Hyppää pääsisältöön

Areenan uudet ominaisuudet valmiina kisoihin

Kaukosäädin televisio
Kaukosäädin televisio Kuva: Henrietta Hassinen / Yle televisio-ohjelmat,televisioelokuva,televisio (joukkoviestimet),Kaukosäädin,kaukosäädin

Yle kokoaa kaiken mahdollisen torstaina käynnistyvistä jalkapallon MM-kisoista Areenaan.

Korean talviolympialaisten tapaan tapahtumasta on koottu palveluun laaja kokonaisuus uutis- ja tulospalveluineen sekä tietenkin lähetykset kaikista turnauksessa pelattavista otteluista. Kattava esittely turnauspaketin ominaisuuksista on luettavissa Yle Urheilun sivuilla.

Kisoja varten Areenaan tuodaan myös muutama kaivattu tekninen ominaisuus. Ensimmäinen näistä on aiempaa parempi kuvanlaatu. Areenassa esitettävät suorat urheilulähetykset ja niiden tallenteet ovat jatkossa HD-tasoisia ja niiden kuvataajuus on 50 fps. Kuvataajuuden nostaminen 50:een kuvaan sekunnissa parantaa erityisesti liiketoistoa, joka on tärkeää varsinkin urheilun seuraamisessa. FullHD-laadulla (1080p) jalkapallolähetykset ja niistä tehtävät tallenteet esitetään selainpalvelussa, mobiilisovelluksissa sekä PS4:n ja AppleTV:n Areena-sovelluksessa. Areenan sovellukset Samsungin, LG:n ja Sonyn äly-tv-laitteissa käyttävät HD-tasoista 720p/50fps -kuvanlaatua. Samoin Chromecast-laitteiden kautta tv-ruuduille välittyvä kuva on 720p/50fps-tasoista. Chromecast Ultra -laitteille pyritään saamaan 1080p/50fps laatu heti kun se on mahdollista.

Toinen uutuus on ajansiirron tuominen äly-tv-laitteille. Ominaisuus on jo aiemmin ollut käytettävissä selain- ja mobiilipalveluissa, mutta nyt se saadaan myös suuren ruudun laitteille. Ominaisuuden avulla sekä tv-kanavien lähetyksissä että vain Areenassa näkyvissä suorissa lähetyksissä voi siirtyä vaikkapa lähetyksen alkuun saakka, mikäli on esimerkiksi päässyt tv:n ääreen ottelun jo alettua. Pisimmillään ajansiirtomahdollisuus on neljän tunnin pituinen: käynnissä olevassa lähetyksissä taaksepäin voi siis siirtyä pisimmillään neljän tunnin päähän.

Suoraa lähetystä voi kelata taaksepäin tv:n mallista riippuen joko kaukosäätimen kelauspainikkeella tai tv-ruudulla näkyvän kelaussymbolin avulla.

Ominaisuus on käytössä Sonyn ja LG:n äly-tv-laitteissa sekä PlayStation 4 -pelikonsolissa. Samsungin äly-tv-laitteissa ominaisuus on käytettävissä Tizen-käyttöjärjestelmää käyttävissä laitteissa. Sen sijaan Orsay-järjestelmää käyttävissä laitteissa (jotka ovat olleet myynnissä noin 2013-2015) ominaisuus ei teknisistä syistä ole käytettävissä.

Keskustele
 • Ystävyyttä ja hämäräbisneksiä Areenassa – kuusi asiaa, jotka yhdistävät kasarin ja ysärin seikkailusarjoja

  Kuusikko ja kuoleman varjot sekä muut sarjat Areenassa.

  Kalakukkoreseptin ryöväävät rosvot, huumerahojen perässä oleva prätkäjengi ja muut hämäräbisnekset houkuttelevat lapsia ja nuoria selvittämään rikoksia. Yhdeksän kesäistä jännitysohjelmaa on julkaistu nyt Areenaan ja ne ovat katsottavissa vähintään vuoden ajan. Listasimme kuusi asiaa, jotka yhdistävät näitä seikkailuja.

 • Areenan käyttö jatkaa kasvuaan

  Areenan käyttö on vuoden aikana kasvanut kovaa vauhtia

  Kesän lähestyessä on hyvä tilaisuus katsoa, miten Areenan käyttö on kehittynyt. Ja kehitystä selvästi on. On ilo huomata, että suomalaiset ovat ottaneet Areenan aiempaa aktiivisempaan käyttöön monilla eri laitteilla. Areena on edelleen Suomen arvostetuin verkkopalvelu ja suositumpi kuin esimerkiksi kansainvälinen suoratoistojättiläinen Netflix.

 • Kirjautumalla enemmän irti Yle Areenasta

  Kirjautuminen helpottaa Areenan käyttöä

  Areenaa on jo jonkin aikaa muutettu ohjelmakirjastosta henkilökohtaisesti jokaista käyttäjää palvelevaksi video- ja audiopalveluksi. Henkilökohtaisuus toteutuu erityisesti silloin, kun käyttäjä kirjautuu Areenaan. Yle Tunnus on monissa Ylen palveluissa käytössä oleva kirjautumispalvelu, jonka avulla käyttäjä voi tunnistautua ja saada parempaa henkilökohtaista palvelua.