Hyppää pääsisältöön

Humanististen alojen opiskelijat: Yle on ihannetyönantaja Suomessa

Kuvassa Matia (Kasper Lindell)
Kuvassa Matia (Kasper Lindell) Kuva: Yle / Ulla Broholm Uusi Päivä,musiikkivideot,making-of,Body painting

Yle on humanististen, kulttuuri- ja kasvatusalojen opiskelijoiden mielestä Suomen työpaikkojen ykkönen. Yle sijoittui ykkössijalle myös viime vuonna.

Alan opiskelijoiden ihannetyöpaikkojen kolmen kärjessä olivat Ylen lisäksi Helsingin kaupunki ja Euroopan Unioni.

Tulos perustuu kansainvälisen työnantajakuvan tutkimukseen ja kehittämiseen keskittyneen Universumin haastatteluihin. Noin 10 600 opiskelijaa kertoi näkemyksiään työelämästä ja työnantajista marraskuun 2017 ja huhtikuun 2018 välisenä aikana.

Humanististen alojen lisäksi selvitettiin kaupallisen, tekniikan, IT:n, oikeustieteiden sekä terveydenhoidon ja lääketieteen opiskelijoiden näkemyksiä.

Toiveissa merkityksellinen työ ja älylliset haasteet

Opiskelijat painottavat työn merkityksellisyyttä sekä työn ja vapaa-ajan tasapainoa. Lisäksi he toivovat älyllisiä haasteita, mutta myös turvaa ja vakautta.

Kilpailukykyisen peruspalkan ohella toiveissa korostuivat monipuoliset työtehtävät ja työntekijöitä kunnioittava yrityskulttuuri. Näitä arvostivat niin naiset kuin miehetkin. Miehille etenemismahdollisuudet olivat hieman tärkeämpiä, naiset painottivat etenemismahdollisuuksien lisäksi yrityskulttuurin merkitystä.

“Humanistisilla aloilla opiskelijoiden kiinnostus Yleä kohtaan on pysynyt vahvana ja vakaana, ja se on meille tärkeää. Opiskelijoiden ajatuksissa painottuu työn merkityksellisyys ja on hienoa, että julkisen palvelun tehtävät media-alalla koetaan tällaisiksi. Alan muutosvauhti on huima ja tarvitsemme innostuneita ja motivoituneita nuoria tekijöitä alalle – myös IT-tehtäviin. Erityisesti IT-osaajista käydään nyt kovaa kilpailua”, sanoo Ylen HR-, viestintä- ja strategiajohtaja Gunilla Ohls.

Kaupallisen alan opiskelijoiden kolme parasta ihannetyönantajaa ovat Finnair, Google ja OP-Ryhmä. Tekniikan opiskelijoiden kolmen kärjessä ovat Kone, ABB ja Wärtsilä, ja IT-alalla kiinnostavat eniten Google, Microsoft ja Supercell.

Universum 2018 Suomen tulokset ja ihannetyönantaja-palkinnon voittajat julkistettiin torstaina 7.6. Universum Awards -tapahtumassa Helsingissä. Yle on voittanut Universum Awardsin ykkössijan humanistinen-, kulttuuri- ja kasvatusalan kategoriassa aiemmin vuosina 2014, 2015 ja 2017.