Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Elävän arkiston blogi pääkuva

Kuuluiko Pertsa ja Kilu lapsuuteesi? Jaa muistosi ja päätä mikä seikkailu nähdään seuraavaksi Areenassa

Pertsa ja Kilu eli Tommi Auvinen ja Jyrki Thil lähikuvassa
Pertsa ja Kilu eli Tommi Auvinen ja Jyrki Thil lähikuvassa Kuva: Antero Tenhunen/Yle Pertsa ja Kilu,Tommi Auvinen,Jyrki Thil

Pertsa ja Kilu ovat aikamoisia veijareita. He seikkailivat Väinö Riikkilän kirjoissa ja tv:n sarjoissa kesäisessä satamakaupungissa jahdaten rikollisia. Muistatko erityisesti jonkin tietyn Pertsa ja Kilu -tarinan tai onko sinulla heidän kanssaan samankaltaisia seikkailuita? Jaa muistosi ja päätä, mikä Pertsa ja Kilu -tv-ohjelmista seuraavaksi nähdään Areenassa.

Kaksi ensimmäistä Pertsan ja Kilun tv-seikkailua Viimeiset kaanit vuodelta 1970 ja Trokarit vuodelta 1971 on nyt katsottavissa Areenassa.

Väinö Riikkilän Pertsa ja Kilu -kirjasarjaan perustuvaa tv-sarjaa tähdittivät Tommi Auvinen (Pertsa) ja Jyrki Thil (Kilu). Vili Auvisen ohjaamissa ja käsikirjoittamissa neliosaisissa sarjoissa seikkailtiin 1940 ja 1950 -lukujen taitteessa suomalaisessa satamakaupungissa. Nuo neliosaiset sarjat eivät ole säilyneet arkistoissa, mutta jokaisesta niistä on tehty elokuvaversio, jonka sisältö on yhteneväinen sarjan kanssa. Viimeisten kaanien ja Trokarien lisäksi pojat seikkailivat Pertsa ja Kilu kippareina (1972) sekä Pertsa ja Kilu ja timanttirosvot (1973) -elokuvissa.

Miten sinä muistat Pertsan ja Kilun? Mitä nuo nimet sinulle merkitsevät? Jaa muistosi tai tarinasi tämän artikkelin kommenttikentässä. Kommenttien perusteella päätetään, mikä seikkailuista seuraavaksi tulee katsottavaksi Areenaan.

Muistin virkistämiseksi voit katsoa Viimeiset kaanit ja Trokarit -elokuvat ohesta.

Keskustele