Hyppää pääsisältöön

Elokuvaohjaaja Wille Hyvönen muutti Lontooseen, jossa kadulla saa kävellä rauhassa

Ohjaaj Wille Hyvönen ja lainaus "En ikinä kelannut, et voisin tehdä tätä kaikkea."
Ohjaaj Wille Hyvönen ja lainaus "En ikinä kelannut, et voisin tehdä tätä kaikkea." Kuva: Tero Nikulainen / Heidi Gabrielsson Elokuvaohjaaja

Väkivallan uhkaa ja vihapuhetta Suomessa kokenut ohjaaja Wille Hyvönen tekee Lontoossa trap-musiikkia nimellä Ville Valoton.

Tuntematon-elokuvan ohjannut Wille Hyvönen joutui Suomessa vihan ja raivon kohteeksi herättämällä keskustelua maskuliinisuudesta ja sukupuolesta. Lontoossa katse on erilainen eikä kukaan kyseenalaista Hyvösen sukupuoli-identiteettiä.

– Sairaan helpottavaa kun saa vaan olla, saa kävellä rauhassa.

Tällä hetkellä Hyvönen on onnellinen. KulttuuriCocktail tapasi artistin Helsingissä, kun hän oli äänittämässä trap-levyä nimellä Ville Valoton ja kuvaamassa elokuvaa levyn tekemisestä.

Katso Ville Valottoman jakso KulttuuriCocktailin Kolmekymppiset- sarjassa.

Kommentit
 • Tuomas Nevanlinna kasvatuksesta: Kun kurinpito loppuu, auktoriteetti voi alkaa

  Nykyvanhemman tehtävä on suojella lasta maailmalta.

  Entisaikaan lasten kasvattaminen oli tradition välittämistä yhdessä muiden aikuisten kanssa. Nyt se on epätoivoista maailmalta suojautumista, jota jokainen harjoittaa erikseen. Lapset eivät enää kuitenkaan pelkää vanhempiaan, joten mahdollisuus aitoon kasvatusauktoriteettiin on ensi kertaa kehkeytymässä, kirjoittaa filosofi Tuomas Nevanlinna esseessään.

 • Lista asioista, joita vihaan nykyajassa

  Asioita, joita vihaan nykyajassa

  Joulun alla ihmiset ovat pahalla päällä. Tähän syynä on koko vuoden patoutunut vitutus. Jos haluat helpottaa oloasi ennen jouluaattoa, laadi lista, johon keräät vihaamiasi asioita. Sen tarkoitus ei ole olla ratkaisukeskeinen. Listan ainoa tehtävä on saada olla vihainen. KulttuuriCocktailin Tuomas Karemo laati malliksi oman listansa.

 • Pippelisankarin viimeinen seikkailu on ohi

  Asenteiden tasolla on käynnissä radikaali murros.

  Miehen mitta ei enää ole se, jaksaako aamuun asti fiilata naisen toimittaessa höyläpenkin virkaa. Se, mikä vielä 90-luvulla oli normi, vaikuttaa nyt auttamattoman pölyttyneeltä. Aino Kivi ruotii suomalaisen kirjallisuuden käsitystä seksistä ja sukupuolesta.