Hyppää pääsisältöön

Yle näyttää taas ruudun täydeltä Counter-Strikea – jyrääkö ENCE voittoon Vectoramassa?

Aleksi “allu” Jalli ASSEMBLY-tapahtumassa.
ENCE eSportsia kipparoi huippunimi Aleksi "allu" Jalli. Aleksi “allu” Jalli ASSEMBLY-tapahtumassa. Kuva: Jussi Jääskeläinen / Yle assyt

Yle näyttää perjantaina ja lauantaina 8.-9. kesäkuuta suorat ottelulähetykset Counter-Strike: Global Offensiven suomenmestaruustaiston ensimmäisestä osakilpailusta Oulusta.

Pohjois-Suomen suurimmassa verkkopelitapahtumassa Vectoramassa järjestettävässä eSM-turnauksessa nähdään neljä kovaa joukkuetta. Ja totisesti Suomen parhaimmisto on kirjaimellisesti mukana.

Online-karsinnoista mukaan selvisivät Conquer Gaming sekä hupsulla "minttu"-nimellä Suomessa kisaava, toukokuun alussa uudistunut laatunippu iGame. Yhteensä 2 200 euron palkintopotista ja paikasta kesän eSM-lopputurnaukseen taistelevat lisäksi kaksi suoraan kutsun saanutta kotimaista kärkitiimiä: SuperJymy ja ENCE eSports.

Mähinä alkaa Oulussa perjantaina kello 12 siten, että Conquer haastaa avausottelussa ENCEn. Toisessa välierässä lyövät yhteen puolestaan minttu/iGame ja SuperJymy.

Lisätietoa eSM-karsintaturnauksesta Vectoraman omilta verkkosivuilta

Suomen parhaista jengeistä vain HAVU Gaming ei ole mukana Oulussa – sen kun ei hallitsevana Suomen mestarina tarvitse karsia Helsingin Assemblyilla elokuussa käytävään eSM-finaaliturnaukseen.

Oulussa pelaavista tiimeistä SuperJymyssä on nuorta voimaa ja iGamessa monta tunnetun nopsaa liipasinsormea, mutta turnauksen todellinen, odotettu ilmestys on kuitenkin tuore suomalainen superjoukkue ENCE. Kotimaisia tähtinimiä pullisteleva rosteri on paitsi Vectoraman eSM-osakilpailun voittajasuosikki myös vahva ehdokas Suomen mestariksi.

- Hyvin yksinkertaisesti sinne mennään voittamaan, totesi ENCE-manageri Joona "natu" Leppänen ennen osakilpailua.

Pitkän linjan e-urheilu-organisaatio pudotti pommin maaliskuussa ja ilmoitti palaavansa takaisin CS:n pariin uuden jengin voimin. Kansainvälisissä CS-ympyröissä mainetta niittänyt huippinimi Aleksi "Allu" Jalli kiinnitettiin tuoreen joukkueen kippariksi, ja seuraavaksi ENCE haali käytännössä kaikki Suomen parhaat pelaajat tallinsa – mukaan lukien Suomen tulevaksi CS-toivoksi nimetyn Jere "sergej" Salon sekä aiemmin itse asiassa haastaja SuperJymyssä pelanneen Jani "Aerial" Jussilan.

Ja tuloksiakin alkoi tulla. Tuoreimpana niistä ENCE nappasi aiemmin tällä viikolla makean voiton Moskovassa pelatusta kovatasoisesta GG.BET Majestic -turnauksesta. Ykköstila tiesi kisapaikkaa heinäkuussa Saksan Kölnissä pelattavaan 300 000 euron ESL One -suurturnaukseen.

Vectoramaan ENCE saapuu kisareissun uuvuttamana. Joukkue palasi Moskovasta Suomeen vasta torstaina. Leppäsen mukaan pelikentille ei kuitenkaan lähdetä takki auki, vaan kisailuun keskittyneenä.

- Olemme sen verran kokenut joukkue, että sen (Moskovan reissun) ei pitäisi näkyä. Maailman huipputasolla joutuu kuitenkin matkustelemaan.

Päävastukseksi ENCE-manageri nimeää Oulussa SuperJymyn.

- He ovat nuoria, taitavia sällejä. Siellä on hurjasti yksilötaitoa, mutta sitten taas tietynlainen kokemuksen puute voi tulla esiin. Veikkaan, että me ollaan hyvissä asemissa joka näkökulmassa, Leppänen analysoi vastustajia.

- Kaikki voi tietysti mennä myös vinoon! Mutta lähtökohtaisesti ei tartte pelätä.

Tarvitseeko, vai eikö tarvitse pelätä, se selviää perjantain ja lauantain aikana Yle Areenassa! CS:GO-lähetykset Vectoramasta käynnistyvät molempina päivinä kello 12. Avaa kisalähetys Areenassa klikkamalla tästä!