Hyppää pääsisältöön

Elinvoimaa luovalle alalle

Pihla Viitala katsoo ohi kameran.
Pihla Viitala katsoo ohi kameran. Kuva: Yle Kuvapalvelu draamasarjat,karppi

Ylen taloudelliset vaikutukset

Ylen toiminnalla on suoria ja välillisiä taloudellisia ja työllistäviä vaikutuksia luovalle alalle. Yle työllistää oman henkilöstön lisäksi osaajia kymmeniltä eri aloilta – ohjelmantekijöistä muusikoihin, säveltäjiin, käsikirjoittajiin, näyttelijöihin ja tuotantotekniikan ammattilaisiin.

Yhteistyö eri toimijoiden kanssa ja ostot sisällöntuotannon kumppaneilta tarjoavat työtilaisuuksia tuhansille ammattilaisille vuosittain. Freelancer-palkkioita sai Yleltä vuonna 2017 noin 5 000 henkilöä. Suurin osa summasta menee ohjelmatyöntekijöille.

Digitaalisten palvelujen tuottajana Yle ostaa ICT-alan tuotteita ja palveluja – niin palvelintilaa kuin sovelluskehitys- ja konseptisuunnittelutyötäkin.

Työtä luovalle alalle

Yle käyttää arviolta noin 90 % ohjelmatoimintaansa varatuista rahoista kotimaisiin sisältöihin.

Vuonna 2017 Yle käytti

 • 85,8 miljoonaa euroa ohjelmien ja musiikin esityskorvauksiin sekä tekijänoikeusmaksuihin, josta summasta 24,6 miljoonaa euroa Suomessa toimivien tuotantoyhtiöiden ohjelmiin
 • 63,6 miljoonaa euroa palvelujen ostoihin ulkopuolisilta yrityksiltä
 • 14,5 miljoonaa euroa freelancereiden palkkioihin.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Toimittaja, tietokirjailija ja muusikko Perttu Häkkinen on kuollut

  Perttu Häkkinen on kuollut

  Perttu Häkkinen menehtyi sunnuntaina 12.8. tapaturmaisesti. Kaipaamme rakasta kollegaamme syvästi. Hänen älykäs, valoisa ja huumorintajuinen persoonansa valaisi päiviämme niin työyhteisössä kuin ohjelmissaankin. Perttu oli poikkeuksellinen toimittaja. Hän oli tekijänä aidosti ihmisläheinen, innostava, innostuva, pelkäämätön ja tarkkanäköinen.

 • Naprapaatti, osteopaatti vai kiropraktikko? Mistä kannattaa hakea apua selkävaivoihin?

  Mikä manipulaatiohoito auttaa selkäkipuihin?

  Kun selkää särkee tai niska jumittaa niin moni miettii, mistä hakisi apua. Pitääkö mennä lääkäriin vai auttaisiko jonkinsortin käsittely? Nettiä selaamalla löytyy helposti erilaisia tuki- ja liikuntaelinten vaivoihin suunnattuja hoitoja, mutta jää epäselväksi, mikä niistä tarjoaisi juuri omaan vaivaan sopivinta apua. Entä kannattaako käydä toisen hoitomuodon osaajalla, jos yksi ei auttanut?

 • Kuinka hyvin muistat 8. kauden tapahtumat?

  Tietovisa 8. kauden tapahtumista.

  Oletko todellinen UP-tietäjä vai vaan pelkkä pikakelaaja? Testaa, kuinka hyvin muistat Uuden Päivän 8. tuotantokauden juonikuviot. Tsemppiä testiin!

Ylen talous

 • Media-alan näkymät

  Median murros tuo haasteita.

  Seuraamme toimintaympäristöä jatkuvasti, jotta osaamme reagoida muutoksiin ja pystymme edelleen palvelemaan kaikkia.

 • Elinvoimaa luovalle alalle

  Ylen on suurin yksittäinen luovan alan työllistäjä Suomessa.

  Yhteistyömme eri toimijoiden kanssa ja ostot sisällöntuotannon kumppaneilta tarjoavat työtilaisuuksia tuhansille ammattilaisille vuosittain.