Hyppää pääsisältöön

Strömsön Puutarhailta lähetetään suorana Yle Areenassa – tässä on ohjelma

Grafisk text Trädgårdskväll på Strömsö
Grafisk text Trädgårdskväll på Strömsö Kuva: Yle Strömsö (tv-ohjelma)

Strömsön puutarhailta lähetetään suorana Yle Areenassa torstaina 7.6. klo 16–19.30.

Miten kasvatetaan osterivinokkaita, miten ympätään omenapuita ja miten saa 400 ruusulajiketta viihtymään pohjalaisessa saaristossa? Siinä on muutamia poimintoja ohjelmasta.

Chattaile puutarha-asiantuntijoiden kanssa

Alueella on taimikirpputori sille, joka haluaa vaihtaa, myydä tai ostaa pistokkaita, versoja tai taimia kohtuuhintaan. Lisäksi voi kysellä puutarha-asiantuntijoilta tai chattailla heidän kanssaan. Kirjoita kysymyksesi jo nyt alla olevaan kommenttikenttään tai chattaile seuraavien puutarha-asiantuntijoiden kanssa reaaliajassa puutarhaillan aikana. Jokainen chatti kestää noin puoli tuntia. Chattiajat näyttävät tältä:

klo 17.05 Leif Blomqvist / marjapensaita ja omenapuita
klo 17.35 Robin Libäck / sieniviljelyä, osterivinokas
klo 18.00 Kristine Vesterlund / pidennä kasvukautta
klo 18.30 Alexandra De Paoli / yrttejä, rikkaruohoja ja muita syötäviä kasveja
klo 19.00 Solveig Pått / pionit
klo 19.30 Owe Salmela / hyötypuutarha

Ilmainen bussi

Ilmainen bussi Vaasan kaupungintalolta, koska Strömsössä ei ole pysäköintitilaa. 500 ensimmäistä polkupyörällä saapuvaa saa ilmaisen uimahallilipun Vaasan kaupungilta.

#trädgårdskvällpåströmsö

Kaikkien hashtagilla #trädgårdskvällpåströmsö julkaistujen kuvien joukosta valitaan yksi kuva, joka voittaa Strömsö-kassin, jossa on siemenpusseja.

Strömsövillan hösten 2014
Strömsövillan hösten 2014 Kuva: YLE/Strömsö

Suoran lähetyksen ohjelma

Tässä on koko ohjelma, joka nähdään suorana Strömsön puutarhaillasta. Juontajina ovat Elin Skagersten-Ström, Jonas Sundström, Lee Esselström ja Susanna Ström-Wilkinson.

16:00 Suora lähetys alkaa
16:03 Herbaario / Camilla Forsén-Ström
16:06 Yrttiapteekki / Alexandra de Paoli
16:17 Ranskalainen keittiöpuutarha / Owe Salmela
16:30 Ruusut / Ingmar Lindqvist
16:40 Mehiläistarhaus / Sven-Olof Ohlsson
16:50 Omenapuiden ymppäys / Leif Blomqvist
17:05 Romutaide / Mathias Nystrand
17:15 Viiniköynnösten viljely Suomessa / Kaarlo Nelimarkka
17:25 Sienten kasvatus / Robin Libäck
17:35 Kanihyppely / Österbottens kaninhoppare
17:40 Pidennä kasvukautta / Kristine Vesterlund
17:50 Siemenkirjasto / Ulrica Taylor
18:10 Anna rikkaruohojen rehottaa / Alexandra De Paoli
18:25 Proteiinikasvit / Sofia Grynngärds
18:35 Pionit / Solveig Pått
18:50 Viljele lasten kanssa / Kati Källman
19:00 Hyötypuutarha / Owe Salmela
19:10 Hyvinvointi ja puutarha / Ghita Bodman
19:20 Hyvinvointi ja eläimet / Pia Smeds & kukko Kokos
19:30 Suora lähetys päättyy

Owe Salmela ja Camilla Forsén-Ström Strömsön yrttitarhassa.
Owe Salmela ja Camilla Forsén-Ström Strömsön yrttitarhassa. Kuva: Yle/Strömsö Strömsö (tv-ohjelma),Owe Salmela,Camilla Forsén-Ström,yrtit

Strömsö

Ruudussa

Strömsö Instagramissa

  • Vegevalinta – viikkomenu 1

    Parhaat arjen kasviruokaohjeenne.

    On aika esitellä Vegevalintakampanjan ensimmäinen viikkomenu. Kampanjassa olette jakaneet parhaat arjen kasviruokaohjeenne. Kiitos Päivi Lähtevänojalle, Judith Almille, Frida Allbergille sekä Katriina Lahtoselle, jotka ovat tämän viikon Vegevalintakokit.

  • Paahdettu myskikurpitsakeitto kera täyteläisen kookosmaidon

    Sopii myös hiilihydraattitietoiseen ruokavalioon.

    Paahdettu myskikurpitsakeitto kera täyteläisen kookosmaidon Tämä keitto on samettisen sileä. Sen maku on herkullinen ja chili antaa ihanasti lämpöä. Keitto on myös upean värinen. Lisäksi se on vähäkalorinen ja sopii hiilihydraattitietoiseen ruokavalioon. Päivi Lähtevänoja Ainekset 1 myskikurpitsa kuorittuna ja paloiteltuna noin tulitikkurasian kokoisiksi paloiksi.

  • Kermainen lehtikaali-perunaviipalegratiini

    Hyvää arkiruokaa pienellä työpanoksella.

    Kermainen lehtikaali-perunaviipalegratiini Tämä ruoka syntyi alun perin jääkaapintyhjennyksen tuloksena, mutta siitä on kehkeytynyt maukas ja tosi helppotekoinen arkiruokasuosikki. Lempeää, pehmeää ja täyttävää talviruokaa, joka pienten esivalmistelujen jälkeen kypsyy itsekseen uunissa. Judith Alm Ainekset 8 keskikokoista kiinteää luomuperunaa 1 pkt savustettua tofua.

  • Intialaisen keittiön klassikko uudessa muodossa – täältä tulee Butter Halloumi

    Helppo valmistaa niin isolle kuin pienelle porukalle.

    Intialaisen keittiön klassikko uudessa muodossa – täältä tulee Butter Halloumi Lapset, ystävät ja vanhemmat rakastavat. Minä rakastan. Helppo valmistaa niin isolle kuin pienemmällekin poppoolle. Zeinan resepti (Zeinas Kitchen) on helppo kaikkien valmistaa ja lopputulos on aina yhtä maukas ja tasainen.