Hyppää pääsisältöön

Nelli Matula YleXPopissa: “Olen päässyt kokeilemaan miltä tuntuu toteuttaa lapsuuden unelmaa” – katso koko keikka!

Nelli Matula esiintyi täyttyvälle Vaasan torille YleXPopissa. Vaikka kaunotar on nähty samalla lavalla jo viime vuonna Lahdessa, oli tämä kerta erilainen: nyt kyseessä oli kokonaan oma keikka. YleXPop starttaa myös Nellin ensimmäisen oman festarikiertueen.

– Odotan kesää todella jännittynein fiiliksin, en tiedä voisinko olla yhtään enempää innoissani! Olen monesti puhunut siitä, että nyt olen päässyt kokeilemaan miltä tuntuu toteuttaa lapsuuden unelmaa. Tämä kesä on sellainen missä konkretisoituu niin moni visio ja haave, jota minulla on ollut jo pienestä tytöstä asti.

Vaikka äkkiseltään ensimmäistä omaa kiertuettaan starttaava artisti saattaakin kuulostaa uudelta tulokkaalta, nähdään lavalla itsevarma ja ammattimaisin elkein yleisön hurmaava tähti. Kiertueet ja kilometrit niin Rähinän kuin Robininkin kanssa ovat kypsyttäneet 22-vuotiaan naisen erittäin uskottavaksi esiintyjäksi. Lavalta löytyy taustatanssijoita, tasokas bändi – sekä yksi Suomen vahvaäänisimmistä naislaulajista: Nelli Matula.

– Jotenkin tässä olen saanut niin positiivisella tavalla ammentaa sen kaiken oman energian, jota löytyy asioiden ideoimiseen ja keksimiseen. Esimerkiksi halusin mittatilaustyönä tehdyn valkoisen mikrofonin ja hommasimme sen. Kaikkia tällaisia tärkeitä pieniä yksityiskohtia, jotka ovat minulle tosi tärkeitä.

Kesää on suunniteltu ja siitä on aikomus nauttia täysillä.Nelli kertoo suunnitelleensa ja piirtäneensä ompelijan kanssa sekä omat, että tanssijoiden asut. Myös bändi tanssii ja laulaa tämän kesän keikoilla. Asunvaihdoksia tällä keikalla oli peräti kolme!

– Show vedetään niin suureksi kuin tällä hetkellä pystyy!

Nelli Matula esiintymässä vaaleanpunaisessa trenssissä YleXPopissa 2018.
Nelli Matula hurmasi YleXPopissa. Nelli Matula esiintymässä vaaleanpunaisessa trenssissä YleXPopissa 2018. Kuva: Juuli Aschan YleXPop,YleX,Nelli Matula

Keikan alusta asti tunnelma oli käsinkosketeltava. Yleisö lauloi käskemättäkin mukana, kun ilmoille kajahti tunnetuimmat hitit Tää ei oo ohi, Lemmikki, sekä Tyynysotaa. Settilistaan mahtui myös pieni pätkä Nellin ja Robinin yhteistä Hula hula -kappaletta, joka oli vuonna 2017 YleX:n soitetuin.
Show oli koherentti, näyttävä ja hyvin mietitty kokonaisuus. Nelli Matulasta on kuoriutunut suoranainen popdiiva, jonka ketteryys ja monipuolisuus puhtaasti vokalistina on vertaansa vailla Suomessa. Matula vaihtelee vaivatta hennon falsetin ja koruisan revittelyn välillä.

Panostukset show’hun ovat kannattaneet - Suomen Christina Aguileran tulevaisuus näyttää valoisalta.

Nelli Matula YleXPopissa.
Nelli Matula käynnisti ensimmäisen festivaalikiertueensa YleXPopista. Nelli Matula YleXPopissa. Kuva: Juuli Aschan Nelli Matula,YleXPop,YleX

Artikkelia muokattu 3.6.2018 klo 17:00 – lisätty keikkavideo ja otsikon viittaus.
Artikkelia muokattu 4.6.2018 klo 17:00 – lisätty kuva keikalta.