Hyppää pääsisältöön

Märta-kuunnelma voitti Nordic Prize -palkinnon

Kuvassa näyttelijä Emmi Parviainen punaisessa kettukuvioisessa paidassa, taustalla sama punainen kettukuviollinen tapetti.
Kuvassa näyttelijä Emmi Parviainen punaisessa kettukuvioisessa paidassa, taustalla sama punainen kettukuviollinen tapetti. Kuva: Yle / Jyrki Valkama & Tuuli Laukkanen Märta Tikkanen,Emmi Parviainen,Märta-kuunnelma

Märta Tikkasen elämästä kertova kuunnelma voitti pohjoismaisten yleisradioyhtiöiden Nordic Prize -palkinnon.

Märta on musikaalinen ja elegantti muotokuva Märta Tikkasesta. Kuunnelma kuvaa feministisen taiteilijaidentiteetin syntyä aikana, jolloin tunnustuskirjallisuus aiheutti Suomessa skandaaleja.

Nordic Prize on kuuden pohjoismaisen yleisradioyhtiön oma palkinto vuoden parhaalle kuunnelmalle. Radiodraaman toimitukset tuovat kuunnelmat yhteiseen arviointiin ja raati valitsee voittajan.

Nordic Prize -palkintoraati kiitti erityisesti Märta-kuunnelman huumoria ja sävyjä, äänimaailman dynamiikkaa, leikkausta ja musiikin käyttöä. Raadin mukaan teoksessa on ainutlaatuinen tunnelma, kuulijaa kuljetetaan ajassa ja tilassa toden ja tarun välimaastossa.

Kuunnelman on kirjoittanut Niina Miettinen, ohjauksesta ja konseptista vastaa Hili Iivanainen, musiikista Samuli Laiho ja äänisuunnittelusta Tiina Luoma. Märtan on tuottanut Erja Manto ja sen dramaturgi ja tuotantoassistentti on Iira Halttunen. Rooleissa Erja Manto, Emmi Parviainen, Kristo Salminen ja Wanda Dubiel.