Hyppää pääsisältöön

Vakoilun ja lahjonnan MM-kisat? – uusi tanskalaisdokumentti paljastaa rajun pelin jalkapallon kulisseissa

Englanti ja Venäjä kilpailivat jalkapallon MM-kisoista raivokkaasti ja keinoja kaihtamatta.
Venäjä on saanut kisaisännyyden. Fifan puheenjohtaja Sepp Blatter onnittelee presidentti Vladimir Putinia tuloksen selvittyä Zürichissä vuonna 2010. Englanti ja Venäjä kilpailivat jalkapallon MM-kisoista raivokkaasti ja keinoja kaihtamatta. Yle TV1,Vladimir Putin,Sepp Blatter,Vakoilun ja lahjonnan MM-kisat?

TV1 maanantaina 11.6.2018 klo 19.00 - 19.55, uusinta sunnuntaina 17.6. klo 13.00
Katsottavissa Areenassa

Lontoo vuonna 2010. Venäläisten miljardöörien dollarit valuvat Britanniaan, kun he hankkivat itselleen luksusasuntoja. Chelsea on juuri voittanut Valioliigan, kiitos venäläisen omistajan, raharuhtinas Roman Abramovitšin.

Vuoden 2018 jalkapallon MM-kisoista kilpailee kaksi ennakkosuosikkia, Englanti ja Venäjä – raivokkaasti ja keinoja kaihtamatta. Venäjä voittaa lopulta kisaisännyyden vain kahdella äänellä.

Uusi tanskalaisdokumentti kysyy, miten Venäjän onnistui voittaa kisaisännyys? Olisiko se onnistunut ilman valtavia summia rahaa, ylimitoitettuja stadioneita, vakoilua – ja ilman presidentti Vladimir Putinin lähipiirin apua?

Toimittajat Niels Borchert Holm ja Jon Adelsten sukeltavat tutkimuksissaan yksityisen tiedustelupalvelun hämärään maailmaan. Toimittajat seuraavat poliittista trilleriä muistuttavassa ohjelmassa rahavirtojen reittejä.

Jalkapallon maailmanmestaruuskilpailut ovat maailman suurin urheilutapahtuma. MM-kisat potkaistaan käyntiin Moskovassa torstaina 14. päivä kesäkuuta.

World Cup of Spies. Ohjaus: Niels Borchert Holm ja Jon Adelsten. Tuotanto: Wingman Media, Tanska, 2018.

Keskustele
  • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

    Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

    Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

  • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

    Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

    Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.