-Macs a Tire-Larigot, Ranska 2009) Amélien tekijöiden komedia sekopäisistä, maailman eri tavoin kolhimista ystävyksistä, jotka päättävät luotipäisen pasifistin johdolla tuhota kahden asetehtailijan bisnekset usuttamalla nämä toistensa kimppuun toiminta- ja agenttielokuvista opituin keinoin. Ohjaus Jean-Pierre Jeunet.

Alex Rider & Stormbreaker (12)
(Englanti 2006) Anthony Horowitzin kirjoihin perustuva seikkailukomedia teiniagentista, MI6:n uudesta 14-vuotiaasta supersankarista, joka pääsee heti ensi tehtävässään pelastamaan maailmaa. Pääosissa: Alex Pettyfer, Ewan McGregor, Bill Nighy, Alicia Silverstone ja Mickey Rourke. Ohjaus: Geoffrey Sax.

You Kill Me (16)
(USA 2007) Mustan huumorin, trillerin ja romanttisen komedian yhdistelmä newyorkilaisesta mafian palkkatappajasta, joka lähetetään San Franciscoon kuivumaan. AA-kerhon tapaamisten lomassa hän ystävystyy sanavalmiin, epäsovinnaisen kaunottaren kanssa. Pääosissa: Ben Kingsley, Téa Leoni, Luke Wilson. Bill Pullman. Ohjaus: John Dahl.

The Guard (12)
(Irlanti 2011) Rikoskomediassa omia sääntöjä noudattava karski irlantilainen junttipoliisi joutuu yhteistyöhön tunnollisen, huumorintajuttoman FBI-agentin kanssa, kun aiemmin rauhallinen irkkukaupunki nousee ison kansainvälisen huumejutun keskipisteeksi. Pääosissa: Brendan Gleeson, Don Cheadle, Mark Strong, Liam Cunningham. Ohjaus: John Michael McDonagh.

Nainen ja mies katsovat toisiaan. Mies vetää naista huppuhatun tupsusta.
Micmacs. Nainen ja mies katsovat toisiaan. Mies vetää naista huppuhatun tupsusta. Kuva: Yle Kuvapalvelu Micmacs

Areenan kesä - nuorten aikuisten sarjat katalogeina

Yle Areena
Areenan kesän nuorten aikuisten draamasarjoissa on monipuolinen valikoima sarjoja ympäri maailman.

W - Todellisuuden tuolla puolen
(Etelä-Korea, 2016) Kardiologian erikoislääkäri Oh Yeon Joonin isä katoaa salaperäisesti. Mies on ollut juuri viimeistelemässä suositun nettisarjakuvasarjan "W":n viimeistä jaksoa. Tutkiessa isänsä toimistoa Yeon Joo kauhistuu nähdessään tietokoneella päähenkilö Kang Chulin kuolemankielissä. Yhtäkkiä näytön läpi kurkottaa käsi, joka vetää naisen pilvenpiirtäjän katolle verisen miehen viereen. Yeon Joo ryhtyy pelastustoimiin ja tajuaa haavoittuneen miehen olevan Kang Chul. Mikä on totta ja mikä sarjakuvaa? Pian on mahdotonta erottaa milloin Yean Joo elää elämäänsä myös todellisuuden toisella puolella.

Perfect Places
(Tanska) Tobias on 26-vuotias nuori mies, jolla on kaunis tyttöystävä ja tarkka tulevaisuuden suunnitelma. Mutta pieni levottomuus paljastaa, että hän kaipaa jotain, mitä ei osaa itsekään määritellä. 27-vuotias Rose työskentelee tavaratalossa. Hän on viehättävä ja impulsiivinen, mutta hänen itsetuntonsa on nollassa. Hänellä ei ole poikaystävää, eikä hän halua sellaista. Yhtenä päivänä Tobias ja Rose tapaavat kadulla sattumalta. Se ei merkitse mitään, vai merkitseekö se yhtäkkiä kaikkea?

Relationship Status
Relationship status on draamakomedia siitä, miten sosiaalinen media ja teknologia ovat muokanneet deittailun, rakastumisen ja eroamisen rituaaleja. Kaksi- ja kolmekymppiset nuoret aikuiset navigoivat treffimaailmaa New Yorkissa ja Los Angelesissa tarinoiden kietoutuessa toisiinsa niin verkossa kuin offline-tilassa.

nuori mies katsoo kameraa sinertävä tausta takana.
W - todellisuuden tuolla puolen. nuori mies katsoo kameraa sinertävä tausta takana. nuortensarjat

Rytmisen voimistelu EM

Yle TV2 ja Yle Areena klo 22.50
Rytmisen voimistelun EM-kisat Guadalajarassa Espanjassa 1.-3.6. nähdään Ylen kanavilla. Areenassa voi seurata kolmen kisapäivän tapahtumia suorina lähetyksinä ja TV2-kanavalla on koostelähetyksiä. Selostajana Marika Aho.

Lauantai 2.6.

Summerin kesä alkaa

Yle Areena
Summeri tuo nuorten kesälomaan sketsiviihdettä ja kesätapahtumia — Summeri koko kesän Instagramissa, Areenassa ja Youtubessa 2.6. alkaen. Uutena juontajana Summeri-tiimissä aloittaa Madde! Madde ja Ani kiertävät kesällä Suomea viihdyttäen nuoria sketseillä ja osallistuen erilaisiin kesätapahtumiin. Summerin kesässä nähdään paljon uusia kotimaisia ja ulkomaisia sarjoja!

Nuori nainen ja mies katsovat kameraan keltaisella taustalla, keltaisisssa ja mustavalkoisissa vaatteissa.
Summerin kesä alkaa! Nuori nainen ja mies katsovat kameraan keltaisella taustalla, keltaisisssa ja mustavalkoisissa vaatteissa. Kuva: Yle Kuvapalvelu / Anne Hämäläinen. Summeri

YleXPop 2018

Yle Areena ja Yle TV2 3.6. klo 19.10
YleX:n ilmaistapahtuma YleXPop järjestetään tänä vuonna Vaasassa 2. kesäkuuta. Lavalle nousee jälleen suuri joukko Suomen kuumimpia artisteja. Mukana ovat muun muassa Evelina, Mikael Gabriel, Reino Nordin, Nelli Matula, Aleksanteri Hakaniemi ja LCMD. Tapahtuman juontavat YleX Aamun Ville “Viki” Eerikkilä ja Juuso “Köpi” Kallio sekä Yle X3M:n Jonas Forsbacka ja Märta Westerlund. TV-ohjelman hosteina nähdään YleX Iltapäivän Jenni Poikelus ja Alma Hätönen. Koko konsertti on nähtävissä Yle Areenassa ja parhaat palat TV2:lla 3. kesäkuuta.

YleXPop 2018 -artistit Aleksanteri Hakaniemi, Evelina, Mikael Gabriel, Nelli Matula, LCMDF ja Reino Nordin
YleXPop järjestetään tänä vuonna Vaasassa. YleXPop 2018 -artistit Aleksanteri Hakaniemi, Evelina, Mikael Gabriel, Nelli Matula, LCMDF ja Reino Nordin Kuva: Juuli Aschan YleXPop,YleX,Aleksanteri Hakaniemi,Mikael Gabriel,LCMDF,Reino Nordin,Evelina,Nelli Matula

Radioteatteri esittää: Mielensäpahoittaja maailmalla

Yle Radio 1 kllo 15.00 + Yle Areena
10-osainen viihdekuunnelmasarja. Ensiesitys. Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja sai aikanaan alkunsa Radioteatterissa, ja tänä kesänä kansan rakastama kiukkupussi seikkailee radiossa jälleen! Nimiroolissa on Heikki Kinnunen. Saatuaan puhelun veljeltään Fuengirolasta Mielensäpahoittaja pakkaa karvalakkinsa ja suuntaa etelään. Veli tekee kuolemaa ja vielä kerran pitäisi nähdä, jotta vanhat kinat saataisiin sovittua. Alkaa toiminnantäyteinen matka. Matkakumppaneina ovat muun muassa tiukkasanainen Rouva Insinööri ja yllättäviä katoamisia harrastava Muusikko. Rooleissa mm.: Heikki Kinnunen ja Emilia Sinisalo. Käsikirjoitus: Tuomas Kyrö. Ohjaus: Matti Ijäs. Sarjan lähetykset Yle Radio 1:ssä lauantaisin 2.6. - 4.8.2018 klo 15.00, uusinta tiistaina klo 17.30 + Yle Areena.

Avara luonto: Villi Venetsia

Yle TV1 klo 18.45
(Wild Venice) Venetsian uskomattomien kulttuuriaarteiden lisäksi sillä on salattu puoli. Sen laguunissa ja saaristossa asuu edelleen monipuolinen eläimistö, kuten harvinainen myrkyllinen nisäkäs vesipäästäinen. Yle Areena 31 päivää

Lintuja istumassa vedessä olevien puutolppien päällä.
Avarassa luonnossa tutustutaan Venetsian eläimelliseen puoleen. Lintuja istumassa vedessä olevien puutolppien päällä. Kuva: Yle Kuvapalvelu Avara luonto,Villi Venetsia

Uusia alkuja (7)

Yle TV2 klo 21.00
(Begin Again, USA 2013) Gretta ja hänen poikaystävänsä muuttavat New Yorkiin haaveillen musiikkitähteydestä, mutta poikaystävä jättää pian Grettan menestyksekkään soolouransa sokaisemana. Huono-onninen musiikkituottaja uskoo kuitenkin Grettan lahjoihin ja heistä tulee toistensa viimeinen toivo menestykseen. Pääosissa: Keira Knightley, Mark Ruffalo, Adam Levine, James Corden. Ohjaus: John Carney. Yle Areena 15 päivää

Mies ja nainen nojaavat auton perään ja katsovat oikealle viistoon.
Uusia alkuja. Mies ja nainen nojaavat auton perään ja katsovat oikealle viistoon. Kuva: Yle Kuvapalvelu/Andrew Schwartz elokuvat,Uusia alkuja

Kino: Jättiläinen (12)

Yle Teema klo 21.05
(Giant, USA 1956) Elizabeth Taylorin ja James Deanin tähdittämä muhkea eepos muuttuvasta Texasista perinteisine vanhan rahan karjasukuineen ja uusine öljypohattoineen. Pääosissa: Rock Hudson, Elizabeth Taylor, James Dean, Carroll Baker, Dennis Hopper. Ohjaus: George Stevens. Ei Areena-oikeuksia. Uusinta

James Dean ja Elizabeth Taylor elokuvassa Jättiläinen, ohjaus George Stevens.
Jättiläistä tähdittävät Elizabeth Taylor ja James Dean. James Dean ja Elizabeth Taylor elokuvassa Jättiläinen, ohjaus George Stevens. elizabeth taylor,Teemalauantai

Tarinanmetsästäjät 1/10 (12) - uusi sarja alkaa

Yle TV1 klo 21.15 ja katalogina Areenassa
10 kaupunkia - 10 elokuvaa
Tarinanmetsästäjät on uudenlainen draamasarja, jossa Ylen ja Ryhmäteatterin ammattilaisista koostuva elokuvatyöryhmä matkustaa ympäri Suomea ja toteuttaa kymmenessä kaupungissa lyhytelokuvan viikossa. Jaksoissa nähdään, miten tarina roolihahmoineen kehittyy valmiiksi elokuvaksi kussakin kaupungissa. Mitä tarvitaan kiinnostavaan tarinaan?
Miten elokuvan roolihahahmot heräävät henkiin? Mikä on Rovaniemen tarina, entä Kotkan? Entä millaista draamaa on itse draaman tekeminen?

Kullakin paikkakunnalla käydään taistelu aikaa vastaan eikä tehtävä ole ammattilaisillekaan helppo. Elokuvaa lähdetään tekemään aina nollasta ja erilaisten haastattelu- ja improvisaatiotehtävien kautta luodaan käsikirjoitus, jonka pohjalta elokuva näytellään ja kuvataan. Tiimillä on elokuvanteon apuna paikkakuntalaisia näyttelijöitä ja asukkaita. Sarjan avausjaksona näemme vauhdikkaan farssin Joensuusta. Minna Suurosen esittämä Malla päätyy yllättäen hyväntekijäksi auttaessaan paikkakunnalle ajautunutta miestä (Robin Svartström). Vauhdikkaiden tilanteiden jälkeen myös Mallan tulevaisuus näyttää uudenlaiselta. Yle Areena toistaiseksi

Kahdeksan henkilöä seisoo yhdessä kesäisellä kalliolla hymyillen. Kuudella heistä on sinisen verryttelyasu.
Tarinanmetsästäjät alkaa! Kahdeksan henkilöä seisoo yhdessä kesäisellä kalliolla hymyillen. Kuudella heistä on sinisen verryttelyasu. Kuva: Ilona Raivio Ryhmäteatteri,tarinanmetsästäjät

Sunnuntai 3.6.

Areenan kesä - dekkaripaketti vol 1

Yle Areena
Areenan kesän dekkaripaketissa liikutaan eurooppalaisten rikossarjojen parissa. Tarjolla on muun muassa viiden ranskalaisen rikoselokuvan sarja Murha Ranskassa sekä Silta-sarjan ranskalais-englantilaisen version The Tunnelin kolme tuotantokautta, jotka tulevat katalogeina Areenaan 11.6.-22.7.

Ennen kuolemaa
Tukholmaan sijoittuvan tiheätunnelmaisen,10-osaisen jännityssarjan pääosassa on Hanna Svensson, naispoliisi jolla on korkea moraali ja varmat periaatteet. Mikään ei estä häntä toimimasta oikeuden toteutumiseksi, eivät edes perhesiteet. Tuotanto: B-Reel Films, SVT, ZDF, Filmregion Stockholm, Ruotsi 2017. Yle Areenassa 3. ja 4.6. (3.6. julkaistaan ensimmäiset viisi osaa, jälkimmäiset viisi osaa 4.6.). Sarja alkaa myös Yle TV1:ssä 3.6. klo 22 suomen- ja ruotsinkielisellä tekstityksellä.

Maltese
Maltese on 1970-luvun Italiaan sijoittuva dekkarisarja, jossa komisario Dario Maltese palaa synnyinseudulleen Trapaniin ystävänsä häihin, mutta häitä ei koskaan vietetä, sillä ystävä murhataan. Maltese haluaa selvittää murhan ja saa siirron lapsuusmaisemiin. Tuotanto: RAI Fiction Palomar ja Maze Pictures, Italia, 2017.

Murha Ranskassa
Murha Ranskassa on ranskalaisten rikoselokuvien sarja, jossa nähdään viisi eri puolille Ranskaa sijoittuvaa elokuvaa. Itsenäisissä murhatarinoissa nähdään kiinnostavia tapauksia eri puolilla maata, pääosin maaseudulla mutta myös kaupungeissa. Kauniit maalaismaisemat vuoristosta rannikoille luovat oman viehätyksensä tarinoihin, joissa väkivallalla ei mässäillä.

Mies ja nainen ovat vedessä ja nojaavat rantakallioon.
Maltese. Mies ja nainen ovat vedessä ja nojaavat rantakallioon. Kuva: Fabrizio Di Diulio rikossarjat,maltese

Radioteatteri esittää: Kamarilaulajan herääminen ja Kenkälankki herran Langholmalle

Yle Radio 1 klo 15.00 + Yle Areena
Kesäkuun aluksi lähetetään kahtena sunnuntaina alan opiskelijoiden kuunnelmia, jotka ovat syntyneet osana Teatterikorkeakoulun ja Yle Draaman järjestämää kuunnelmakurssia. Sunnuntaina 3.6. kuullaan kaksi teosta. Ensimmäinen kuvaa työryhmän suhdetta saksalaisen näytelmäkirjailija Frank Wedekindin näytelmään Kamarilaulaja. Keskiössä on kuuntelu ja kuulluksi tuleminen. Toisessa kuunnelmassa herra Langholma on tullut hotelliin lepäämään, mutta naapurihuoneesta kantautuvat äänet syöksevät hänet keskelle mysteeriä. Vastuuopettajina ovat toimineet Antti Lehtinen, Juhana von Bagh, Pekka Ruohoranta ja Jussi Liimatainen.

Dok: Nationens hjärta

Yle Fem klo 22.00
(Sverige, 2017) Syksyllä 2015 pakolaisvirta Ruotsiin saavutti huippunsa. Mitä kuntatasolla siinä tilanteessa tapahtui? Miten asukkaat tapahtumiin reagoivat? Mikael Wiström dokumentoi ajankohtaisia hetkiä vuoden ajan ruotsalaisessa pikkukunnassa. Yle Areena 91 päivää.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua