Hyppää pääsisältöön

Tannbach, vartioitu kylä – palkittu draamasarja maailmansodan jälkeisistä vuosista

Saksalainen draamasarja kertoo pienestä kylästä, joka toisen maailmansodan jälkeen jaetaan kahtia.
Sarjan hahmoja: Georg von Striesow (Heiner Lauterbach, vas.), Rosemarie Czerni (Anna Loos), Horst Vöckler (Robert Stadlober), Franz Schober (Alexander Held), Friedrich Erler (Jonas Nay), Anna Erler (Henriette Confurius) ja Hilde Vöckler (Martina Gedeck). Saksalainen draamasarja kertoo pienestä kylästä, joka toisen maailmansodan jälkeen jaetaan kahtia. Yle TV1,Tannbach, vartioitu kylä

TV1 keskiviikkoisin 6. - 20.6.2018 klo 21.35 - 23.05 (1. tuotantokausi) ja 27.6. - 11.7. (2. tuotantokausi), uusinta sunnuntaisin klo 23.05
Areenassa 32 päivää

Tannbachin kylän kartanon maille virtaa toisen maailmansodan jaloista pakoon lähteneitä, kotinsa menettäneitä.

Kun sota on hävitty, mitä tapahtuu hävinneelle osapuolelle? Miten käy, kun amerikkalaiset ja venäläiset jakavat Tannbachin etupiireihin, ja uusi raja kulkee suoraan kylän lävitse.

Uusi, palkittu saksalainen draamasarja Tannbach, vartioitu kylä (16) seuraa pienen kylän vaiheita sodan jälkeen asukkaiden silmin. Tositapahtumista alkunsa saanut sarja alkaa vuodesta 1945.

Saksalainen draamasarja kertoo pienestä kylästä, joka toisen maailmansodan jälkeen jaetaan kahtia.
Draamasarjan ykköskauden rooleissa nähdään Heiner Lauterbach (vas.) ja Henriette Confurius. Saksalainen draamasarja kertoo pienestä kylästä, joka toisen maailmansodan jälkeen jaetaan kahtia. Kuva: Stephan Rabold / Wiedemann & Berg Yle TV1,Tannbach, vartioitu kylä

Uusi aate ottaa jalansijaa

Tannbachissa, kuten koko Saksassa, enemmistö kansalaisista on valmis antautumaan, mutta pieni joukko Hitlerin nimeen vannovia tekee yhä vastarintaa – piittaamatta traagisista seurauksista.

Amerikkalaiset miehittäjät riisuvat ensimmäisessä vaiheessa kylät ja kaupungit aseista. Heidän jälkeensä tulevat venäläiset ja uusi aate alkaa ottaa jalansijaa myös Tannbachissa. Maattomille luvataan uuden elämän mahdollisuus, mutta suurmaanomistajille se tietää kovia aikoja.

Kohti kylmää sotaa

Miten Saksa ajautuu maailmansodan jälkeen uudelleen keskelle kauhuja, kylmän sodan sotatantereeksi? Sarjan kahdella tuotantokaudella seurataan tapahtumia aina vuoteen 1968 asti.

Pääosissa näyttelevät muun muassa Deutschland 83 -sarjasta tuttu Jonas Nay sekä Heiner Lauterbach, Henriette Confurius, Natalia Wörner, Nadja Uhl, Ludwig Trepte, David Zimmerschied, Alexander Held, Martina Gedeck, Clemens Schick, Peter Schneider, Rainer Bock ja Ronald Zehrfeld.

Tannbach – Schicksal eines Dorfes. Käsikirjoitus: Robert von Thayenthal ja Josphin von Thayenthal. Ohjaus: Alexander Dierbach. Tuotanto: ZDF ja Gabriela Sperl Produktion, Saksa 2015 - 2017.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.