Hyppää pääsisältöön

Kultaranta-keskustelut – Mikä on kansainvälisen järjestelmän tulevaisuus?

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön isännöimaan tilaisuuteen osallistuu mm. YK:n pääsihteeri António Guterres.
YK:n pääsihteeri António Guterres osallistuu tasavallan presidentti Sauli Niinistön isännöimiin Kultaranta-keskusteluihin. Tasavallan presidentti Sauli Niinistön isännöimaan tilaisuuteen osallistuu mm. YK:n pääsihteeri António Guterres. Kuva: UN Photo/Eskinder Debebe Sauli Niinistö,António Guterres,Yle TV1,kultaranta-keskustelut

TV1 maanantaina 18.6.2016 klo 9.30 - 11.00, klo 14.30 - 15.50, klo 16.05 - 16.25 ja klo 21.00 - 21.30
Katsottavissa Areenassa

Naantalin Kultarannassa pohditaan maailman menoa kansainvälisen järjestelmän, kansainvälisten järjestöjen ja kestävän kehityksen kannalta. Tilaisuuteen osallistuu yhtenä puhujana YK:n pääsihteeri António Guterres.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön isännöimä ulko- ja turvallisuuspoliittinen keskustelutilaisuus järjestetään nyt kuudetta kertaa.

Miten käy sääntöpohjaisen maailman?

Kultaranta-keskustelujen ensimmäisessä istunnossa sunnuntaina 17.6. pohditaan sitä, kuinka käy sääntöpohjaisen maailman, kun epävarmuus lisääntyy. Areenassa klo 18.00 suorana nähtävä keskustelu käydään englannin kielellä.

CMI:n toiminnanjohtaja Tuija Talvitien vetämään keskusteluun osallistuvat YK:n yleiskokouksen puheenjohtaja Miroslav Lajcak, Ruotsin entinen pää- ja ulkoministeri Carl Bildt sekä OECD:n apulaispääsihteeri Mari Kiviniemi. Loppusanat esittää presidentti, rauhannobelisti Martti Ahtisaari.

Täällä EU, kuuleeko kukaan?

Kultaranta-keskustelujen toinen päivä alkaa pohdinnoilla siitä, millä keinoilla EU saataisiin yhtenäisemmäksi ja vahvemmaksi. Minkälaisia tavoitteita Suomella on EU:ssaa ja miten tavoitteet saavutetaan?

Suora lähetys alkaa Ykkösellä ja Areenassa maanantaina 18.6. klo 9.30.

Keskusteluun osallistuvat pääministeri Juha Sipilä (kesk.), Euroopan komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen, Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen sekä Helsingin Sanomien Lontoon-kirjeenvaihtaja Annamari Sipilä. Keskustelun vetää Talouselämän toimittaja Matti Virtanen.

Talouden ja ympäristön yhteensovittaminen

Kolmas ja viimeinen keskustelu alkaa klo 14.30. Aiheena on talouden ja ympäristön hyvinvoinnin yhteensovittaminen.

Keskusteluun osallistuvat Euroopan parlamentin jäsen Heidi Hautala (vihr.), EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies, Sitran vanhempi neuvonantaja Oras Tynkkynen, ST1:n hallituksen puheenjohtaja Mika Anttonen sekä Gold&Green Foodsin toimitusjohtaja Maija Itkonen. Keskustelun vetää Demos Helsingin neuvonantaja Tuuli Kaskinen.

Niinistö A-studion vieraana Kultarannassa

Keskustelujen päätteeksi YK:n pääsihteeri António Guterres lausuu päätössanat yhdessä tasavallan presidentti Sauli Niinistön kanssa klo 16.05. Puhe tulkataan suomeksi.

Kultarannan tapahtumat päättyvät presidentti Niinistön erikoishaastatteluun, joka lähetetään A-studiossa suorana klo 21.00. Haastattelijana on toimittaja Jan Andersson.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.