Hyppää pääsisältöön

Evelina lunasti show'llaan paikkansa suomalaisten artistien kärkikastissa – katso koko keikka!

Hyväntuulisen Evelinan tanssillinen show laittoi Vaasan torin liikkumaan.

Päivä aurinkoisessa Vaasassa on kääntymässä illaksi, kun vuoden 2018 YleXPopin toiseksi viimeisen esiintyjän vuoro koittaa. Lavalle odotetaan kuumeisesti laulajaa, joka palkittiin helmikuussa vuoden naisartistin Emmalla, ja jonka kappaleiden ja esikoisalbumin striimasluvut ovat rikkoneet ennätyksiä. Evelina, 23, esiintyy YleXPopissa nyt toista kertaa.

Ennen esiintymistä Evelina on rento ja rauhallinen, vaikka hän onkin hetken päästä astumassa lavalle täysin uudenlaisella show'lla: luvassa on kahdeksan tanssijan tiimi, jonka etunenässä myös Evelina itse tanssii.

– Rohkein ottein festarikesään 2018! Nyt on tarjolla sellainen show, joka on enemmän mun näköinen ja mun kuuloinen. Meillä on luvassa tosi hauska setti, ja se kyllä varmasti välittyy, Evelina kertoo.

Lava haltuun Katri Helenalla

Kun aika esiintyä viimein koittaa, Evelina astelee lavalle dramaattisesti yhdessä tanssijoidensa kanssa. Keikan ensimmäisenä biisinä kuullaan Katri Helena, jota seuraavat Sushi ja Fuulaa. Etenkin Fuulaa antaa oikeutta Evelinan voimakkaalle lauluäänelle, joka ei esimerkiksi vielä Katri Helenassa pääse täyteen vahvuuteensa.

– Vaasa, teillä on ihan kesä täällä! Onks täällä ollut kesä 30 astetta tänään, Evelina kysyy, ja Kylmii väreitä kajahtaa ilmoille. Artisti alkaa selvästi lämmetä, ja mukana laulava yleisö on kokee helteen Evelinan seurassa.

Seuraavaksi Evelina palaa ajassa ihan ensimmäiseen julkaistuun sinkkuunsa Vuoristorataa, jonka hän esittää riisuttuna pianoballadina ilman taustatanssijoitaan. Pieni hengähdystauko nopeatempoisempien biisien väliin tekee hyvää.

Viimeksi tuntui, et se oli vähän niinku varpaiden kastelua isoon mereen. Nyt meillä on siellä paatti.― Evelina
Evelina laulaa YleXPopissa 2018, vieressä kaksi taustatanssijaa.
Evelina tarjoili uskottavan, tanssipainotteisen show'n. Evelina laulaa YleXPopissa 2018, vieressä kaksi taustatanssijaa. Kuva: Juuli Aschan, YleX Evelina,YleXPop,Vaasa

"Nyt kun ollaan tutustuttu, voidaan vetää loppukeikka ilman filttereitä"

– Viimeksi tuntui, et se oli vähän niinku varpaiden kastelua isoon mereen. Nyt meillä on siellä paatti ja mä tiedän tasan tarkkaan mitä lavalla tapahtuu, Evelina kuvailee ensimmäisen ja jälkimmäisen YleXPop-esiintymistensä eroa.

Uuden itsevarmuuden huomaa. Evelina vaikuttaa lavalla rennommalta ja varmemmalta kuin 2016 Lahdessa esiintyessään. Myös kasvanut tanssitiimi tuo eloa keikkaan – tunnelma nousee kattoon viimeistään siinä vaiheessa, kun tanssijat, Evelina mukaanlukien, esittelevät twerkkaustaitojaan ennen Tanssin sun kaa alkamista.

Ainoa asia, joka tanssia katsoessa häiritsee, on tanssijoiden ja Evelinan lähes identtinen vaatetus: itse artistia on välillä vaikea tunnistaa tanssin pyörteistä, kun kaikki näyttävät samalta. Muista erottuvalla vaatetuksella Evelinan tanssiosuuksia olisi helpompi seurata.

Se on kuitenkin pieni huomio kokonaisuutena viihdyttävästä show'sta. Yleisö tanssii ja laulaa Evelinan mukana ja tanssikohtauksiin reagoidaan innokkaalla huutokuorolla.

Keikka lähenee loppuaan ja Honeyn ensisävelet lähtevät soimaan. Kuullaankohan Mikael Gabrielin säkeistö kappaleesta livenä? MG esiintyy YleXPopissa seuraavana, joten odotukset nopealle lavavierailulle ovat ilmassa.

Lopulta yleisö joutuu tyytymään nauha-Mikluun, mikä on ihan ymmärrettävää: artisti haluaa varmasti keskittyä ja rauhoittua vielä hetken ennen omaa vetoansa.

Evelina YleX Etusivun Jussi Latvalan ja Hanna Hantulan kanssa.
Evelina kävi ennen vetoaan myös YleX Etusivun Jussin ja Hannan vieraana. Evelina YleX Etusivun Jussi Latvalan ja Hanna Hantulan kanssa. Kuva: Nelli Kenttä, YleX Evelina,YleXPop,YleX Etusivu (Radio)

Evelinan energia tarttuu

Ennen keikan päättävää Tornadoa Evelina laittaa yleisön huutamaan niin kovaa kuin kurkusta lähtee – ja Vaasahan huutaa.

Tornadon kesäinen tanssibiitti laittaa vielä kerran tanssimaan niin yleisön kuin Evelinan tiiminkin: koko show'n päätteeksi tarjotaan viimeinen tanssi, jonka aikana silminnähden tyytyväinen artisti käy heittämässä yläviitoset eturivin faneille.

Evelinan into ja hyvä fiilis säilyvät läpi keikan. On ilo nähdä lavalla artisti, joka rennon varmasti tarjoilee itselleenkin täysin uudenlaisen show'n ilman, että epävarmuutta tai jännitystä juuri näkee.

Tanssillisen ja energisen esiintymisensä myötä Evelina on viimein lunastanut paikkansa yhtenä suomalaisen keikkataivaan kirkkaimmista tähdistä. Edessä on epäilemättä Evelinan kesä 2018.