Hyppää pääsisältöön

YleXPop 2018 juhlittiin 16 000 kävijän voimin – tätä kaikkea Vaasan torilla tapahtui

Pohjanmaalla juhlittiin alkukesän parhaissa bileissä, kun Suomen eturivin artistit sekä YleX:n DJ:t ottivat YleXPopin molemmat lavat haltuun. Illan päätteeksi paljastettiin, että ensi vuonna YleXPop järjestetään Joensuussa.

Suomen kovimmat artistit, tuhansia jaettuja Kesäkumeja ja 16 000-päinen yleisö. Ensimmäistä kertaa Vaasassa järjestetty YleXPop käynnisti suomalaisen festarikesän aurinkoisessa säässä jo 18. kerran.

Mitä kaikkea kesän parhaaseen aloitukseen Vaasan torilla sitten mahtui?

Aleksanteri Hakaniemi käynnisti bileet

Kovassa nosteessa oleva Aleksanteri Hakaniemi nostettiin alkuvuodesta YleX Läpimurto -listauksen kakkoseksi. Odotukset herran esiintymiselle olivat siis kovat, ja ne hyväntuulinen Hakaniemi myös täytti ottamalla lavan haltuunsa muun muassa hiteillään 15, Pane mut sekasin ja uutuussinkullaan Pelkääks vai rakastaks.

Nelli Matula, Suomen virallinen pop-diiva

Kovaa vauhtia Suomen kovimmaksi pop-diivaksi matkalla olevan Nelli Matulan ensimmäinen oma kesäfestarikiertue käynnistyi YleXPopissa. Viimeistä tanssiliikettä myöten viimeistelty show tarjosi yleisölle ison annoksen korva- ja silmäkarkkia: Matulan vahva ääni yhdistettynä tarkasti rakennettuun koreografiaan teki vaikutuksen auringonvalossa kylpevään Vaasaan.

Nelli Matula esiintymässä YleXPopissa 2018
Nelli Matula esiintyi vakuuttavasti YleXPopissa. Nelli Matula esiintymässä YleXPopissa 2018 Kuva: Juuli Aschan, YleX Nelli Matula,YleXPop

LCMDF laittoi torin tanssimaan

Suomen viilein duo LCMDF tarjosi vaasalaisyleisölle kunnon show’n. Suurella lavalla ei Emma ja Mia Kemppaisen lisäksi muita esiintyjiä nähty, eikä heille ollut tarvettakaan: Emma hallitsi liikkumisellaan lavan etuosaa, Mia taas hoiti soittopuolen lavan takaosassa. Yleisöä tanssitettiin keikalla niin LCMDF:n uudella tuotannolla kuin vanhemmillakin hiteillä.

Reino Nordin antautui Vaasalle

Konkariartisti Reino Nordin todellakin tiesi, miten saada päättäjäispäivää viettävä yleisö otteeseensa. Vitsaileva ja rento Reikki sai Vaasan torin tanssimaan ja laulamaan kanssaan – etenkin viimeisenä esitetty, viime vuoden striimatuin biisi Antaudun sai koko yleisön laulamaan täysillä mukana.

Reino Nordin YlexPopissa 2018.
Reino Nordin esiintyi täydelle torille Vaasassa. Reino Nordin YlexPopissa 2018. Kuva: Juuli Aschan, YleX Reino Nordin,YleXPop

Evelinan tanssishow villitsi yleisön

Kahdeksan tanssijan voimin lavalle astellut Evelina tarjosi yleisölleen monipuolisen show’n. Keikan alkupuolella kuultiin herkkä pianoversio artistin ensimmäisestä sinkusta Vuoristorataa, mutta muuten lavalla ei ollut herkistelylle tilaa: Even johtama tanssitiimi kuumensi lavan meiningin useampaan otteeseen isoilla hiteillään tyylikkäine koreografioineen. Esiintymisen jälkeen ei jää epäilystäkään, etteikö Evelinalla olisi todella kovatasoinen festarikesä edessä.

Evelina ja tanssijat lavalla YleXPopissa 2018..
Evelina esiintyi ensimmäistä kertaa uusien taustatanssijoidensa kanssa. Evelina ja tanssijat lavalla YleXPopissa 2018.. Kuva: Juuli Aschan, YleX Evelina,YleXPop

Mikael Gabriel osoitti paikkansa pop-musiikin raskaassa sarjassa

Illan viimeisenä esiintyjänä lavan täytti juuri uusimman albuminsa Ääripäät julkaissut Mikael Gabriel, jota hänen omistautuneimmat faninsa olivat saapuneet telttojen kanssa odottamaan jo keikkaa edeltävänä iltana. Cledoksen ja Brandon vierailua lavalla keikan puolivälissä lukuunottamatta mies esiintyi lavalla yksin, vailla taustatanssijoita tai DJ:tä, ja silti sai yleisön syömään kädestään. Vaasan pimenevässä illassa Miklu tarjoili yleisölleen vaikuttavan show’n, joka ei jättänyt ketään kylmäksi.

Mikaele Gabriel lavalla YleXPopissa 2018.
Mikael Gabriel nousi viimeisenä artistina YleXPopin lavalle. Mikaele Gabriel lavalla YleXPopissa 2018. Kuva: Juuli Aschan, YleX Mikael Gabriel,YleXPop

Kumipuku-video näki päivänvalon

Vuoden 2018 Kesäkumibiisin musiikkivideo sai ensinäyttönsä Vaasan torilla. Elias Koskimiehen ohjaama video Antti Tuiskun Kumipuku-biisille esittelee Anatuden uuden alter egon Anaruden, joka ajelee ympäri pikkukylän kuumia katuja ja tanssii koripallokentällä värikkäissä ysärivaatteissa.

YleX:n DJ:t pitivät bileet käynnissä

YleX:n musiikkiohjelmien Anne Lainto, DJ Orion, Lyömättömät ja Rony Rex pitivät YleX-lavalla huolen, että juhlat eivät jäähtyneet Vaasan torilla koko päivänä. Tarkkaan valittuja helmiä ja uusimpia hittejä tarjoilleet radioäänet pistivät levylautasten takana parastaan auringon helliessä juhlakansaa päälavan keikkojen välissä.

Cledos Lyömättömien haastattelussa YleXPopissa.
Cledos kävi haastattelussa Lyömättömien suorassa radiolähetyksessä. Cledos Lyömättömien haastattelussa YleXPopissa. Kuva: Nelli Kenttä, YleX Aleksanteri Hakaniemi,YleXPop

Cledos vakuutti jatkoilla

YleXPopin viralliset jatkot järjestettiin Vaasan Fontana-yökerhossa. Jatkoilla tarjolla oli lisää suomalaista musiikkiosaamista, kun Alex Mattson, Cledos sekä Lyömättömät pitivät huolen, että tunnelma Fontanassa säilyi katossa aamun pikkutunneille saakka. Etenkin kovassa haipissa oleva Cledos sai vaasalaisyleisön aivan villiksi.

Vuonna 2019 valloitetaan Joensuu

Hyviä uutisia, Itä-Suomi! Vuonna 2019 YleXPop matkaa jälleen uuteen kaupunkiin, ja silloin vuorossa on ensimmäistä kertaa Joensuu. Ilosaarirockin myötä musiikin ystäville tuttu kaupunki pääsee ensi vuonna tarjoamaan parastaan, kun YleX järjestää bileet Joensuun juuri parahiksi remontista valmistuvalla kauppatorilla. Nähdään siis ensi vuonna Joensuussa!

Katso kaikki päälavan keikat Yle Areenasta, ja palaa viikonlopun tunnelmiin YleX:n Facebook-sivulla ja Instagramissa @ylex_official.