Hyppää pääsisältöön

Muistatko ääniharavat? Kuka oli ensimmäinen naisministeri? Testaa tietosi poliittisesta historiasta

Poliittisen historian testin pääkuva
Poliittisen historian testin pääkuva Kuva: Annukka Palmén-Väisänen politiikka

Suomen sataan ensimmäiseen vuoteen mahtuu monenlaisia poliittisia käänteitä ja värikkäitä hahmoja. Kuinka hyvin sinä tunnet ne? Testaa tietosi poliittisesta historiasta näillä kymmenellä kysymyksellä.

Haluatko lisää? Testaa myös tietosi Suomen poliittisesta järjestelmästä.

EDIT 7.6.18 klo 10.40: Täsmennetty kysymyksen 9 vastausta. Laskuihin on nyt otettu mukaan myös sosiaalidemokraattinen oppositio. Vaihdettu oikea vastausvaihtoehto.
26.10.21: "sataan vuoteen" > "sataan ensimmäiseen vuoteen".

Kommentit

Ihminen ja yhteiskunta

 • Tunnetko taloyhtiön tilinpäätöksen kiemurat? Testaa tietosi

  Testaa, mitä hyvin tunnet taloyhtiön tilinpäätöksen

  Kymmenissätuhansissa taloyhtiöissä kokoonnutaan vuosittain kuulemaan, kun isännöitsijä luettelee tilinpäätöksestä vaikeaselkoisia termejä kokousväelle. Tilinpäätöksen riveillä on kuitenkin tärkeää tietoa siitä, miten hallitus ja isännöitsijä ovat hoitaneet osakkeenomistajien rahoja. Tunnetko taloyhtiön tilinpäätöksen? Tarkista tietosi ja vastaa seitsemään kysymykseen.

 • Islamin vieraana

  6-osainen sarja islamista.

  6-osaisessa sarjassa professori Jaakko Hämeen-Anttila johdattaa kiehtovalle matkalle islamin maailmaan – sen historiaan, kulttuuriin, kuvataiteisiin, musiikkiin ja kirjallisuuteen sekä ihmisten jokapäiväiseen elämään. Ohjelmasarja on valmistunut v. 2003.

 • Buddhan jalanjäljillä

  Buddhalaisuus

  Buddhalaisuus ei ole kristinuskoon tai islamiin verrattavissa oleva uskonto, vaan pikemmin filosofia, joka opettaa tien korkeimman moraalisen, henkisen ja intellektuaalisen "valaistumisen" saavuttamiseen.