Hyppää pääsisältöön

Luvassa kaikkien aikojen Areena-kesä!

Mies ja nainen seisovat oven edessä pyssyt ja taskulamput käsissä.
The Tunnelista nähdään kesän aikana kolme tuotantokautta Yle Areenassa. Mies ja nainen seisovat oven edessä pyssyt ja taskulamput käsissä. Kuva: Jessica Forde The Tunnel

Yle Areena tuo kesän parhaat ohjelmat vaikka laiturinnokkaan! Handmaid’s Tale, Ennen kuolemaan, Happy Valley, Perilliset…. Lisäksi kesän Areena-tarjonnassa on hulppea kattaus vain Areenassa nähtäviä dekkareita, elokuvia, True Crimea, realityä ja kansainvälisiä nuortensarjoja.

Areena tarjoaa kesäniityille ja laiturinnokkaan runsaasti sarjakatalogeja ja elokuvapaketteja, joissa on tarjolla laatudraamaa, huippunäyttelijöiden tähdittämiä leffoja, jännäreitä, dekkareita, True Crimea, realityä ja kansainvälisiä nuortensarjoja ympäri maailman.

Lisäksi Yle Radio 1:n Television tiiliskivet -ohjelma analysoi laatusarjoja, joista kesän aikana nähdään Areenassa, Femillä ja Teemalla viisi: The Handmaid's Tale, The Young Pope, Huuto syvyydestä, Happy Valley ja Perilliset.

Eurooppalaisia dekkareita

Dekkaritarjonnassa liikutaan eurooppalaisten rikossarjojen parissa. Ruotsalainen menestyssarja Ennen kuolemaa on Areenassa kesäkuun ajan, jonka jälkeen osa jaksoista poistuu, mutta kokonaisuudessaan sarja palaa takaisin katseluun elokuussa.

Viiden ranskalaisen rikoselokuvan sarja Murha Ranskassa tulee Areenaan katsottavaksi 19. kesäkuuta, ja Silta-sarjan ranskalais-englantilaisen version The Tunnelin kolme tuotantokautta tulevat katalogeina Areenaan kesä-heinäkuussa. Ensimmäinen kausi on Areenassa 15.6. alkaen.

1970-luvun Italiaan sijoittuva uusi dekkarisarja Komisario Maltese on katsottavissa Areenassa koko kesän ajan. Sarja kertoo Roomassa vaikuttavasta poliisikomisario Dario Maltesesta, joka palaa lapsuutensa maisemiin Sisilian Trapaniin pitkän ajan jälkeen. Lapsuudenystävä ja poliisi Gianni Peralta on menossa naimisiin ja Maltesen on määrä toimia häissä bestmanina. Häitä ei koskaan vietetä, sillä ystävä murhataan. Maltese haluaa selvittää rikoksen ja saa siirron miljoonakaupungista kotiseudulleen Trapaniin. Vastassa on myös vaikutusvaltainen Sisilian mafia.

Dekkarisarja Maltese sijoittuu 1970-luvun Italiaan. Päähenkilönä on kotiseudulleen palaava rikoskomisario.
Komisario Maltese. Dekkarisarja Maltese sijoittuu 1970-luvun Italiaan. Päähenkilönä on kotiseudulleen palaava rikoskomisario. Kuva: Fabrizio Di Diulio Yle TV1,maltese

Sarjauutuuksia

2. heinäkuuta alkaa uusi Markus vs. maailma, jossa siikajokelainen, transvestiitti romukauppias ja Perjantai-ohjelmasta tuttu Markus pakkaa laukkuunsa pilkkihaalarit, shortsit ja minihameen ja lähtee tarkastelemaan, miltä maailma näyttää Revonlahden ulkopuolella Markus on mielensäpahoittaja, joka kertoo näkemyksensä asiaan kuin asiaan suoralla suomen kielellä ja parilla perkeleellä höystettynä.

Nuorten aikuisten draamasarjoissa on monipuolinen valikoima sarjoja ympäri maailman: Amerikasta, Meksikosta, Etelä-Koreasta, Tanskasta ja Saksasta!

Eteläkorealainen, huikea ja visuaalinen W – todellisuuden tuolla puolella sekoittaa todellisuuden ja sarjakuvamaailman, ja suosittu saksalainen trillerisarja, 1. heinäkuuta alkava Wishlist kertoo ryhmästä nuoria, jotka saavat haltuunsa salaperäisen sovelluksen nimeltä Wishlist. Sovellus täyttää kaikki käyttäjän toiveet, kunhan käyttäjä suorittaa sovelluksen vaatiman tehtävän.

Nainen seisoo tiiliseinän edessä, kännykkä kädessä ja katso yläviistoon. Kännykästä tulee puhekupla, jonka sisällä on nainen ja mies.
Hayley ja käyttöohje elämään. Nainen seisoo tiiliseinän edessä, kännykkä kädessä ja katso yläviistoon. Kännykästä tulee puhekupla, jonka sisällä on nainen ja mies. Kuva: Yle Kuvapalvelu Reality

True Crime -tarjonnasta löytyy kolme eri rikosdokkarisarjaa Yhdysvalloista, joissa käsitellään muun muassa kuolemaantuomittujen rikoksia sekä rakkauden ja vihan värittämiä murhia. Kolmiosainen Kuolemaantuomitut kertoo teloitustaan odottavista kuolemaantuomituista yhdysvaltalaisissa vankiloissa.

Kuolemaantuomitut: Kolmidraama on 8-osainen lyhytdokumenttisarja, joka kertoo amerikkalaisesta rikosmysteeristä. Nuori perheenäiti Heather katoaa. Poliisi uskoo hänen tulleen murhatuksi ja epäilee teosta uskotonta aviomiestä ja tämän raskaana olevaa tyttöystävää Emiliaa. True crime -sarja seuraa katoamistapauksen jälkeistä oikeudenkäyntiä.

Rikosdokkarisarja Viharikos ja rakkaus (Love and Hate Crime) esittelee kolme USA:n syvään etelään sijoittuva henkirikosta: poikaystäväehdokkaan surmaamaksi joutuva transgender-tyttö, viharikokseksi epälty homomiehen surma ja rasistinen murha Mississippissä. Oman versionsa tapahtumista kertovat niin rikolliset kuin tapausta tutkivat viranomaisetkin.

Lisäksi tarjolla on kevyempään kesäoloon realitysarjoja, joissa muun muassa deittaillaan, synnytetään lapsia ja kisataan siitä, kuka kotikampaaja tekee hienoimmat hiukset ja kampaukset! Realitypaketista löytyvät mm. Strip Date, Sinkkuelämää Ruotsissa, Nyt se syntyy - tee jotain!, Hair – Amatöörikampaajat, Hayley ja käyttöohje elämään ja Eka gay-kesäni.

Elokuvia neljässä paketissa

Kesän Areenasta löytyy luonnollisesti myös laaja elokuvatarjonta, jota täydentävät kesän neljä elokuvapaketti: romantiikkaa, jännitystä ja toiminnallisia komedioita huippunäyttelijöiden tähdittäminä. Elokuvapaketin ensimmäinen osa, neljä toiminnallista komediaa, on julkaistu.

Pakettiin kuuluvat muun muassa Amélien tekijöiden komedia Micmacs sekä Alex Rider & Stormbreaker – Anthony Horowitzin kirjoihin perustuva seikkailukomedia.

Nainen ja mies katsovat toisiaan. Mies vetää naista huppuhatun tupsusta.
Micmacs. Nainen ja mies katsovat toisiaan. Mies vetää naista huppuhatun tupsusta. Kuva: Yle Kuvapalvelu Micmacs

Tulevat elokuvapaketit:

21.6. (romanttisia elokuvia juhannuksen kunniaksi)

A Wish Come True, Valentine Ever After, Love is Complicated, Autumn in the Vineyard, Summer in the Vineyard. Frozen in Love

29.6. (jännäreitä)

Haudattu, Monsters, Alice Creedin sieppaus, Lonely Hearts

27.7. (romanttisia elokuvia)

Vamps, Sekaisin rakkaudesta, Lastenhoitajan päiväkirja ja Rakkauden sinetti.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua