Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Yle uutisoi sote-asioissa puolueettomasti

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä Yle,yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastauksia ja oikaisuja. Tämä vastaus on julkaistu Lapin Kansassa 1.6.2018.

Päinvastoin kuin Lapin Kansan mielipidepalstalla väitettiin (30.5.2018) Yle on uutisoinut Meri- Lapin sote-valmistelun eri vaiheita puolueettomasti ja monipuolisesti faktoihin nojautuen.

Esimerkiksi maakunnallisista neuvotteluista uutisoitiin silloin, kun niistä oli uutisoitavaa. Neuvottelut kariutuivat ja viime syksynä uutena vaihtoehtona Meri-Lapin sote-kuviossa nousi vahvasti esiin mahdollinen yhteisyritys terveyspalveluyhtiö Mehiläisen kanssa.

Kerroimme laajasti tästä uudesta vaihtoehdosta ja muun muassa kaavaillun sopimuksen yksityiskohdista ja sen vaikutuksista. Se mitä muuta asian ympärillä tapahtui loppuvuonna tietysti myös uutisoitiin.

Yle ei ole valinnut mitään erityistä linjaa asian käsittelyssä. Pyrimme uutisoimaan valmistelun eri käänteistä monipuolisesti ja tuomaan esille myös erilaisia näkemyksiä tässä vaikeassa aiheessa.

Lähetyksissämme ja verkkojutuissamme ovat saaneet puhe- ja ruutuaikaa eri näkemyksiä edustavat henkilöt ja organisaatiot.

25.5.2018 julkaistu verkkoartikkeli Meri-Lapin mehiläissopimuksen taustalla kuohuu: Kunnat kritisoivat sotejohtajaa jarruttelusta osoittaa, että tyytymättömyyttä asioiden etenemiseen on ilmennyt. Ajojahdista ei missään nimessä ole kysymys. Kriittisille äänenpainoille, niin tässä kuin muissakin asioissa, on annettava sijansa.

Juha Salla
päällikkö
Yle Lappi