Hyppää pääsisältöön

Lentonäytös – Ilmavoimat 100 vuotta

Ilmavoimat juhlii merkkivuottaan Jyväskylän lentoasemalla Tikkakoskella.
Ilmavoimat juhlii merkkivuottaan juhlavalla lentonäytöksellä. Ilmavoimat juhlii merkkivuottaan Jyväskylän lentoasemalla Tikkakoskella. Kuva: Ilmavoimat Yle TV1,Lentonäytös - Ilmavoimat 100 vuotta

TV1 lauantaina 16.6.2018 klo 12.00 - 13.45
Yle Areenassa suora lähetys klo 12.00 - 18.40

Satavuotias Suomen Ilmavoimat juhlii merkkivuottaan Jyväskylän lentoasemalla Tikkakoskella.

Yle on mukana juhlapäivässä ja välittää näyttävän, kuusituntisen lentonäytöksen suorana Areenassa lauantaina 16.6. kello 12.00 - 18.40. TV1 esittää lentonäytöksen historiallisten koneiden osion suorana klo 12.00 - 13.45.

Lähetyksen juontaa toimittaja Riika Raitio.

Kolmiosaisessa lentonäytöksessä esitellään niin Ilmavoimien historiaa, nykyisyyttä kuin tulevaisuuttakin. Taivaalla nähdään muun muassa vanha Stiglitzi ja Fokker, Midnight Hawks taitolento-osaston esitys sekä kansainvälisesti palkittu Hornet-soolo.

Mukana lentonäytöksissä ja maanäyttelyssä on konetyyppejä Ilmavoimien eri vuosikymmeniltä. Tilaisuudessa esittäytyvät myös Hornetien seuraajaehdokkaat.

Tapahtuman järjestää Suomen Ilmailuliitto yhdessä Keski-Suomen Ilmailijoiden kanssa.

Hyppää Hornetin kyytiin!

Keväisen lennon reitti lähtee Pirkkalasta kohti Yllästä ja esittelee mielenkiintoisia maisemia matkan varrella.

Historiakone Viima valmistautuu lentonäytökseen

Historiakone VL Viima nähdään Ilmavoimat 100 vuotta -juhlalentonäytöksessä. Räyskälässä kuvattua konetta esittelevät omistaja ja lentäjä Phil Lawson sekä kakkospilotti Sami Saikkonen. Kuvaus: Veli-Martti Koivunen / Yle, editointi: Jarkko Riikonen / Yle.

Hävittäjälentäjän G-housut auttavat yläilmoissa

Hävittäjälentäjän G-housuilla pidetään huoli siitä, että verta pysyy myös lentäjän yläkropassa ja aivojen sekä silmien käytössä. Kun kuormitus lisääntyy, housuissa olevat pussit täyttyvät ilmalla, kertoo Ilmavoimien lentoupseeri ja ilmataisteluopettaja Marc Fuss.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.