Hyppää pääsisältöön

Nettiä ikä kaikki -kampanja lähtee syksyllä kirjastokiertueelle

Nettiä ikä kaikki – iloa digistä -kiertueen päivämäärät ja paikkakunnat Suomen kartalle aseteltuna
Nettiä ikä kaikki – iloa digistä -kiertue jalkautuu kymmenelle paikkakunnalle ympäri Suomen. Nettiä ikä kaikki – iloa digistä -kiertueen päivämäärät ja paikkakunnat Suomen kartalle aseteltuna Kuva: Annukka Palmén-Väisänen Nettiä ikä kaikki

Ylen ja yhteistyökumppanien digitaitokiertue Nettiä ikä kaikki – iloa digistä saapuu elo-syyskuussa kirjastoihin eri puolille Suomea.

Arkea helpottavien nettitaitojen kampanja Nettiä ikä kaikki ei näy pelkästään verkossa. Se jalkautuu myös kymmeneen kaupunkiin: Espooseen, Turkuun, Tampereelle, Joensuuhun, Kuopioon, Kajaaniin, Rovaniemelle, Ouluun, Jyväskylään ja Vaasaan. Kiertueen tapahtumapaikkana toimivat pääkirjastot ja Espoossa Sellon kirjasto.

Kiertuepaikkakunnille lähtee mukaan runsas joukko Ylestä tuttuja kasvoja, muun muassa Anna-Liisa Tilus, Mikko Kekäläinen, Matti Rönkä, Kansanradion toimittajat Jaana Selin ja Olli Haapakangas sekä paikkakuntien omat tutut Yle-kasvot.

Haastekampanja ja siihen liittyvät tehtävät aukeavat sivuilla yle.fi/nettiäikäkaikki maanantaina 13.8. Haasteeseen voi osallistua myös kirjastokiertueella, sillä jokaisella paikkakunnalla on mukana vertaisopastajia antamassa digitukea.

Muiden digitaitojen lisäksi kiertueella opastetaan Yle Areenan käyttöön. Yle esittää kirjastoissa jaksoja nostalgisista tv-sarjoista, kuten Areenaan kesällä ilmestyvistä Heikki ja Kaijasta ja Myrskyluodon Maijasta.

Nämä sarjat eivät näy tv-kanavilla, joten Areenan käyttöä kannattaa tulla opettelemaan.

Nettiä ikä kaikki – iloa digistä -kiertueella pääsee tutustumaan monenlaiseen digitukeen

Kiertueelle lähtee Ylen lisäksi useita yhteistyökumppaneita:

SeniorSurf-pisteellä voi tutustua tabletin ja sen sovellusten käyttöön. Lisäksi kirjastoissa on paikalla iso joukko paikallisia vertaisopastajia eli lähiseutujen järjestöjen senioreja. Heiltä voi kysyä oman laitteen ongelmista ja he kertovat, mistä tukea myöhemminkin saa.

Väestörekisterikeskus kertoo kirjastoissa valtakunnallisesta digituesta sekä suomi.fi-viestit -sovelluksesta, joka julkaistaan kesällä 2018.

Nettiä ikä kaikki – iloa digistä -kiertueen päivämäärät ja paikkakunnat:

Ke 22.8. Espoo / Sello, Sellon kirjasto
To 23.8. Turku, Turun pääkirjasto
Pe 24.8. Tampere, Tampereen pääkirjasto
Ma 27.8. Joensuu, Joensuun pääkirjasto
Ti 28.8. Kuopio, Kuopion pääkirjasto
Ke 29.8. Kajaani, Kajaanin pääkirjasto
Pe 31.8. Rovaniemi, Rovaniemen pääkirjasto
La 1.9. Oulu, Oulun pääkirjasto
Ma 3.9. Jyväskylä, Jyväskylän pääkirjasto
Ti 4.9. Vaasa, Vaasan pääkirjasto

Ennen Nettiä ikä kaikki -kampanjan alkamista pääset opettelemaan digitaitoja Yle Oppimisen Digitreenien avulla.

Kommentit
 • Nettiä ikä kaikki -kampanja lähtee syksyllä kirjastokiertueelle

  Nettiä ikä kaikki -kiertue opastaa kansalaisia verkkoon.

  Nettiä ikä kaikki – iloa digistä -kiertue jalkautuu elo-syyskuussa kymmenelle paikkakunnalle ympäri Suomen. Jokaisella paikkakunnalla nähdään Ylestä tuttuja kasvoja, jotka opastavat muun muassa Yle Areenan käyttöön. Yle lähtee kiertueelle yhteistyökumppaneinien kanssa. Pidetään kaikki sukupolvet yhdessä verkossa!

 • Nettiä ikä kaikki: vinkkejä ja apuja digitaitoihin – tule mukaan!

  Opeta ikäihmiselle digitaito ja autetaan kaikki verkkoon.

  Nettiä ikä kaikki -kampanja haastaa kaikki suomalaiset auttamaan niitä, jotka ovat vaarassa pudota digikelkasta. Suomessa on jopa miljoona ihmistä, joiden digitaidoissa on parantamisen varaa. Opeta vanhemmillesi, isovanhemmillesi tai vaikka naapurillesi arkea helpottava digitaito ja kirjatkaa se yhdessä kampanjan haastesivulle 13.8. alkaen. Pidetään kaikki sukupolvet yhdessä verkossa!

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Miksi olemme niin väsyneitä?

  Yksi väsymyksemme aiheuttaja on krooninen varovaisuus.

  "Mä oon ihan vitun väsynyt!" "Haluaisin vain nukkua!" Kuulostaako tutulta? Olemme pisteessä, jossa työikäiset ihmiset haukottelevat enemmän kuin vanhukset. Väsymykselle on monta syytä, mutta esittelen nyt yhden lisää. Se on ilmiö nimeltään krooninen varovaisuus. Kun psykologisia koreografioita ja varovaisuuden askelmerkkejä joutuu tarkkailemaan päivittäin, ihmisestä tulee väsynyt.

 • Mihin sinä uskot? Testaa itsesi!

  Mihin uskot?

  Mihin uskot? Mikä sinulle on elämässä tärkeätä? Mitä arvostat? Testaa itsesi! Testi perustuu professori Tatjana Schnellin pitkäaikaiseen tutkimustyöhön Innsbruckin yliopistossa.

 • Aivotutkija: Nämä viisi asiaa kaipaavat kipeimmin muutosta suomalaisessa työelämässä

  Kiire, uni, tehokkuus, tilat ja verkostotyö.

  Kun aivotutkija päästetään katselemaan suomalaista työelämää, tulee mieleen pitkä lista asioita, jotka kannattaisi muuttaa. Aloitetaan tärkeimmistä, kirjoittaa aivotutkija Minna Huotilainen blogissaan. 1. Kiire ja hoppu pois! Lyhytjänteinen asioista toiseen hyppiminen ja jatkuvat keskeytykset eivät päästä aivoja vakaviin töihin, vaan pitävät meidät lillukanvarsien parissa.

Nettiä ikä kaikki