Hyppää pääsisältöön

Radio 1:n kesä alkaa Mielensäpahoittajan matkalla

Heikki Kinnunen
Mielensäpahoittaja maailmalla. Kuvassa Heikki Kinnunen (Mielensäpahoittaja) ja Emilia Sinisalo (Rouva Insinööri). Heikki Kinnunen Kuva: Jukka Lintinen / Yle Kuvapalvelu Radioteatteri,Mielensäpahoittaja

Mielensäpahoittaja maailmalla

Kirjailija Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja lähtee maailmalle. Saatuaan puhelun veljeltään Fuengirolasta hän pakkaa karvalakkinsa ja suuntaa etelään. Veli tekee kuolemaa ja vielä kerran pitäisi nähdä, jotta vanhat kinat saataisiin sovittua. Alkaa toiminnantäyteinen matka, jolta ei yllättäviä sattumia puutu. 10-osainen viihdekuunnelmasarja.
Yle Radio 1 lauantaisin 2.6. - 4.8.2018 klo 15.00, uusinta tiistaina klo 17.30. Areenassa vuoden loppuun asti (tulee Areenaan jakso kerrallaan radiolähetyspäivänä).

Matti Johannes Koivu
Oikeudenmukaisuuden historia. Matti Johannes Koivu Matti Johannes Koivu Kuva: Jussi Nahkuri Matti Johannes Koivu

Oikeudenmukaisuuden historia

Matti Johannes Koivu on huomannut olleensa oikeudenmukaisuuden perässähiihtäjä. Hän oppi lapsena ajattelemaan, että oikeudenmukaisuus on jotakin, mikä on saatu valmiiksi ennen hänen syntymäänsä. Mutta sitten kaikki muuttui.
Yle Radio 1 keskiviikkoisin klo 12.10, toinen lähetys lauantaina klo 13.00.

J. P. Pulkkinen
Television tiiliskivet. Toimittaja J. P. Pulkkinen J. P. Pulkkinen Kuva: Jukka Lintinen / Yle Kuvapalvelu televisio-ohjelmat,radio-ohjelmat

Television tiiliskivet

Ohjelmasarja 2000-luvun TV-sarjoista. Toimittajana J.P. Pulkkinen.
Yle Radio 1 maanantaisin klo 13.00, toinen lähetys sunnuntaina klo 8.05.

Janne Koskinen ja Susanna Välimäki
Syötävät sävelet. Janne Koskinen ja Susanna Välimäki Janne Koskinen ja Susanna Välimäki Kuva: Yle radio-ohjelmat,ruoka,ruoat,Syötävät sävelet

Syötävät sävelet

Musiikintutkija ja tietokirjailija Susanna Välimäki houkuttelee musiikkitoimittaja Janne Koskisen makunystyrämetsän siimekseen nautiskelemaan harvinaisia herkkuja - jumalaisesta muskotista aina paholaismaisiin aivoihin. Välimäki ja Koskinen valmistavat säveltäjien kulttuurihistoriallisista resepteistä ruoka- ja juoma-annoksia.
Yle Radio 1 tiistaisin klo 11.00, toinen lähetys lauantaina klo 11.00.

Maisteri Lindgrenin musiikkiesitelmä

Minna Lindgren esitelmöi valitsemistaan musiikkiaiheista - huumoria unohtamatta. Legendaarisen sarjan uusia jaksoja!
Yle Radio 1 keskiviikkoisin klo 11.00, toinen lähetys sunnuntaina klo 14.00.

Lasse Lehtinen ja Seppo Hovi
Viaton viisikymmenluku. Lasse Lehtinen ja Seppo Hovi Lasse Lehtinen ja Seppo Hovi Kuva: Yle 1950-luku

Viaton viisikymmenluku

Lasse Lehtinen ja Seppo Hovi kertovat miten suomalainen selviytymistarina jatkuu seuraavan vuosikymmenen jälleenrakennuksen myötä. Urheillaan, tanssitaan, tehdään ankarasti töitä. Ja kohta jo nuorisokin vaatii hieman huomiota. Sarjassa on 13 jaksoa.
Yle Radio 1 lauantaisin klo 14.00.

Lisää Radio 1:n ohjelmia löydät radio-oppaasta tai osoitteesta yleradio1.fi.

 • Jumalanpalvelukset tammikuussa

  Yle Radio 1:n jumalanpalvelukset tammikuussa 2022

  Sunnuntaisin klo 10.00 luterilainen jumalanpalvelus. Sunnuntaisin klo 11.00 ortodoksisen liturgian kanssa vuorottelevat vapaiden kirkkojen ja seurakuntien sekä katolisen kirkon jumalanpalvelukset.

 • Hartauspuhujat tammikuussa

  Yle Radio 1:n hartauspuhujat tammikuussa 2022

  Aamuhartaus 8.1.2022 asti ma-la klo klo 6.15 ja 7.15 (uusinta), 10.1. alkaen ma-la klo 6.50, ei uusintaa. Iltahartaus ma-pe klo 18.50, ehtookellot ja iltahartaus la klo 18.00. Iltahartauden uusinta ma-la klo 23.00.

 • Meditatiivisessa messussa etsitään rauhan ja hiljaisuuden kokemusta

  Meditatiivisuus tavoittaa pitkiin puheisiin väsyneitä.

  Uutisvirtojen ja palopuheiden maailmassa monet ovat väsyneitä sanojen paljouteen. Jumalanpalveluksessakin tuntuu välillä olevan liikaa selittämistä ja liian vähän hiljaisuutta. Valvomisen sunnuntaina 14.11. klo 10 lähetetään Yle Radio 1:llä Meditatiivinen messu, jossa saarnaa Hiljaisuuden ystävien toiminnanjohtaja Juha Tanska ja avustaa pastori Elina Vaittinen. Mukana messun musiikissa on Syvemmälle messuun -kurssilaisia kouluttaja Sirkku Rintamäen johdolla. Messun musiikkina on virsien lisäksi meditatiivisia Taizé-lauluja, jotka kutsuvat mietiskelyyn ja hiljentymiseen.

 • Hartauspuhujat joulukuussa

  Yle Radio 1:n hartauspuhujat joulukuussa 2021

  Aamuhartaus ma-la klo 6.15 ja 7.15 (uusinta). Iltahartaus ma-pe klo 18.50, ehtookellot ja iltahartaus la klo 18.00. Iltahartauden uusinta ma-la klo 23.00.