Hyppää pääsisältöön

Rap-artisti PastoriPike kävi läpi masennuksen ja itsemurha-ajatukset – nyt hän haluaa olla esikuvana muille

Pastori Pike ja sitaatti häneltä "Jos mä pääsin läpi, miksi sä et pääsisi.".
Pastori Pike ja sitaatti häneltä "Jos mä pääsin läpi, miksi sä et pääsisi.". Kuva: Tero Nikulainen / Heidi Gabrielsson PASTORI PIKE - Aito G (feat. Gracias, Kingfish, Sebastian Da Costa, Musta Barbaari, Bile)

PastoriPike haluaa olla rodullistetuille nuorille sellainen esikuva, joka häneltä itseltään puuttui.

Räppäri PastoriPiken elämä olisi voinut mennä toisin. Nuorena rikoksia tehnyt artisti joutui pahaan elämänkriisiin, kun hänen poikansa syntyi. Rankkojen masennuskausien ja itsemurha-ajatusten jälkeen hän teki täyskäännöksen. Silti PastoriPike katuu sitä, ettei osannut alusta asti olla rakastava isä.

– Musta tuli ilkeä ja liian ankara, vaikka rakkaudella sun pitäis muovata se lapsi.

Nykyään Pike voi hyvin. Ura on nousussa ja hänellä on tärkeä missio. Hän toivoo voivansa olla esikuvana muille.

– Me ollaan ekoja suomiräppäreitä, jotka on esikuvana muille tummille nuorille.

Katso PastoriPiken jakso KulttuuriCocktailin Kolmekymppiset- sarjassa.

Kommentit
  • Lista asioista, joita vihaan nykyajassa

    Asioita, joita vihaan nykyajassa

    Joulun alla ihmiset ovat pahalla päällä. Tähän syynä on koko vuoden patoutunut vitutus. Jos haluat helpottaa oloasi ennen jouluaattoa, laadi lista, johon keräät vihaamiasi asioita. Sen tarkoitus ei ole olla ratkaisukeskeinen. Listan ainoa tehtävä on saada olla vihainen. KulttuuriCocktailin Tuomas Karemo laati malliksi oman listansa.

  • Pippelisankarin viimeinen seikkailu on ohi

    Asenteiden tasolla on käynnissä radikaali murros.

    Miehen mitta ei enää ole se, jaksaako aamuun asti fiilata naisen toimittaessa höyläpenkin virkaa. Se, mikä vielä 90-luvulla oli normi, vaikuttaa nyt auttamattoman pölyttyneeltä. Aino Kivi ruotii suomalaisen kirjallisuuden käsitystä seksistä ja sukupuolesta.