Hyppää pääsisältöön

Elokuvaohjaaja Wille Hyvönen muutti Lontooseen, jossa kadulla saa kävellä rauhassa

Ohjaaj Wille Hyvönen ja lainaus "En ikinä kelannut, et voisin tehdä tätä kaikkea."
Ohjaaj Wille Hyvönen ja lainaus "En ikinä kelannut, et voisin tehdä tätä kaikkea." Kuva: Tero Nikulainen / Heidi Gabrielsson Elokuvaohjaaja

Väkivallan uhkaa ja vihapuhetta Suomessa kokenut ohjaaja Wille Hyvönen tekee Lontoossa trap-musiikkia nimellä Ville Valoton.

Tuntematon-elokuvan ohjannut Wille Hyvönen joutui Suomessa vihan ja raivon kohteeksi herättämällä keskustelua maskuliinisuudesta ja sukupuolesta. Lontoossa katse on erilainen eikä kukaan kyseenalaista Hyvösen sukupuoli-identiteettiä.

– Sairaan helpottavaa kun saa vaan olla, saa kävellä rauhassa.

Tällä hetkellä Hyvönen on onnellinen. KulttuuriCocktail tapasi artistin Helsingissä, kun hän oli äänittämässä trap-levyä nimellä Ville Valoton ja kuvaamassa elokuvaa levyn tekemisestä.

Katso Ville Valottoman jakso KulttuuriCocktailin Kolmekymppiset- sarjassa.

Kommentit
 • Mikä tv-sarja seuraavaksi? Testaa millainen katsoja olet

  Kompassi tv-sarjaviidakkoon

  Televisiosarjat ovat aikamme suuria kertomuksia. Ihmisen aika on kuitenkin rajallista. Mikä sarja kannattaa valita? Mikä sopii minulle? Television tiiliskivet on analysoinut yli viisikymmentä laatusarjaa. Niihin perustuva testi antaa vinkkejä siitä, mitä kannattaa etsiä. Olisiko se jotain näistä?

 • Facebookissa leviää ärhäkkä virus – näin se vaikuttaa neuroottisen kulttuuritoimittajan mielenterveyteen

  Tietokonevirusten vaikutuksista neurootikkoihin

  Tämä on tunnustus. Levitimme virusta Facebookissa. Virusta pahemmiksi seurauksiksi nousivat neuroottiset huolet ja valtava häpeä. Miten on mahdollista, että kaksi itseään fiksuna pitävää kulttuuritoimittajaa avaa samana iltana videolinkiksi naamioidun viruksen Facebookissa? Koska kokemuksemme olivat niin samankaltaiset, julkaisemme kirjoituksen tuplanarsistisesti minä-muodossa.

 • Haudan partaalta kotimaisen sarjakuvan kärkeen

  Leo Kuikka on mustan huumorin mestari

  Taiteilijanimi Leo Kuikka työstää Lappeenrannassa Suomen nihilistisimpiä ja synkimpiä sarjakuvia sysimustalla huumorilla siveltynä. Aviorikoksia, masennusta, lähiöahdistusta - sekä kung-fua! Kummallista kyllä Kuikan sarjakuvien lukemisesta tulee hyvä ja valaistunut mieli!