Hyppää pääsisältöön

Antti Tuisku esittää vuoden 2018 Kesäkumi-kappaleen: "Laita se kumipuku päälle"

Antti Tuiskun Kumipuku-kappale käynnistää vuoden 2018 Kesäkumi-kampanjan. Biisissä kuultavan kertosäkeen laita se kumipuku päälle -lause toimii myös kampanjan iskulauseena.

Antti Tuiskun esittämä Kumipuku on tarttuva kesäinen ralli, joka on saanut innoitusta “ysärijumputuksesta” ja sen ajan artisteista. Korvamato on taattu jo ensikuuntelulla!

– On suuri kunnia olla mukana Kesäkumi-kampanjassa, sillä se puhuu erittäin tärkeän asian puolesta. Toivottavasti tänäkin kesänä kaikki muistavat tilanteen tullen laittaa sen kumipuvun päälle, Antti toteaa.

Tuiskun lisäksi Kumipukua ovat olleet tekemässä Idolsistakin tuttu tuottaja Jurek, sekä Bumtsibum -ohjelmaa luotsaava Kalle Lindroth. YleX:n ohjelmapäällikkö Hanne Kauton mukaan Tuisku ja Kumipuku edustavat täydellisesti kesää ja turvaseksikampanjaa.

– Anatuden energia ja kesäistä ihastumisen huumaa kuvaava biisi sopivat kamppiksen rentoon tunnelmaan täydellisesti. Kesäkumibiisin hauskan musiikkivideon on ohjannut nerokas Elias Koskimies, Kautto kertoo.

Kesäkumeja jaossa nyt ennätysmäärä - luvassa muitakin uudistuksia.

Tämän vuoden kampanjassa tahdotaan muistuttaa nuoria suojautumisesta myös suuseksissä: Sen lisäksi, että kondomi toimii suojana emätin- sekä anaaliyhdynnässä, siitä saa helposti muokattua myös suuseksisuojan. Ohjeet suojan tekoon löydät Kesäkumipakkauksesta sekä suomen että ruotsin kielellä.

Tänä vuonna Kesäkumeja jaetaan myös ensimmäistä kertaa saamenkielisinä. Pohjois-, inarin- ja koltansaamenkielisiä kumeja jaetaan Saamelaiskäräjien nuorisoneuvoston kautta.

Niin ja se ennätysmäärä? Yhteensä Kesäkumeja jaetaan kesän aikana Suomen suurimmissa tapahtumissa ruhtinaalliset 190 000 kappaletta. Lisäksi Sotilaskotiliitto jakaa varusmiespalvelustaan suorittaville 30 000 Lomakumia.

Kampanjaan kuuluvia Kesäkumeja jaetaan jo 24. kertaa. Ensimmäisten joukossa kumeja pääset hakemaan lauantaina 2. kesäkuuta YleXPopista, Vaasan Kauppatorilta. Tapahtumassa nähdään myös Kesäkumibiisin musiikkivideon ensiesitys.

YleXPopin lisäksi Kesäkumikampanja on isosti mukana Turun Ruisrockissa 7.-9.7. sekä Tampereen Blockfesteillä 17.-18.8.

Kesäkumikampanjan toteuttavat YleX, Suomen Punainen Risti, Väestöliitto, Syöpäjärjestöt ja Sotilaskotiliitto. Sosiaali- ja terveysministeriö tukee kampanjaa.

Lue myös:
Antti Tuisku Kesäkumi-kappaleestaan: “Kun eletään vuotta 2018, ei ole vain naisia ja miehiä. Se on ihan mahtavaa!”

Juttua muokattu 29.5 klo 13:27. Kesäkumeja jaetaan 24. kertaa.

 • WEEKEND FESTIVAL 2018: Stefflon Donin keikka oli näyttävän viikonlopun piilotettu helmi

  Yleisö voi laskea kuuluvansa pieneen onnekkaaseen joukkoon.

  Weekend Festivalin kolmas päivä läheni loppuaan, kun Stefflon Don, eli Stephanie Victoria Allen, pyöräytti käyntiin YleX:n hostaamaan Vice–lavan viimeisen keikan. 26-vuotiasta artistia oli saapunut katsomaan muutama sata kävijää, vaikka päällekkäisellä slotilla kuulijoista kilpaili päälavalla juhlakansaa liekittävä Martin Garrix.

 • Big Shaq viraali-ilmiö esiintyi Weekend Festivalilla – hahmon luominen kesti Michael Dapaahilta 18 kuukautta

  Michael Dapaah kertoo taustoja hahmon synnystä.

  Big Shaq, eli Michael Dapaah esiintyi lauantaina Weekend Festivalilla. Viime vuonna Man’s Not Hot –viraalihitillään kansainväliseksi netti-ilmiöksi noussutta koomikkoa saapui katsomaan pieni yleisömeri, joka täytti Valintalavan teltan äärimmilleen. Big Shaq on fiktiivinen hahmo, joka pyrkii menestymään ja luomaan uraa rap-artistina Lontoon musiikkimaailmassa.

 • BLOCKFEST 2018: Gettomasa osoitti olevansa suomiräpin valittu

  Räppäri nähtiin Blockfestien lauantai-iltapäivässä.

  24-vuotias jyväskyläläinen tarjoili Ratinan rap-yleisölle tiiviin ja tasapainoisen katsauksen tämän hetken raikkaimpaan suomihiphopiin. Blockfestien lauantai-iltapäivässä esiintyvä Gettomasa nauttii suomalaisella hip hop -kentällä arvostusta, jollaisesta moni nuori artisti voi vain unelmoida. Rapin suomenmestaruus vuonna 2012 ja niin kriitikoiden, fanien kuin aitopäiden ylis

 • Mystinen Zhu tarjoili annoksen musiikin fine diningia Weekend Festivalilla

  Keikka on kuin gourmet-ruokaa.

  Vuoden 2014 puoleen väliin asti anonyyminä pysytellyt, ja edelleen identiteettiään tarkkaan suojeleva Zhu esiintyi Weekend Festivalin Valintalavalla tapahtuman ensimmäisenä päivänä. Artisti on kertonut haluavansa rikkoa musiikkikentällä vallitsevia ennakkoluuloja, jotka kuulija usein jopa tiedostamattaan luo muusikon ihonvärin tai ulkonäön perusteella. Piilottamalla henkilöllisyytensä Zhu ha