Hyppää pääsisältöön

Ennen kuolemaa – ylistetty ruotsalainen rikossarja alamaailmasta

Tiheätunnelmainen trillerisarja Ennen kuolemaa kertoo vahvoista perhesiteistä, vaarallisesta rakkaudesta ja alamaailman valtataistelusta.
Hanna Svensson (Marie Richardson) ja Christian (Adam Pålsson). Tiheätunnelmainen trillerisarja Ennen kuolemaa kertoo vahvoista perhesiteistä, vaarallisesta rakkaudesta ja alamaailman valtataistelusta. Kuva: Peter Cederling Yle TV1,Innan vi dör,Marie Richardson,Adam Pålsson,Ennen kuolemaa

TV1 sunnuntaina 3.6.2018 klo 22.00 alkaen (jaksot 1-5) ja maanantaina 4.6. klo 23.00 alkaen (jaksot 6-10)
TV1 sunnuntaisin 3.6 - 5.8.2018 klo 22.05 - 23.05 (jaksot viikon välein)
Katsottavissa Areenassa

Tanskalais-ruotsalainen menestyssarja Silta jää tv-sarjojen historiaan. Huikeaa, mutta suoraviivaisempaa rikosdraamaa tarjoaa nyt uusi kymmenosainen sarja Ennen kuolemaa (16).

Ruotsalainen trillerisarja kertoo vahvoista perhesiteistä, vaarallisesta rakkaudesta ja alamaailman valtataistelusta. Mukana on Sillasta tuttuja näyttelijöitä. Sarjaan on tulossa toinenkin kausi.

Tiheätunnelmainen trillerisarja Ennen kuolemaa kertoo vahvoista perhesiteistä, vaarallisesta rakkaudesta ja alamaailman valtataistelusta.
Rikossarjan päärooleja näyttelevät Adam Pålsson (vas.), Marie Richardson ja Alexej Manvelov. Tiheätunnelmainen trillerisarja Ennen kuolemaa kertoo vahvoista perhesiteistä, vaarallisesta rakkaudesta ja alamaailman valtataistelusta. Kuva: Peter Cederling Yle TV1,Innan vi dör,Ennen kuolemaa

Äiti ilmiantoi poikansa

Tiheätunnelmaisen rikossarjan päähenkilö on poliisi Hanna Svensson (Marie Richardson). Nainen, jolla on korkea moraali ja vahvat periaatteet, mutta hän ei ole enää tähti Tukholman poliisin järjestäytyneen rikollisuuden yksikössä.

Hanna ikävöi perhettään, jonka hän oli valmis uhraamaan uransa takia.

Erityisesti hän kaipaa poikaansa Christiania (Adam Pålsson), joka on juuri suorittanut kahden vuoden huumetuomion. Christian on ottanut etäisyyttä äitiinsä, sillä tämä ilmiantoi oman poikansa.

Christian tiskaa ravintolassa, jonka omistaa Mimican perhe ja sen päämies Davor (Alexej Manvelov) on ottanut nuoren miehen siipiensä suojaan.

Voiko soluttautuja auttaa?

Eräänä aamuna Hannan kollega ja rakastettu Sven (Johan Hedenberg) lähtee töihin, mutta ei koskaan saavu perille. Miksi mies katosi ja mitä hänelle tapahtui?

Selviää, että Sven on tehnyt salaista tutkintaa moottoripyöräjengin rikollisesta toiminnasta. Vain Hanna tietää, että Sven käytti moottoripyöräjengin sisäpiirissä soluttautujaa, kontaktia nimeltä "Inez".

Alamaailmassa on suunnitteilla pirullinen vallankaappaus. Yhteys Ineziin voi olla ainoa mahdollisuus estää verenvuodatus. Operaation hinta on kalliimpi kuin Hanna aavistaa. Hänen on taisteltava poikansa puolesta kovemmin kuin koskaan osasi edes kuvitella.

Tiheätunnelmainen trillerisarja Ennen kuolemaa kertoo vahvoista perhesiteistä, vaarallisesta rakkaudesta ja alamaailman valtataistelusta.
Hanna Svensson (Marie Richardson) ja Björn (Magnus Krepper). Tiheätunnelmainen trillerisarja Ennen kuolemaa kertoo vahvoista perhesiteistä, vaarallisesta rakkaudesta ja alamaailman valtataistelusta. Kuva: Peter Cederling Yle TV1,Innan vi dör,Marie Richardson,Magnus Krepper,Ennen kuolemaa

Silta-sarjan näyttelijöitä

Ennen kuolemaa -sarjan rooleissa tavataan Silta-sarjasta tuttuja näyttelijöitä kuten Adam Pålsson, Johan Hedenberg ja Magnus Krepper. Pålsson on saanut roolistaan ruotsalaisten Emmyn eli Kristallen-palkinnon parhaasta miespääosasta.

Muissa rooleissa nähdään muun muassa Sofia Ledarp, Peshang Rad, Ulf Stenberg, Erik Johansson, Max Lapitskij, Sandra Redlaff,, Malgorzata Pieczynska, Christian Hillborg, Richard Forsgren, Sofia Rönnegård ja Ivica Zubak.

Sarjan ovat käsikirjoittaneet Niklas Rockström ja Wilhelm Behrman. Avausjakson on ohjannut Simon Kaijser, joka on aikaisemmin ohjannut muun muassa sarjan Älä pyyhi kyyneleitä paljain käsin (Torka aldrig tårar utan handskar) sekä BBC:lle sarjan Bloomsburyn ryhmä – elämä ja rakkaus (Life in Squares) .

Innan vi dör. Tuotanto: B-Reel Films, SVT, ZDF, Filmregion Stockholm, Ruotsi, 2017.

Ennen kuolemaa -sarjan voi katsoa Ykkösellä viiden jakson pakettina sunnuntaina 3.6. klo 22.00 alkaen ja maanantaina 4.6. klo 23.00 alkaen. Kymmenen jaksoa esitetään myös viikon välein sunnuntaisin 3.6. alkaen. Sarja on katsottavissa Areenassa.

Keskustele