Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Nosteessa radio pääkuva

YleX Nosteessa: Esittelyssä Cedric, joka myi ensimmäisen biittinsä jenkkiräppärille 25 dollarilla

Turkulaisartisti Cedric katsoo itseään peilistä promokuvassa.
Turkulaisartisti Cedric katsoo itseään peilistä promokuvassa. YleX,Nosteessa (YleX),CEDRIC - En oo luovuttanu (feat. Flos & Miranda)

Uuden musiikin X -ohjelman Anne Lainto ja Ida Karimaa valitsevat viikoittain soittoon yhden bändin tai artistin jolla ei ole vielä levytyssopimusta – tai jonka on sopimus pienen levy-yhtiön tai julkaisijan kanssa. Tällä viikolla vuorossa on turkulainen Cedric.

Cedric tekee modernia r’n’b:tä.

Ida Karimaa ja Anne Lainto kommentoivat:

Cedricin samettinen ääni ja pehmeät biitit hivelevät korvakäytäviä. Soundi on raikas ja erittäin nyt. Lahjakas turkulaislupaus on toiminut Boyat-kaksikon keikkadeejiinä ja tuottanut biittejä mm. Kubelle, Tippa-T:lle ja Bizille sekä Adi L Haslalle. Onneksi panoksia on nyt ladattu myös omaan musiikkiin, sillä tyylikäs En oo luovuttanu -sinkku saa höristämään korvia kiinnostuksesta. Haikean raukea tunnelma yhdistettynä läpitunkevaan biittiin lähes pakottaa jammailemaan musiikin tahdissa.

Mikä sai sinut aloittamaan musiikin tekemisen?

Olen pienestä asti ollut kiinnostunut musiikista ja olen aina halunnut tietää, miten tehdä omia sävellyksiä. Ystäväni sitten myöhemmällä iällä rohkaisi minua tekemään biittejä kunnolla.

Teetkö itse biisisi? Missä saat parhaat biisi-ideasi?

Kirjoitan biisini itse. Tähän saakka olen pääosin tehnyt biisejä omiin biitteihin, mutta esimerkiksi "En oo luovuttanu" on Berat Cimilin tuottama. Teen hänen kanssaan tiiviisti yhteistyötä. Parhaat biisi-ideat syntyvät yleensä biitin antamasta fiiliksestä ja tunnetilasta.

Mitkä ovat tähänastisen urasi suurimmat saavutukset?

Olen päässyt tuottamaan monille artisteille ja siitä olen iloinen ja ylpeä, mutta ensimmäisen oman biisin julkaiseminen vaati rohkeutta. Koen, että sen julkaiseminen on ollut itselle se suurin saavutus.

Mitä keikkaa jännitit eniten?

Minulla ei vielä ole ollut omaa keikkaa, mutta olin aika jännittynyt kun esitin helmikuussa ensimmäistä kertaa oman biisin livenä Boyat-yhtyeen keikalla.

Mitä bändiä tai artistia haluaisit päästä lämppäämään? Miksi?

Lil Wayne. Hän on ensimmäinen artisti, jota olen "fanittanut" kunnolla. Ihailen hänen pitkää uraansa.

Millaiseen fiilikseen "En oo luovuttanu" sopii?

Minulle se toimii rauhoittavana ja motivaatiota antavana biisinä.

Keitä ovat biisillä fiittaavat Miranda ja Flos?

Miranda on nuori kaunisääninen laulaja täältä Turun Varissuolta ja Flos on loistava muusikko, Varissuolta hänkin.

Minkälaisia tulevaisuuden haaveita ja suunnitelmia sinulla on musiikin suhteen?

Tehdä mahdollisimman hyvää musiikkia ja kehittyä niin artistina kuin tuottajanakin.

Teet biittejä myös monille tunnetuille suomalaisille räppäreille. Miten yhteistyöt alkoivat?

Muistaakseni löysin Adi L Haslan sähköpostin Youtubesta ja laitoin hänelle muutaman biitin, joista hän piti. Siitä lähtien olen vain aktiivisesti ottanut yhteyttä ja lähettänyt biittejä eri artisteille.

Kenelle tehdystä biitistä olet kaikkein ylpein ja miksi?

Ensimmäisestä biitistä jonka sain jollekin artistille. En muista tämän jenkkiräppärin nimeä, mutta sain siitä 25 dollaria ja olin tosi innoissani.

Onko sinusta Nosteessa-artistiksi? Lähetä demo musatoimittajille täältä!