Hyppää pääsisältöön

Toimittaja-yrittäjä Renaz Ebrahimi: En kestä kahta vuotta samassa paikassa

Toimittaja Renaz Ebrahimi ja lainaus "Saman vuonaa syntynyt kuin Rihanna."
Toimittaja Renaz Ebrahimi ja lainaus "Saman vuonaa syntynyt kuin Rihanna." Kuva: Tero Nikulainen / Heidi Gabrielsson DJ

Radio Helsingistä tuttu toimittaja Renaz Ebrahimi ei viihdy paikoillaan. Isän kuolema oli käännekohta, joka muutti Ebrahimin elämän suunnan.

On ihmisiä, joita epävarmuus ja muutos pelottaa. Sitten on ihmisiä, jotka tarvitsevat vaihtelevuutta elääkseen. Renaz Ebrahimi kuuluu jälkimmäisiin. Ebrahimi on työskennellyt muun muassa järjestössä, toimittajana, juontajana, kouluttajana ja dj:nä. Muutama vuosi sitten hän perusti ystävänsä kanssa tapahtumatuotantoon keskittyvän yrityksen.

Yhtenä merkittävimpänä käännekohtana Ebrahimi pitää isänsä kuolemaa, jonka jälkeen hän päätti toteuttaa haaveitaan tosissaan. Ebrahimi uskoo saaneensa parhaat ominaisuutensa ja sitkeytensä isänsä rakkaudesta.

– Isä usko muhun niin paljon, että se määrä välillä pelotti mua.

Katso Renaz Ebrahimin jakso KulttuuriCocktailin Kolmekymppiset- sarjassa.

  • Lista asioista, joita vihaan nykyajassa

    Asioita, joita vihaan nykyajassa

    Joulun alla ihmiset ovat pahalla päällä. Tähän syynä on koko vuoden patoutunut vitutus. Jos haluat helpottaa oloasi ennen jouluaattoa, laadi lista, johon keräät vihaamiasi asioita. Sen tarkoitus ei ole olla ratkaisukeskeinen. Listan ainoa tehtävä on saada olla vihainen. KulttuuriCocktailin Tuomas Karemo laati malliksi oman listansa.

  • Pippelisankarin viimeinen seikkailu on ohi

    Asenteiden tasolla on käynnissä radikaali murros.

    Miehen mitta ei enää ole se, jaksaako aamuun asti fiilata naisen toimittaessa höyläpenkin virkaa. Se, mikä vielä 90-luvulla oli normi, vaikuttaa nyt auttamattoman pölyttyneeltä. Aino Kivi ruotii suomalaisen kirjallisuuden käsitystä seksistä ja sukupuolesta.