Hyppää pääsisältöön

YleXPop 2018 – Mikael Gabriel: “Me tehdää asioita, mitä kukaan ei ole Suomessa ennen tehnyt”

Mikaele Gabriel lavalla YleXPopissa 2018.
Mikaele Gabriel lavalla YleXPopissa 2018. Kuva: Juuli Aschan, YleX Mikael Gabriel,YleXPop

YleXPop on kerännyt huikeat 16.000 kävijää ja viimeisenä esiintyvän Mikael Gabrielin keikan aikana tori on täysimmillään. Keikan alussa lavalla nähdään hyväntuulinen tähti ja energia on käsin kosketeltavaa.

Vaasan torille tänä vuonna rantautunut YleXPop avaa mielenkiintoisen festarikesän Suomen musiikkikentälle: Antti Tuisku on jäämässä tauolle määrittelemättömäksi ajaksi kesäkuun lopussa ja koko kansan Cheek vetää viimeisen keikkansa elokuussa Lahden mäkimontussa. Onko tähtitaivaalle siis vapautumassa nyt paikkoja uusille suomalaisille artisteille?

– Suomen musiikkikentällä on aina paikkoja vapaana. Kukaan ei tule pystymään samaan, kuin mitä joku toinen on jo tehnyt – jokainen tekee tavallaan oman tiensä ja jokaisella on oma matkansa, Mikael vastaa.

Yksi genrerajoista riippumaton yhdistävä tekijä musiikkitaivaan kirkkaimmilla tähdillä, hyvien kappaleiden ja kovan keikkatahdin lisäksi, on näkyvät televisioesiintymiset. Gabrielilla paketti näyttäisi siis olevan kasassa – artisti on nähty Vain Elämää -sarjan lisäksi valmentajana X-Factorissa. Mikaelin keikkakalenteri tälle kesälle näyttää myös täydeltä ja hyvin suunnitellulta.

– Mennään kovaa tänä kesänä, meillä on paljon keikkoja, paljon uusia biisejä ja uusi visuaalinen ilme. Me tehdään asioita mitä kukaan ei ole Suomessa ennen tehnyt ja tuodaan sitä kauttaa mun hommaan lisää tasoja.

Kesä 2018 Ääripäät-albumin ja keikkailun myötä katalyytti ensi kesään

– Tähtäimessä mahdollisimman isot festarit ja hyvät slotit – pääesiintyjäpaikkaa haetaan joka paikkaan mihin mennään.

Ainakin slotit festareilla ovat silloin kun aurinko on jo selvästi laskemaan päin, jolloin myös keikoille kauniiksi mietityt visuaalit pääsevät paremmin oikeuksiinsa. Ajatukset ovat myös osittain jo ensi vuoden YleXPopissa ja Joensuussa.

Mikael Gabriel
Mikael Gabriel Kuva: Juuli Aschan / YleX Mikael Gabriel

Mikael käskee Vaasan toria hyppimään ja Vaasa tottelee

On uskomatonta nähdä miten yksi ihminen voi täyttää päälavan täysin: tilaa on vaikka sinfoniaorkesterille, mutta silti lavalta ei puutu mitään, kun siellä on yksi mies ja mikrofoni. Mikael liekittää yleisöä varmoin ottein ja katsojat syttyvät.

Keikan puolivälin paikkeilla lavalla nähdään myös Cledos ja Brando, jonka jälkeen seuraa show’n selvästi vakavampi osuus. Ääripäät-levyltä löytyvä versio Tyttö sinä olet tähti -elokuvan Pidä musta kii -kappaleesta vangitsee yleisön otteeseensa ja lavalla nähdään nyt jo selvästi vakavoituneempi artisti.

Keikan loppua kohti tempo ja panokset nostetaan taas kattoon – yleisömeri huutaa Mikaelia. Artisti vaikuttaa vilpittömän aidosti kiitolliselta saadessaan olla lavalla juuri nyt. Yksi vuoden ikimuistoisimmista keikoista viimeistellään vielä versiolla Lauri Tähkän Pauhaava sydän -kappaleesta.

Lavashow, energia, visuaalit ja yleisön haltuunotto ovat ensiluokkaisella tasolla. Mikael Gabrielilla on koko paketti niin hyvin hallussa, että hän voisi yksin täyttää vaikka useammankin supertähden taakseen jättämän tyhjiön. Toisaalta, todella moni supertähdeksi aikova voisi ottaa paljon mallia: itsevarmuudella ja kovalla työllä on kivuttu korkealle.

Mikael Gabriel osoitti pysyvästi paikkansa Suomen popmusiikin raskaassa sarjassa.

Katso kaikki päälavan keikat Yle Areenasta, ja palaa viikonlopun tunnelmiin YleX:n Facebook-sivulla ja Instagramissa.