Hyppää pääsisältöön

Löytyykö se kesähitti - Arttu Wiskari ja Ilkka Vainio

Juha Blomberg, Ilkka Vainio ja Arttu Wiskari seisomassa
Juha Blomberg, Ilkka Vainio ja Arttu Wiskari seisomassa Kuva: Yle Arttu Wiskari,Ilkka Vainio,Juha Blomberg,Levylautakunta

Vuodenaika vaikuttaa musiikintekijöihin, vai vaikuttaako se musiikin kuuntelijoihin, kun kaikki kappaleet kuulostaa kesältä. Mutta mikä kuulostaa hitiltä, se onkin toinen juttu. Arttu Wiskari, Ilkka Vainio ja Juha Blomberg antoivat arvionsa levyuutuuksista.

Tulos ja kommentteja

1. The Coveralls: Kesä 2018 28 pistettä

(Vili Rantanen)

Arttu: Tässä oli haettu kesähittiä aidosti. Jos olisin nyt pääsemässä intistä, niin tää olis koko varuskunnan suurin hitti! Nykyisin kaikki musantekijät alkaa kuulostaa toisiltaan, kun on samat tuottajat, joten hienoa että tehdään tällaista punkrokkia. Vaatimattoman kuuloista laulua, mutta helppoa kuunnella. 8 p
Ilkka: Särmikästä autotallirokkia. Tässä jätkät uskoi asiaansa. Oli yksinkertainen ja tehokas ja riimit toimi. Tämä oli hyvä, partio olkoon menestyvä! 10 p
Juha: Tosi raisu meininki. On kyllä kaverit Green Dayn kuunnelleet. Tässä on kesähitti todesti ja aidosti. 10 p

2. Krista: Kevät 26 pistettä

(Krista Ruusunen)

Arttu: Suomen Kate Bush + vähän Ellinooraa ja Jenni Vartiaista. Hemmetin hyvä melodia, tuli mieleen joku musikaali. Vaikka tekstissä ei tapahtunut mitään, niin silti se toimi. Tätä ei ole tehty Spotify-klikkaukset mielessä. 9 p
Ilkka: Mielenkiintoinen toteutus ja sovitus ja solistin äänessä oli taikaa. Maaginen kappale, pysyi tunnelmassaan. Teksti hämmentävän yksinkertainen, mutta solisti vangitsi ne muutamat sanat. Sovitus kasvoi hienosti. 9 p
Juha: Aika hämmentävä. Se alun pianokuvio oli hieno ja sovitus kasvoi massiiviseen loppukliimaksiin. Kate Bush tuli minullakin mieleen. 8 p

3. Pauli Hanhiniemen Retkue: Huominen on ***ton 25 pistettä

(Pauli Hanhiniemi)

Arttu: Tuttu laulaja, äänestä ei voi erehtyä. Tältä herralta olen ammentanut paljon omille levyilleni. Erikoista muuten, että Hanhiniemen bändissä oli tässä saxofoni! Melodia ei sitä parasta Hanhiniemeä, mutta biisi kokonaisuudessaan erittäin hyvä. 8 p
Ilkka: Hyvä Pauli Hanhiniemi, äänesi tarttuu ihoon kuin sieni! Vahvaa energiaa. Puhaltimet toi hyvää uutta väriä Hanhiniemen musiikkiin, hyvä sovitus. Hanhiniemi on hyvä tarinankertoja. 9 p
Juha: Minäkin olen lukenut pitkän 'Kolmas nainen -linjan'. Sovituksessa minäkin pidin tuosta fonista. Hyvä teksti, oishan se hienoa löytää vastaus kaikkeen. 8 p

4. Jukka Poika: Kurkota tähtiin 24 pistettä

(Jukka Rousu)

Arttu: Tää on ihan radiobiisi, ei varmaan älytön hitti nuorison parissa, mutta voisi soida kaikilla kanavilla koko kesän. Hyvä biisi, kivaa fiilistelyä. Jukka Poika on jotenkin palannut juurilleen tässä. Tuli kevyt ja kesäinen fiilis. 8 p
Ilkka: Jukka Poika on tehnyt paljon samalla teemalla kannustavia biisejä. Hyvä tunnelma, josta ei voi olla pitämättä. Kaveri kulkee omia polkujaan, tuo reggaeta koko kansalle. 8 p
Juha: Artisti on uskollinen linjalleen. Tää on todellinen kesähitti. Siirryin ajatuksissa Karibialle... 8 p

5. Arto: Onko pakko 21 pistettä

(Arto Sirkiä)

Arttu: Biisissä hyvä rakenne, eteni koko ajan kivasti. Hyvä melodia. Ja olihan tässä kesäinen fiilis. Pekka Ruuskan ohje tuli kyllä mieleen: 'Jos aihe on hauska, älä tee biisistä hauskaa.' Tuon räp-osuuden ois voinut jättää ammattilaiselle, vaikka ei se ollut ihan yhtä kehno kuin mun oma räppäys. 7 p
Ilkka: Kyllä jokaisella on oikeus räpätä! Tämä oli iloinen ja hyväntuulinen, tuli mukava olo. Positiivinen ja hyvä operaatio, vaikka tekstiä oli kyllä liikaa. 7 p
Juha: Tuli mieleen joku mainos, alkoi ihan sellaisella tyylillä. Ja tekstistä selvisi, että tämähän oli hallituksen aktiivimallin mainos. Ostin ihan tämän hölmöyden ja hassuuden. 7 p

6. Sirpa Sola: Menneen kesän kesähitti 17 pistettä

(Petri Laaksonen, Turkka Mali)

Arttu: Iskelmää Santana-rummuilla, ripaus lattaria ja Tuure Kilpeläistä. Tekstissä oli kyllä jotain tosi outoja juttuja. Ei huono, ei mainio. 6 p
Ilkka: Raikas esitys, solistilla todella mukava ääni. Poljennossa retromeininkiä. Teksti sitten loppujen lopuksi aika kesy, mutta kokonaisuudessa positiivinen ja riemukas vire. 7 p
Juha: Älä ota kesäkissaa - älä yritä tehdä kesähittiä! Biisi jäi jankuttamaan sitä samaa asiaa. Lattaribuumissa mukana ja se dub-välike oli veikeä. 4 p

Uusimmat sisällöt - Yle Radio Suomi

 • Karoliina Luodon lapsi kuoli heti synnyttyään – nyt äiti auttaa muita ymmärtämään miltä lapsen menettäminen tuntuu

  Lapsen kuolema on monelle vieras ja tuntematon asia.

  Myöhäisen keskenmenon kokeneille vanhemmille kokemus hahmottuu odotetun ja rakastetun lapsen menettämisenä, eikä termi usein tunnu sopivalta kuvaamaan menetyksen vakavuutta ja vaikutusta. Karoliina Luoto perusti internetisivuston, johon on koottu tietoa myöhäisestä keskenmenosta vertaistueksi lapsensa menettäneille ja avuksi surevan läheisille kuoleman kohtaamiseen.

 • J. Karjalainen ei ymmärrä, miksi aina pitäisi uudistua

  Rakkaus ja musiikki eivät asu sydämessä vaan aivoissa!

  61-vuotias J. Karjalainen on kertonut tarinoita musiikillaan 1980-luvun alusta lähtien. Hittinikkari kertoo, että tuoreen levyn synnyttämisessa apuna olivat perinteiset keinot kuten muistivihko. Albumin nimibiisi, Sä kuljetat mua, sai alkunsa oikeastaan jo 1960-luvulla, kun radiossa soi pelottava iskelmä.

 • Syksy on suuren hapatuksen aikaa

  Hapattaminen on edullinen säilöntätapa.

  Hapansäilöntä on uudelleen elpynyt säilöntätapa. Eniten hapattamalla säilötään edelleenkin kaalia, mutta myös muiden kasvisten ja muun muassa sienten hapattaminen on nostanut viime vuosina suosiotaan.

 • Ilmastonmuutosrokkia pelottomasti runttaa Toivo Susi - Euroopan syvimmässä kaivoskuilussa äänitetty kappale ponnahti pinnalle Levylautakunnassa

  Alman ja Sannin uutuudet Levylautakunnan kuuntelussa.

  Enemmän kuin ajankohtainen on Toivo Suden uusi kappale. Vaikka teksti on täysin tätä päivää, kappale ei musiikillisesti ole ajan orja. Monta muutakin ajatonta ja historian tunnustavaa biisiä käytiin läpi Levylautakunnassa, jossa viikon uutuuksia kuuntelivat Yona, Pasi Ruohonen ja Susanna Vainiola.

 • Parhaimmillaan vauvaharrastus voi piristää aikuisenkin arkea – juttuseura lieventää äitien ja isien yksinäisyyttä

  Yhdessä tekeminen ja lepo tärkeitä harrastamisessa.

  Pitääkö vauvan tai taaperon harrastaa? Parhaimmillaan vauvan harrastukset piristävät aikuisenkin arkea, mutta pahimmillaan ne kuormittavat jo valmiiksi haasteellista vauva-aikaa. Riittääkö vauvalle täysi vatsa, lämmin syli ja vanhemman seura? Vastaajina ovat Väestöliiton vanhemmuustiimin esimies, psykologi Suvi Laru ja MLL:n suunnittelija Tuulikki Matero.

 • Pelle Miljoona Oy on edelleen yhtä kuuma kuin moottoritie muinoin

  Jukka Takalo ja Timo Koivusalo Levylautakunnan vieraina

  Keskusteluun nousevat nuoruuden sankarit, kierrätyksen tärkeys ja Haukiputaan kotibileiden tytöt, kun ruoditaan uutta musiikkia. Jotenkin raikaalta kuulostaa se, kun vanha bändi on säilyttänyt soundinsa. Ja se, kun muusikko kertoo tarinansa eleettömän rauhallisesti. Levyuutuuksia kuuntelemassa muusikko Jukka Takalo ja elokuvaohjaaja Timo Koivusalo sekä toimittaja Marko Gustafsson.

 • Mitä sinä tiedät Egotripistä?

  Tietovisa - aiheena Egotrippi.

  Mitä sinä tiedät Egotripistä? Seuraavassa on liuta kysymyksiä Egotrip yhtyeestä, jonka kaksi jäsentä eli Knipi ja Mikki Kauste olivat Olga Ketosen vieraana Radio Suomen iltaohjelmassa. Kaikki vastaukset kysymysiin löytyvät Olgan tekemästä haastattelusta. Oletko sinä Egotrippi tietouden: hevari, keskari vai höyhen?

 • Pyörämatkailua ja matkapyöriä

  Pyöräily kasvattaa suosiota - tarjolla mahtavia reittejä.

  On tieteellisesti todistettu, että pyöräily on ympäristöystävällistä, se edistää ihmisten terveyttä ja antaa mahdollisuuden liikkua itsenäisesti pidempiä matkoja kuin jalan. Nämä tosiasiat ovat nostaneet pyöräilyn suosiota viime vuosina ja vaikuttaneet myös siihen, että pyörät ovat kehittyneet huimasti. Peruspyörä on edelleen hyvin pitkälle samanlainen kuluväline kuin 1800 luvun lopulla, mutta polkemisen keveys ja sitä myötä kasvanut nopeus luo polkupyörälle vielä lisää monikäyttöisyyttä, niin harrastus- kuin arkikäytössäkin.

 • Uusi musiikki on vanhoista aineista leivottu - Sam Huberin Prince-pastissi toimii

  Club for Five -yhtyeestä Eeppi Ursin ja Tuukka Haapaniemi

  Joku ammentaa estetiikkansa Motownista ja discosta, toisilla johtolankana 1960-luvun viihdemusiikki tai princemäinen funk. Monta vanhoista laareista ammentavaa uutuuskappaletta on esillä Levylautakunnassa. Viikon levyuutuuksia kuuntelemassa Club for Five -yhtyeestä Eeppi Ursin ja Tuukka Haapaniemi sekä musiikkitoimittaja Josper Knutas.