Hyppää pääsisältöön

Ylen kesä on täyttä draamaa ja hyvää mieltä! – Uutuuksina mm. Handmaid’s Tale ja Ella Kannisen keskusteluohjelma!

Offred/June (Elisabeth Moss) ja komentaja Waterford (Joseph Fiennes) pelaavat sanapeli Scrabblea sarjassa The Handmaid's Tale - Orjattaresi
Handmaid's Tale - Orjattaresi alkaa Ylellä kesäkuussa! Offred/June (Elisabeth Moss) ja komentaja Waterford (Joseph Fiennes) pelaavat sanapeli Scrabblea sarjassa The Handmaid's Tale - Orjattaresi Kuva: Hulu The Handmaid’s Tale – Orjattaresi,Television tiiliskivet,teeman sarjat

Satoi, paistoi tai salamoi, Ylen kanavilla kesästä voi nauttia musiikin, draaman, urheilun ja hyvän mielen ohjelmien parissa!

Kesän korkkaa moninkertaisesti palkittu ja kehuttu, Elisabeth Mossin tähdittämä Handmaid's Tale - Orjattaresi -sarja, joka kertoo ekokatastrofin jälkeisestä Gileadin tasavallasta, jossa naiset on jaettu kasteihin kykyjensä mukaan ja pelko ja vasikoiminen hallitsevat.

Luvassa on runsaasti dekkareita. Murha Sandhamnissa jatkuu kuudennella tuotantokaudella neljän elokuvan verran, ja Murha Ranskassa -sarjassa päästään jännäämään rikoksia viiden ranskalaisen elokuvan verran. Ruotsalainen Ennen kuolemaa koukuttaa katsojansa taidokkaalla käsikirjoituksellaan, ja The Tunnel on Silta-sarjan ranskalais-englantilainen versio, josta nähdään kolme tuotantokautta.

Kesäkuussa starttaa Ella Kannisen juontama uusi Kesäksi kotiin -keskusteluohjelma, jossa vieraaksi saapuu muita ulkomailla asuvia ja Suomessa kesäänsä viettäviä suomalaisia. Radion puolella päästään kotikäynnille Iiro Rantalan pianohuoneeseen.

Ohjelmasta löytyy myös hulppea kattaus realitya ja musiikkia! Allsång på Skansenin suoria lähetyksiä juontaa Hanna Pakarinen ja Teeman musikaalikesässä nähdään klassikkoja kuten iki-ihana Cherbourgin sateenvarjot. Realityn puolella deittaillaan, synnytetään lapsia ja kisataan siitä, kuka kotikampaaja tekee hienoimmat hiukset ja kampaukset! Penkkiurheilijoiden kesä koittaa kunnolla 14.6., kun FIFAn jalkapallon MM 2018 -kisat alkavat!

Lue kesän parhaat tv- ja radiovinkit alta!


UPPOUDU LAATUDRAAMAAN

The Handmaid's Tale - Orjattaresi

Yle Teemalla ja Areenassa 5.6. alkaen

The Handmaid’s Tale - Orjattaresi on moninkertaisesti palkittu uusi sarja, joka kertoo ekokatastrofin jälkeisen Yhdysvaltain paikalle perustetusta Gileadin tasavallasta jossain lähitulevaisuudessa. Katastrofin seurauksena naisten hedelmällisyys on romahtanut. Dystopian Gilead on nyt rodunjalostusta harjoittava tiukan uskonnollinen valtio, jossa naiset on jaettu kastiin kykyjensä mukaisesti. Yhteiskunta perustuu hallintaan, pelkoon ja vasikoimiseen: kuka tahansa saattaa olla herrojen vakooja, siksi keneenkään ei kannata luottaa.

Mutta ovatko kaikki orjattaret valmiita vaikenemaan ja alistumaan osaansa? Entä seisooko koko herrakansa myöskään valtionsa takana? Sarja perustuu Margaret Atwoodin vuonna 1985 julkaisemaan menestysromaaniin. Päärooleissa nähdään Elisabeth Moss ja Joseph Fiennes.

Women dressed as handmaids demonstrated against funding cuts to Planned Parenthood outside the National Capitol in Washington
The Handmaid's Tale - Orjattaresi. Women dressed as handmaids demonstrated against funding cuts to Planned Parenthood outside the National Capitol in Washington Kuva: EPA/JIM LO SCALZO Orjattaresi,The Handmaid’s Tale – Orjattaresi,Margaret Atwood,Lukupiiri (radio-ohjelma),kaisa pulakka

Näytön paikka

Perjantaisin Yle TV1:ssä

Irlantilaissarjassa Näytön paikka nuoren asianajajanaisen ura ja elämä hajoavat hetkessä pirstaleiksi, kun nuhteeton sulhanen tekee kohtalokkaan virheen.

Uusi irlantilaissarja kertoo nuoresta asianajajasta, jonka ura ja elämä hajoavat hetkessä pirstaleiksi.
Näytön paikka. Uusi irlantilaissarja kertoo nuoresta asianajajasta, jonka ura ja elämä hajoavat hetkessä pirstaleiksi. Kuva: Conor Horgan Yle TV1,Näytön paikka

Murha Sandhamnissa

11.6. alkaen Femillä ja Yle Areenassa

Suosittu ruotsalainen rikossarja Murha Sandhamnissa (Morden i Sandhamn) on edennyt jo 6. kaudelle. Pikkukylän tapahtumia seurataan neljässä itsenäisessä tv-elokuvassa.

Mies katsoo sisään palaneeseen taloon nojaten polviinsa.
Murha Sandhamnissa jatkuu kuudennella kaudellaan. Mies katsoo sisään palaneeseen taloon nojaten polviinsa. Kuva: Johan Paulin / Yle Kuvapalvelu rikossarjat,murha sandhamnissa

Kotikenttä

Yle Areenassa 6.7. alkaen, Yle Fem syksyllä
Norjalainen draamasarja Kotikenttä, joka kuvattiin puoli vuotta ennen #metoo-kampanjaa, kertoo paitsi jalkapallosta myös sukupuolirooleista, ahdistelusta ja vihapuheesta urheilussa. Voiko nainen, joka valmentaa maailmanmenestyksekästä naistenjoukuetta, valmentaa miesten huippusarjaa? Mitä mieltä on kotiin tullut ammattialispelaaja? Entä seuran johtaja? Tai sponsori? Sarja seuraa Helenan työtä yhden kauden ajan. Hänen on voitettava puolelleen häntä epäilevät pelaajat ja kannustajat sekä seuran, joka voi antaa hänelle potkut minä hetkenä hyvänsä. Ane Dahl Torp näyttelee Helena Mickelsenia ja John Carew, entinen ammattilaisjalkapalloilija, näyttelee Michael Ellingsenia.

Vallan ja rakkauden välissä

Yle Areenassa 26.7. alkaen ja Yle TV1:ssä 2.8. alkaen

Vallan ja rakkauden välissä (Maximilian, das Spiel von Macht und Liebe) on keskiajalle sijoittuva saksalaissarja, jossa nuori ja kaunis herttuatar tarttuu vallan kahvaan. Keskiajalla nykyinen Eurooppa oli sirpaleisten pikkuvaltioiden sekä kilpailevien aatelis- ja hallitsijasukujen verinen temmellyskenttä, jossa valta saattoi vaihtua hetkessä.

Vuonna 1477 varakkaan Burgundin herttua kuolee taistelussa. Hänen ainoa perillisensä, nuori ja kaunis Marie de Bourgogne, julistautuu herttuattareksi. Kauanko itsellinen nainen pystyy pitämään otteen vallankahvasta, kun oman pikkuvaltion aatelisetkin voivat puukottaa selkään?

Nuori herttuatar katsoo eteenpäin vauva sylissään. Takana näkyy kirkko, molemmin puolin mies ja nainen sekä väkijoukkoa.
Vallan ja rakkauden välissä. Nuori herttuatar katsoo eteenpäin vauva sylissään. Takana näkyy kirkko, molemmin puolin mies ja nainen sekä väkijoukkoa. Kuva: ZDF / ORF draamasarjat,Vallan ja rakkauden välissä

Liberty

Sarja alkaa 12.8. Femillä ja Areenassa
Tanskalainen draamasarja Liberty vie 1980-luvun lopun Tansaniaan, jossa kaksi pohjoismaalaista perhettä on komennuksella. Sarjan edetessä perheiden polut kohtaavat dramaattisella tavalla. Vanhempien idealistinen työ ja halu toteuttaa itsensä kostautuvat, sillä heidän omat lapsensa syrjäytyvät. Elämäntehtävä kasvaa perhettä tärkeämmäksi ja uuden kulttuurin kohtaaminen aiheuttaa kaikille osapuolille paineita.

Hyvät aikomukset ja demokraattiset arvot uhkaavat pyyhkiytyä pois Tansanian trooppisessa arjessa, jossa isännät nauttivat gin & toniceja ja palvelijat hoitavat kotiaskareet. Sarja perustuu Jakob Ejersbon samannimiseen romaaniin.

Partasuinen mies katsoo ohi kameran. Auringon säteet näkyvät takana.
Liberty. Partasuinen mies katsoo ohi kameran. Auringon säteet näkyvät takana. Kuva: DR / Aske Foss draamasarjat,Liberty

Areenan dekkarit

Areenan kesän dekkaritarjonnassa nähdään muun muassa viiden ranskalaisen rikoselokuvan sarja Murha Ranskassa, Komisario Maltese, Ennen kuolemaa sekä Silta-sarjan ranskalais-englantilaisen version The Tunnelin kolme tuotantokautta. Tarjolla on myös nuorille aikuisille suunnattujen kansainvälisten sarjojen paketti sekä runsas määrä elokuvia!

Mies on tarttunut naista takaapäin kiinni ja yrittää suudella. Nainen on hätääntynyt.
Murha Ranskassa -sarjaan kuuluva elokuva Murha Cévennesissä. Mies on tarttunut naista takaapäin kiinni ja yrittää suudella. Nainen on hätääntynyt. Kuva: François LEFEBVRE rikossarjat

NAUTI MUSIIKISTA

Allsång på Skansen

Yle TV1 ja Areena 26.6. alkaen

Mistä löytyy kesäiltojen paras tunnelma? Ainakin Allsång på Skansenilta. Suorissa yhteislauluilloissa fiilistellään kesää huippuartistien seurassa! Lähetyksen selostaa suomeksi Hanna Pakarinen.

Hyvän mielen yhteislauluohjelma Allsång på Skansen Tukholman Skansenilta tulee taas!
Allsång på Skansenin juontaa Hanna Pakarinen. Hyvän mielen yhteislauluohjelma Allsång på Skansen Tukholman Skansenilta tulee taas! Yle TV1,Hanna Pakarinen,allsång på skansen

Teeman musikaalikesä

9.6. alkaen Teemalla ja Yle Areenassa
Teeman musikaalikesä tuo ruutuihin klassikkomusikaaleja kuten Viulunsoittaja katolla, Gigi, Hair, Tytöt ja Cherbourgin sateenvarjot. Musikaaleista pääsee nauttimaan lauantaisin 9.6. alkaen Teemalla ja Yle Areenassa.

Catherine Deneuve elokuvassa Cherbourgin sateenvarjot
Teeman musikaalikesässä nähdään mm. Cherbourgin sateenvarjot. Catherine Deneuve elokuvassa Cherbourgin sateenvarjot Cherbourgin sateenvarjot,teeman elokuvat

Itkisitkö onnesta?

Yle Areenassa 28.6. ja Yle Radio Suomessa 2.7. alkaen
Itkisitkö onnesta? on 20-osainen radiomusikaali Gösta Sundqvistista – Leevi and the Leavings-yhtyeen dynamosta. Leevi and the Leavingsin tunnetut kappaleet kuljettavat radiomusikaalia tunnelmasta toiseen ja äänitysstudiosta jalkapallokentälle. Musikaalisarja alkaa Yle Areenassa 28.6. ja Yle Radio Suomessa 2.7.

Mies lukemassa tekstiä mikrofoniin studiossa. Kädessä papereita ja Gösta Sundqvistin valokuva.
Itkisitkö onnesta? Mies lukemassa tekstiä mikrofoniin studiossa. Kädessä papereita ja Gösta Sundqvistin valokuva. Kuva: Jukka Lintinen / Yle Kuvapalvelu kuunnelmat,Gösta Sundqvist

NAURA JA VIIHDY

Mielensäpahoittaja maailmalla

Yle Radio 1 ja Areena lauantaisin klo 15
Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja sai aikanaan alkunsa Radioteatterissa, ja tänä kesänä kansan rakastama kiukkupussi seikkailee jälleen radiossa – ja maailmalla! Nimiroolissa on Heikki Kinnunen. Yle Radio 1:ssä ja Areenassa lauantaisin klo 15.

Tuomas Kyrö nojaa kiviseinään karvalakki päässänsä.
Mielensäpahoittaja maailmalla Tuomas Kyrö nojaa kiviseinään karvalakki päässänsä. Kuva: Alkuperäinen / Mika Tuominen, muokattu / Inka Hannonen Tuomas Kyrö,Mielensäpahoittaja

Rouvat ryöstäjinä

25.6. alkaen Yle Femillä ja Areenassa
Ruotsalainen komediasarja Rouvat ryöstäjinä kertoo kahdesta naisesta, opettajasta ja lääkäristä, jotka ovat kyllästyneitä työtilanteisiinsa: päivittäin heitä kritisoivat oppilaat, vanhemmat, potilaat ja esimiehet. Muiden mielestä naiset eivät ammatillisesti vastaa odotuksia. He kyllästyvät vastuuseen ja jatkuvaan resurssien puutteeseen. Niinpä he päättävä ryöstää pankin. 25.6. alkaen Yle Femillä ja Areenassa.

Nainen katsoo vasemmalle, taustalla näkyy keltainen puutalo.
Rouvat ryöstäjinä. Nainen katsoo vasemmalle, taustalla näkyy keltainen puutalo. Kuva: Ulrika Malm komediasarjat,Rouvat ryöstäjinä,Rouvat ryöstäjinä

Latelan 5. kausi

16.7. alkaen Yle TV2:ssa ja Areenassa
Rillutteluvuosien jälkeen Latelan porukan aikuistuminen ja vastuun kantaminen alkaa nousta keskeiseksi aiheeksi. Parisuhteet ovat vakiintuneet, osalle on syntynyt lapsia ja kaikilla työ vie entistä enemmän aikaa. Mutta kun kotoa päästään tallille, kuoriutuu porukasta vielä viidennelläkin tuotantokaudella puuhasteleva leikkiryhmä. Ja matka jatkuu myös autolla Albaniaan. Siinä haastetta Huttusen Latelle, kun jo pelkkä matkaan valmistautuminen vie äärirajoille Latelan 5. kaudella. 16.7. alkaen Yle TV2:ssa ja Areenassa. Kaudet 1-4 on katsottavissa Areenassa.

Kaksi miestä istuu autossa ja katsoo omista ikkunoistaan ulos.
Latelan viides kausi. Kaksi miestä istuu autossa ja katsoo omista ikkunoistaan ulos. Kuva: Yle Kuvapalvelu Latela,5. kausi

Areenan reality

Yle Areena
Areenasta löytyy realityä joka makuun - uutuussarjoissa deittaillaan, synnytetään lapsia ja kisataan siitä, kuka kotikampaaja tekee hienoimmat hiukset ja kampaukset! Realitypaketista löytyvät mm. Strip Date, Sinkkuelämää Ruotsissa, Nyt se syntyy - tee jotain!, Hair - Amatöörikampaajat, Hayley ja käyttöohje elämään ja Eka gay-kesäni.

Mies katsoo kameraan samalla, kun hänen tukkaansa laitetaan eri välineillä.
Hair. Mies katsoo kameraan samalla, kun hänen tukkaansa laitetaan eri välineillä. Kuva: BBC Hair,reality

PENKKIURHEILE

FIFAn jalkapallon MM 2018

14.6. alkaen Yle TV2 ja Yle Areena

Jalkapallon MM-kisat pelataan Venäjällä ja Yle Urheilu on mukana jokaisessa ottelussa. Pääkanavana on Yle TV2, ja Yle Areena välittää suorana kaikki ne ottelut, joita ei tv-kanavilla nähdä.

Jalkapallon MM 2018
FIFAn jalkapallon MM 2018. Jalkapallon MM 2018 Kuva: ©Tomi Hänninen jalkapallon mm 2018,FIFAn jalkapallon MM 2018

Super EM 2018

4.8. alkaen Yle TV2:ssa ja Areenassa
Elokuussa TV2-kanavan ja Areenan täyttää huikea monen lajin euroopanmestaruustapahtuma Super EM 2018. Berliinissä kilpaillaan yleisurheilun mitaleista ja samaan aikaan Glasgow'ssa mitellään muun muassa soudun, uinnin ja telinevoimistelun mestaruuksista.

Kaksi miestä katsoo kameraan. Taustalla näkyy Super EM -mainos.
Super EM 2018. Kaksi miestä katsoo kameraan. Taustalla näkyy Super EM -mainos. Kuva: Jyrki Valkama / Yle Kuvapalvelu urheilu,Super EM

TAPAA UUSIA IHMISIÄ JA AVARRA MAAILMANKUVAASI

Tarinanmetsästäjät

Lauantaisin Yle TV1:ssä ja Areenassa
Tarinanmetsästäjissä Ryhmäteatterin näyttelijöistä, ohjaajista ja käsikirjoittajista muodostuva ryhmä matkustaa ympäri Suomea ja toteuttaa eri kaupungeissa lyhytelokuvan viikossa. Sarja yhdistää realitykerrontaa ja draamaa ja johdattaa tarinankerronnan saloihin.

Joukko ihmisiä hymyilee tai ilmeilee kameralle valkoisissa vaatteissaan. Kuvaan lisätty värikästä kaupunkigrafiikkaa.
Tarinanmetsästäjät. Joukko ihmisiä hymyilee tai ilmeilee kameralle valkoisissa vaatteissaan. Kuvaan lisätty värikästä kaupunkigrafiikkaa. Kuva: Yle / Johanna Kannasmaa, Saara Paasikivi, Tommi Anttila Ryhmäteatteri,yle draama

Oikeudenmukaisuuden historia

Yle Radio 1:ssä ja Areenassa 6.6. alkaen
Muusikko ja toimittaja Matti Johannes Koivu on huomannut olleensa oikeudenmukaisuuden perässähiihtäjä. Hän oppi lapsena ajattelemaan, että oikeudenmukaisuus on jotakin, mikä on saatu valmiiksi ennen hänen syntymäänsä. Että on ollut sisällissota ja 1960-luku, aatteita ja sankarillisia tekoja. Sitten vain valmista oikeudenmukaisuutta. Koivu pohtii Oikeudenmukaisuuden historia -radiosarjassaan, kuinka käsityksemme oikeasta ja väärästä on muotoutunut.

Mies katsoo mustaa taustaa vasten kameraan toinen kämmen pystyssä leikaten puolet kasvoista pois.
Oikeudenmukaisuuden historia. Mies katsoo mustaa taustaa vasten kameraan toinen kämmen pystyssä leikaten puolet kasvoista pois. Kuva: Jussi Nahkuri / Yle Kuvapalvelu radio-ohjelmat,Oikeudenmukaisuuden historia

Kesäksi kotiin

15.6. alkaen Yle TV1:ssä ja Areenassa
Italiassa asuva toimittaja Ella Kanninen kutsuu Kesäksi kotiin -keskusteluohjelmassa vieraakseen muita ulkomailla asuvia ja kotimaassa kesää viettäviä tunnettuja suomalaisia.

Ella Kannisen uudessa kesäsarjassa puhutaan elämästä kahden maan välillä.
Kesäksi kotiin. Ella Kannisen uudessa kesäsarjassa puhutaan elämästä kahden maan välillä. Yle TV1,Ella Kanninen,Kesäksi kotiin

Tanja ja kuuro Eurooppa

Yle TV1:ssä ja Areenassa 19.6. alkaen
Tanja ja kuuro Eurooppa -ohjelmassa tutustutaan maanosaamme hieman erilaisesta perspektiivistä. Kahdeksanosaisessa sarjassa kuuro maailmanmatkaaja Tanja Honkanen seikkailee Euroopan yhdeksässä eri maassa. Tututkin kohteet saavat uutta näkökulmaa kuulovammaisen maailmanmatkaajan silmin.

Kahdeksanosaisessa sarjassa kuuro Tanja Honkanen seikkailee Euroopan yhdeksässä maassa.
Tanja ja kuuro Eurooppa. Kahdeksanosaisessa sarjassa kuuro Tanja Honkanen seikkailee Euroopan yhdeksässä maassa. Yle TV1,Tanja ja kuuro Eurooppa

Kotikäynti Iiron pianohuoneessa

Yle Radio 1:ssä ja Areenassa 4.7. alkaen
Suomen tunnetuimpiin pianisteihin lukeutuva mediapersoona Iiro Rantala avaa tänä kesänä kotinsa ovet koko kansalle. Iiro päästää radiokuuntelijat kotikäynnille pianohuoneeseensa, jonne ei ulkopuolisilla muuten ole pääsyä.

Iiro kutsuu heinäkuun alusta alkaen viikoittain kaksi vierasta kanssaan keskustelemaan häntä itseään askarruttavista asioista. Vieraslistalla on joukko Suomen eturivin taiteilijoita, kuten Aku Hirviniemi, Jouni Hynynen, Miina Äkkijyrkkä, Vesa Vierikko ja Verneri Pohjola. Myös Yhdysvaltojen entinen suurlähettiläs Bruce J. Oreck tulee vierailulle Iiron taiteilijaresidenssiin.

Iiro Rantala istuu maassa flyygelinsä edessä ja nauraen irvistää.
Kotikäynti Iiron pianohuoneessa. Iiro Rantala istuu maassa flyygelinsä edessä ja nauraen irvistää. Kuva: Anne Hämäläinen / Yle Kuvapalvelu Iiro Rantala,Kotikäynti Iiron pianohuoneessa

KATSO, MISTÄ NUORISO PUHUU!

Summeri

Summerin kesä tarjoaa netissä uusia kotimaisia sarjoja ja ulkomaisia hittisarjoja! Summerin juontajat Madde ja Ani kiertävät kesällä Suomea viihdyttäen nuoria sketseillä ja osallistuen erilaisiin kesätapahtumiin.

Nuori nainen ja mies katsovat kameraan keltaisella taustalla, keltaisisssa ja mustavalkoisissa vaatteissa.
Summerin kesä. Nuori nainen ja mies katsovat kameraan keltaisella taustalla, keltaisisssa ja mustavalkoisissa vaatteissa. Kuva: Yle Kuvapalvelu / Anne Hämäläinen. Summeri

HasBeen

Yle Areena 15.6. alkaen
Kotimaisen musiikkikentän kulissien takaisessa maailmassa kuhisee HasBeenin 2. kaudella. Sallan lähdettyä Berliiniin nujerrettu Niklas joutuu selviämään ilman parhaan ystävänsä tukea. Niklaksen elämään paukkaa myös Suomen suosituin rap-duo MakeXMikkiH. Olisiko Niklaksella vielä mahdollisuus musiikin saralla? Onko Niklas oppinut virheistään?

Nuori mies seisoo keskellä huonetta yksin ja katsoo vasempaan yläviistoon.
HasBeen. Nuori mies seisoo keskellä huonetta yksin ja katsoo vasempaan yläviistoon. Kuva: Yle Kuvapalvelu nuortensarjat,HasBeen

Mä voin selittää kaiken

Yle Areenassa 8.6. alkaen ja TV2 9.6.
Uusi ja räväkkä spin off -sarja Uuden Päivän tekijöiltä alkaa kesäkuussa. Maija ja Tero ovat lähdössä matkalle, joten Kaisla suunnittelee romanttista iltaa Iiron kanssa. Pyry sotkee suunnitelmat ja lopulta surrealistinen bileilta sekoittaa ihmissuhteet. Vierailevana tähtenä Myrskyn roolissa nähdään Tuure Boelius.

Kuvassa Stella Kuparinen (Ronja Alatalo), Kaisla Helminen (Eeva Rajakangas), Iiro Rainio (Miro Puranen), Lenni Morris (Joel Bonsdorff), Pyry Helminen (Toni Nikka), Myrsky (Tuure Boelius) ja Osku Haavisto (Atte Reuanen).
Mä voin selittää kaiken. Kuvassa Stella Kuparinen (Ronja Alatalo), Kaisla Helminen (Eeva Rajakangas), Iiro Rainio (Miro Puranen), Lenni Morris (Joel Bonsdorff), Pyry Helminen (Toni Nikka), Myrsky (Tuure Boelius) ja Osku Haavisto (Atte Reuanen). Kuva: Yle / Ulla Broholm Uusi päivä (tv),Mä voin selittää kaiken

Olivia18

Ylen teinihitin Olivia18:n toisella kaudella sisällissota pakottaa Olivian ja hänen parhaan ystävänsä Iitan eri leireihin. Interaktiivisessa draamapelissä pelaaja auttaa Oliviaa aikuistumaan keskellä suuria historiallisia tapahtumia vuonna 1918. Klikkaa peliin tästä!

Iita ja Olivia seisovat tiiliseinän edessä.
Olivia18. Iita ja Olivia seisovat tiiliseinän edessä. Kuva: Yle Suomen sisällissota ,1918,mobiilipelit,Historia,olivia18

Lue myös - yle.fi:stä poimittua