Hyppää pääsisältöön

Kesätyöt, TET ja harjoittelu Ylellä

Nuori nainen seisoo Pasila-animaatiosarjan hahmojen keskellä
Nuori nainen seisoo Pasila-animaatiosarjan hahmojen keskellä Kuva: Yle / Laura Mainiemi harjoittelu

Meille voit päästä kesätöihin, TET:iin tai harjoitteluun. Avoimet työpaikat -sivulla voit tutustua kesätyö- ja harjoittelupaikkoihin tai lähettää meille avoimen hakemuksen.

Voit myös ottaa yhteyttä suoraan siihen osastoon, josta olet kiinnostunut. Tutustu Ylen osastojen ja toimitusten yhteystietoihin.

Kesätyöt

Meillä työskentelee vuosittain nuoria kesätoimittajina ja muissa tehtävissä. Kesätoimittajat ovat tavallisesti opiskelijoita tai jo muuten alan työkokemusta hankkineita.

Kesätyöpaikoista ilmoitamme aina vuoden alussa Ylen avoimet työpaikat -sivulla.

TET – Työelämään tutustuminen

Jos haluat meille TET-harjoitteluun voit ottaa yhteyttä suoraan siihen osastoon, josta olet kiinnostunut. Löydät Ylen osastojen ja toimitusten yhteystiedot täältä.

Jos et vielä ole varma millaista työtä haluaisit kokeilla, kirjoita sähköposti henkilöstöpalveluihin Suvi Kuusistolle suvi.kuusisto[at]yle.fi.

Harjoittelu

Meille voit päästä myös työ- tai korkeakouluharjoitteluun. Harjoittelu voi olla palkallista tai palkatonta, pakollinen tai vapaaehtoinen osa opintoja. Harjoitteluun liittyviin kysymyksiin vastaa Suvi Kuusisto Henkilöstöpalveluista: suvi.kuusisto[at]yle.fi.

Avoinna olevat korkeakouluharjoittelupaikat löydät Ylen avoimet työpaikat -sivulta.

Harjoittelijan palkka

Suurin osa meillä tehtävästä harjoittelusta on palkallista. Tämä ei koske TET-jaksoja, oppilaitosten varsinaiseen opetukseen kuuluvia projekteja tai työn seuraamista.

Annamme palkattomille harjoittelijoille ravintoedun vähintään kuuden tunnin päiviltä.

Harjoittelijan palkka määräytyy harjoittelun keston mukaan, jolloin suoritetut harjoittelujaksot lasketaan yhteen.

 • Ensimmäisen kolmen kuukauden ajan korkeakouluharjoittelijan palkka on vähintään 1 200 euroa kuukaudessa. Toisen asteen tutkintoon pakollisena sisältyvässä harjoittelussa palkka on vähintään 660 euroa kuukaudessa.
 • Kun harjoittelu on kestänyt kolme kuukautta, palkka on vähintään 55 prosenttia tehtäväkohtaisesta palkasta.
 • Kuusi kuukautta kestäneessä harjoittelussa palkka on vähintään 80 prosenttia tehtäväkohtaisesta palkasta.
 • Jos harjoittelija on suorittanut korkeakoulututkinnon, maksamme hänelle kuuden kuukauden jälkeen tehtäväkohtaista palkkaa täysimääräisenä.
 • Harjoitteluaika on enintään yksi vuosi.

Oppisopimus- ja siviilipalveluspaikat

Emme tarjoa oppisopimus- tai siviilipalveluspaikkoja.

Meille töihin?

Lue millainen Yle on työpaikkana, tutustu avoimiin työpaikkoihin tai lähetä avoin hakemus.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Toimittaja, tietokirjailija ja muusikko Perttu Häkkinen on kuollut

  Perttu Häkkinen on kuollut

  Perttu Häkkinen menehtyi sunnuntaina 12.8. tapaturmaisesti. Kaipaamme rakasta kollegaamme syvästi. Hänen älykäs, valoisa ja huumorintajuinen persoonansa valaisi päiviämme niin työyhteisössä kuin ohjelmissaankin. Perttu oli poikkeuksellinen toimittaja. Hän oli tekijänä aidosti ihmisläheinen, innostava, innostuva, pelkäämätön ja tarkkanäköinen.

 • Naprapaatti, osteopaatti vai kiropraktikko? Mistä kannattaa hakea apua selkävaivoihin?

  Mikä manipulaatiohoito auttaa selkäkipuihin?

  Kun selkää särkee tai niska jumittaa niin moni miettii, mistä hakisi apua. Pitääkö mennä lääkäriin vai auttaisiko jonkinsortin käsittely? Nettiä selaamalla löytyy helposti erilaisia tuki- ja liikuntaelinten vaivoihin suunnattuja hoitoja, mutta jää epäselväksi, mikä niistä tarjoaisi juuri omaan vaivaan sopivinta apua. Entä kannattaako käydä toisen hoitomuodon osaajalla, jos yksi ei auttanut?

 • Kuinka hyvin muistat 8. kauden tapahtumat?

  Tietovisa 8. kauden tapahtumista.

  Oletko todellinen UP-tietäjä vai vaan pelkkä pikakelaaja? Testaa, kuinka hyvin muistat Uuden Päivän 8. tuotantokauden juonikuviot. Tsemppiä testiin!