Hyppää pääsisältöön

Kesäisen kevyttä nikkarointia jämäpaloista - tuoksuvat puuhahmot

Muutama pisara tuoksuvaa öljyä puupalaan tuo mieleen muistot ja ja kesäunelmat, ja lisäksi nikkaroit ne helposti.

Työhön ei tarvita monia työkaluja, riittää, että sinulla on kuviosaha ja pora. Kukka- ja yrttituoksutiivisteitä saa ostaa pienissä pulloissa ja parilla pisaralla niitä teet puupaloista tuoksuvia.

Sahaa kuviot vanerista tai puulistasta, poraa reikä ripustusta varten. Tipauta paloihin terventuoksua, laventelia tai muuta hyvältä tuoksuvaa öljyä.

Ripusta ja muuta tavallinen vaatekaappi laventelin tuoksuiseksi kesälaitumeksi tai vessa saaristolaisaitaksi, jota koristaa tamminen tervalta tuoksuva pieni vene!

Strömsö

Ruudussa

Strömsö Instagramissa

 • Strömsön puutarhailta 6.6.2019 – varaa kalenteriisi jo nyt

  Puutarhailta Strömsössä houkuttelee noin 2000 käviää.

  Strömsön puutarhailta on täällä taas. Torstaina 6.6. klo 16–20 on tarjolla taimitori, puutarha-asiantuntijoita, opastusta, vohveleita ja kepparirata nurmikolla. Tule Strömsöhön tai katso suoraa lähetystä Yle Areenasta tai Yle Femiltä.

 • Tee vaikutus gubbröra deluxella – edullisen ruokaklassikon uudella muunnoksella

  Sopii brunssille, lounaalle ja alkuruoaksi.

  Ruskistetun voin karamellimainen maku on taianomainen, ja oikein valmistettuna se tekee mistä tahansa yksinkertaisesta ruoasta parempaa. Gubbröramme tarjoillaan kauniisti ruokaisana salaattina, ja sen määrä on helppo mukauttaa monille lounasvieraille. Tällä tavalla tasapainotetaan anjoviksen hallitsevaa makua ja kaikki raaka-aineet pääsevät esiin.

 • Viljele kuormalavassa – vasta-alkajan yksinkertainen keittiöpuutarha

  Aina on tilaa kuormalavaviljelmälle.

  Pieni kuormalava täynnä salaattia ja yrttejä keittiönoven vieressä ei ole hassumpi, jos pitää ruoanlaitosta. Ja kuvioiden ja suurempien kokonaisuuksien luomisesta pitävä voi sijoitella tusinan kuormalavoja ja täyttää ne yrteillä, kesäkukilla, heinillä ja perennoilla.