Hyppää pääsisältöön

Haloo Helsinki! päätti erityiskeikkansa yllätysilmoitukseen – kesän jälkeen tauolle!

YleX:n kanssa järjestetty kiitoskeikka faneille sisälsi klassikoita, uusia hittejä ja yhden taukoilmoituksen.

Alkuvuodesta Suomen suosituin bändi Haloo Helsinki! mietti, mitä nelikko voisi tehdä seuraavaksi. Takana oli juuri ympäri Suomea kiertänyt areenakiertue, ja bändi halusi muistaa jo kymmenen vuotta kestäneen uransa varrella matkalla mukana pysyneitä fanejaan.

Heräsi idea, että bändin suurimmille faneille pitäisi järjestää yksityiskeikka – eikä aikaakaan, kun YleX ja Haloo Helsinki! julistivat yhdessä kilpailun, jonka kautta 200 kovinta fania kavereineen voittaisi lipun bändin erityiskeikalle Helsingin Tavastialle.

– Me oikeasti halusimme tänne ne tosi kovat fanit, jotka on kiertäneet mukana vuosia – yhtään vähättelemättä niitä uusia faneja – mutta täällä on oikeesti tänään jengiä kenelle me olemme tärkeitä ja jotka ovat meille tärkeitä, Haloo Helsingin Jere kertoo ennen keikkaa.

– Tulossa on myös paljon meidän kavereita ja perheenjäseniä. Uskon, että edessä on aika tunnepitoinen ilta.

Suuria tunteita olikin luvassa erityisesti keikan loppupuolella, kun bändi yllättäen ilmoitti jäävänsä kesän keikkojen jälkeen kahden ja puolen vuoden tauolle.

Elli Haloo Tavastialla.
Haloo Helsingin fanit yllättivät bändin nostamalla Vapaus käteen jää -kappaleen aikana itsetehdyt rauhanmerkit ilmaan. Elli Haloo Tavastialla. Kuva: Juuli Aschan, YleX Haloo Helsinki!,Elli Haloo,Tavastia-klubi

Uusia hittejä ja päivitettyjä klassikoita

Kun Farssin ensisävelet kajahtavat ilmoille, alkaa korviahuumaava huutomyrsky, joka vain yltyy, kun Elli Haloo astelee yksin lavalle. Elli pitää lavaa hallussaan kappaleen kertosäettä edeltävään nostatukseen, jonka alkaessa muu bändi liittyy Ellin seuraan – huudon saattelemana, tietenkin.

Ennen keikkaa bändi kertoi, että luvassa on paitsi uuden Texas EP:n kappaleita, myös suosituimpia hittejä ja muutama päivitetty versio vanhemmista biiseistä.

Yksi uuteen uskoon päivitetyistä kappaleista on Jos mun pokka pettää, joka kertosäkeeseen päästyään muuttuu alun viileän biitin jälkeen We Found Love -aikakauden calvinharrismaiseen EDM:ään. Yleisö ottaa uuden version innokkaasti tanssien ja mukana laulaen.

Haloo Helsingin Elli soittaa bassoa Tavastian lavalla.
Elli Haloon basso soi voimalla. Haloo Helsingin Elli soittaa bassoa Tavastian lavalla. Kuva: Juuli Aschan, YleX Haloo Helsinki!,Elli Haloo,Jukka Soldan,Tavastia-klubi

Tavastiaa pitää otteessaan hyväntuulinen ja energinen bändi

Elli spiikkaa biisit rennosti ja huomioi ympäri Suomea bändin kanssa kiertäneet fanit useampaan otteeseen. Laulaja vitsailee, välillä sekoaa sanoissaan ja sen jälkeen naureskelee itselleen vapautuneesti.

Haloo Helsingin biisit ovat kuin tehtyjä mukana laulettaviksi, ja keikan parasta antia ovatkin useat yhteislaulutuokiot. Esimerkiksi Maailman toisella puolen päätteeksi Jere alkaa soittaa kappaleen melodiaa uudestaan, ja Elli kääntää mikrofonitelineen yleisöön. Kun Elli pyytää ensin miehiä, sitten naisia ja lopuksi kaikkia laulamaan kertosäettä, Tavastian ei auta muu kuin totella.

Silminnähden hyväntuulinen Haloo Helsinki! on terävässä vireessä, eikä bändin hyvää henkeä voi kuin ihailla: Elli, Leo ja Jere tanssivat, naureskelevat ja ilveilevät keskenään, ja myös rumpujen takana huhkiva Jukka saa osansa huomiosta.

Bändin live-esiintymiset ovat paras osoitus siitä, että kyseessä todella on bändi eikä Elli Haloon artistiprojekti: jokaisella Haloo Helsingin jäsenellä on oma, perusteltu paikkansa lavalla ja heidän välinen kemiansa pitää huolen siitä, että nelikon energia tarttuu myös yleisöön.

Kannattaa tulla kesän keikoille, sillä niiden jälkeen jäädään kahden ja puolen vuoden mittaiselle tauolle.― Elli Haloo
Haloo Helsingin Elli Tavastialla.
Elli Haloosta on vuosien mittaan kasvanut karismaattinen ja itsevarma esiintyjä. Haloo Helsingin Elli Tavastialla. Kuva: Juuli Aschan, YleX Elli Haloo,Tavastia-klubi,Haloo Helsinki!

Yllättävä uutinen muuttaa tunnelman

– Kannattaa tulla kesän keikoille, sillä niiden jälkeen jäädään kahden ja puolen vuoden mittaiselle tauolle. Vuonna 2021 on luvassa sitten uusi Haloo Helsinki! -albumi, Elli ilmoittaa yllättäen Kuussa tuulee -biisin päätteeksi.

Yleisö reagoi taukouutiseen epäuskoisesti, mutta bändi ei anna mahdollisuutta vaipua epätoivoon – juhlat eivät ole vielä päättyneet.

Kierroksia nostetaan ennen show’n päättymistä Texasilla, jonka kohokohtana Leo ja Jere räppäävät Jaren ja VilleGallen verset yllättävän uskottavasti. Koko keikan päättävä Pulp Fiction puolestaan kutsuu fanit tanssimaan bändin kanssa vielä yhden kappaleen ajaksi – ja tanssimaan sitä niin kauan, että koko Tavastia on tanssissa mukana.

Haloo Helsingin Leo soittaa kitaraa Tavastialla. Sivussa näkyy myös toinen kitaristi Leo.
Taukouutisen pudottaneen bändin energia on tarttuvaa. Kuvassa kitaristit Leo ja Jere. Haloo Helsingin Leo soittaa kitaraa Tavastialla. Sivussa näkyy myös toinen kitaristi Leo. Kuva: Juuli Aschan, YleX Leo Hakanen,Haloo Helsinki!,Tavastia-klubi

Mitä Haloo Helsingin tauko tarkoittaa?

Yllättävä taukouutinen jätti koko Tavastian hämilleen, eikä fanien keskuudessa kyyneliltäkään vältytty. Keikan jälkeen Haloo Helsinki! kommentoi taukoa YleX:lle.

– 2006 aloimme kuitenkin bändinä painaa, siitä on jo 12 vuotta, Elli aloittaa.

– Me teemme aika tunnepitoista asiaa, eli pakko kuunnella sitä niin sanottua sisintä. Tuli sellainen tunne, että haluamme tarjota mageen kesän ja sen jälkeen taas vetäytyä ja miettiä sitä, mitä halutaan tehdä ja minkälaista, Jere jatkaa.

Elli Haloo soittaa bassoa Tavastialla.
Haloo Helsinki tarjosi tunteikkaan erikoiskeikan. Elli Haloo soittaa bassoa Tavastialla. Kuva: Juuli Aschan, YleX Elli Haloo,YleX,Tavastia-klubi,Haloo Helsinki!

Lähes kolmen vuoden päähän sijoittuva uusi albumi jättää spekuloinnin varaa. Tarkkaan määritelty tauon pituus saa pohtimaan, onko päätöksen taustalla suunnitelmia uusista, aikaa vievistä projekteista.

Saadaanko tulevan tauon aikana kuulla bändiläisten soolomateriaalia vai aikovatko Leo, Jere, Elli ja Jukka jättää musiikin hetkeksi kokonaan? Voiko tosiaan olla, että bändi oikeastikin vain kaipaa pitempää taukoa ja aikaa pohtia, minkälainen on vuoden 2021 Haloo Helsingin soundi?

– Meiltä on kyselty tosi paljon, millaisia tavoitteita meillä on nyt, kun olemme tehneet areenakiertueen ja isoja keikkoja. Kaikki tuntuu liittyvän siihen, että pitäisi aina tehdä jotain isompaa, Jere pohtii ennen keikkaa.

– Lähtökohta siihen, miksi ylipäätään olemme Haloo Helsinki! on se, että halusimme alkaa tehdä musaa. Niin kauan kuin musiikin tekeminen tuntuu hyvältä ja niin kauan kun voimme seistä musiikkimme takana, niin se on se oleellisin asia, Jere kiteyttää.

Ilmeisesti voidakseen tehdä tulevaisuudessakin sitä, mikä Haloo Helsingille on olennaista, tauko on juuri nyt paikallaan.