Hyppää pääsisältöön

Enkeli – elokuva vaarallisesta rakkaudesta ja sukupolvien surusta

Elokuva Enkeli.
Lean roolissa näyttelee Maria Bonnevie. Elokuva Enkeli. Yle TV1,enkeli

TV1 perjantaina 8.3.2019 klo 23.20 - 00.55, Areenassa 8 päivää

Draamaelokuva Enkeli (16) on tarina siitä, miten lapsuuden kokemukset vaikuttavat aikuisenakin ja kuinka perheen ongelmat siirtyvät sukupolvelta toiselle – ellei joku pysäytä ketjua.

Tarinan päähenkilö Lea kulkee pitkän ja rankan tien ja käy aivan pohjalla ennen kuin pystyy kohtaamaan menneisyytensä. Suhde äitiin on myös selvitettävä. Vasta sitten voi kasvaa naiseksi ja äidiksi.

Norjan Oscar-ehdokkaana vuonna 2010 ollut elokuva perustuu tositapahtumiin.

Päärooleissa näyttelevät Maria Bonnevie, Gunilla Röör, Antti Reini, Benjamin Helstad, Helene Michaelsen ja Milla Olin. Elokuva on ohjaaja Margreth Olinin ensimmäinen pitkä elokuva.

Engelen. Angel. Käsikirjoitus ja ohjaus: Margreth Olin. Tuotanto Speranza Film, Norja, Migma Filmproduktion, Ruotsi ja Periferia Productions Oy, Suomi, 2009. Elokuva on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2018.

Lisää ohjelmasta

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.