Hyppää pääsisältöön

Uudet Vain Elämää -tähdet julki – kiinnostaako formaatti enää ketään?

Vain Elämää
Vain Elämää Vain elämää

Vain Elämää -sarjasta nähdään jo yhdeksäs kausi syksyllä.

Koko kevään ajan liikkeellä olleet huhut ovat totta: Vain Elämää on täällä taas – mukana pari yllättävääkin nimeä.

Tällä kertaa Satulinnan tunnelmalliseen huomaan matkaa yli 50-vuotisen uran luonut Pepe Willberg, suorapuheinen räppäri Pyhimys, YleXpopissakin nähty striimikuningatar Evelina, Kaihon Karavaanin kanssa kiertävä Tuure Kilpeläinen, lukuisten kulta- ja platinalevyin palkittu iskelmätähti Anne Mattila, neljä Emma-ehdokkuutta kahminut Ellinoora, sekä The Rasmus yhtyeen keulakuva, kansainvälinen tähti Lauri Ylönen.

Juuri nyt ruudussa pyörivällä tuotantokaudella ei nähty räppäriä, mutta muuten kaava on tuttu: porukka koostuu eri ikäisistä ja eri genrejä edustavista artisteista.

Taas.

Kiinnostaako tämä enää ketään?

Viimeisen kahden vuoden aikana Vain Elämää –sarjasta on saatu nauttia jopa kaksi kertaa vuodessa: Hirvensalmen lisäksi myös Espanjassa kuvatusta versiosta. Se tarkoittaa, että vuodessa tulee nykyään jopa 84 “uutta” kappaletta tämän ohjelmaformaatin kautta.

Vain Elämää tuntuu olevan nykyään liukuhihna-ponnahduslauta nouseville artisteille, tai elvyttävä adrenaliinipiikki suoraan unohtuneen artistin menestyksen sydämeen.

Jopa all stars -kausi tehty jo, miksi enää mukaan?

Esimerkiksi Lauri Ylönen kertoo kieltäytyneensä monesti sarjasta.

– Mua on pyydetty tähän niin monta kertaa. Olen aina kieltäytynyt. Mua on jännittänyt, ettei musta ole tuollaisiin sosiaalisiin tilanteisiin, Lauri kertoo.

Myöhemmin esimerkiksi Samu Haberilta ja Paula Vesalalta kuultu positiivinen palaute sarjaan osallistumisesta käänsi lopulta miehen pään ja hän kertoo jopa odottavansa reissua todella paljon.

Pyhimys on monipuolisuutensa puolesta kiinnostavin artisti tämän vuoden osallistujista. Toisaalta Teflon Brothersista tuttu viihdemusiikkia tekevä artisti on täysin osuva tähän formaattiin, toisaalta suorasanainen ja taiteellinen Pyhimys joutuu miettimään myös oman uskottavuuden uhraamista realityn alttarilla.

– Jollain tavalla tämä on jopa kiusallinen ajatus itselle, Pyhimys kiteyttää.

Vain Elämää -tuotantokauden menestys artistien käsissä

Aivan kuten minkä tahansa firman tai yhtyeen, myös ohjelmakonseptin relevanttius ja menestys on kiinni sen osien summasta – etenkin kun puhutaan realityohjelmasta.

Jos käsikirjoitus puuttuu, niin sisällön kiinnostavuus, kappaleiden sovitusten onnistuminen, sekä tietenkin kenen kappaleista ylipäätään päästään tekemään versioita, riippuvat täysin Satulinnan illallispöydän ääressä istuvista artisteista.

Evelinan striimausluvut rikkovat ennätyksiä, Ellinoora on kovassa nosteessa ja esimerkiksi Lauri Ylönen tuo nuorekkaasta olemuksestaan huolimatta jo vahvaa nostalgia-arvoa ohjelmaan. Pyhimys puhuttaa ja kukapa ei haluaisi kuulla kun Pepe Willberg räppää? Kilpeläinen ja Mattila ovat myös omalta osaltaan mielenkiintoisia ja syviä hahmoja.

Artistit ovat kokonaisuutena kiinnostavampia kuin viimeksi ja syksy tunteikkaalle formaatille parempi julkaisuajankohta kuin kevät. Palaset ovat siis kohdallaan, mutta nähtäväksi jää miten niitä käytetään.

Irtoaako tulevasta kaudesta muusikoiden settilistaan jääviä suuria hittejä – vai tarjotaanko syksyllä katsojille vain väliaikaviihdettä, kymmenettä kautta odottaessa?

 • FLOW FESTIVAL 2018: Kendrick Lamar oli viikonlopun odotetuin artisti – eikä syyttä

  Kalifornialaisräppäri kruunasi tämän vuoden Flow'n.

  Kendrick Lamar kruunasi Flow Festivalin tähtien täyteisen viikonlopun. Flow Festivalin päälavalla sunnuntai-iltana nähdään perinteisesti maailmanluokan artisti, jonka vuoksi koko viikonlopun Suvilahdessa tanssineet festarikävijät jaksavat jatkaa vielä kolmannen päivän. Vuosi sitten lavan otti haltuun Frank Ocean, vuonna 2016 Helsingissä nähtiin Sia. Tänä

 • FLOW FESTIVAL 2018: Arctic Monkeys tarjosi hengästyttävän rock-show’n Suvilahden lauantai-illassa

  Arctic Monkeys nähtiin ensimmäistä kertaa Suomessa.

  Brittibändi teki 21 biisin setillään selväksi, että tänne Flow'hun tultiin tanssimaan, ei jutustelemaan. Vuonna 2002 perustettu Arctic Monkeys on yhtye, joka on jo vuosien ajan nauttinut valtavaa suosiota indierockin ystävien parissa. Nyt, 16 vuotta myöhemmin, brittibändi nähdään ensimmäistä kertaa livenä Suomessa. Kun Flow Festivalin päälavan ympäristöä tarkkailee juuri

 • FLOW FESTIVAL 2018: Samaistuttava Sigrid on tulevaisuuden supertähti

  Norjalaisartisti hurmasi Black Tentin yleisön.

  Superlahjakas Sigrid saattaa näyttää tavalliselta, mutta on kaikkea muuta. Flow Festivalin Black Tentissa odotukset ovat korkealla: lavalle on nousemassa norjalaisartisti, joka valittiin vuoden alussa BBC:n Sound of 2018 -listauksen lupaavimmaksi uudeksi artistiksi. Siis sellaiseksi, jolta on lähitulevaisuudessa aihetta odottaa nousua kansainvälisen muusiikkimaailman kärkikastiin. Kello t