Hyppää pääsisältöön

Uuden Musiikin Kilpailu UMK jatkuu vuonna 2019 kutsukilpailuna

UMK-logo
UMK-logo Uuden Musiikin Kilpailu

Suomen euroviisuedustajan valinta toteutetaan myös tulevana vuonna kutsukilpailuna.

– Vuoden 2018 UMK osoitti, että kutsukilpailun kautta pystymme panostamaan enemmän esityksiin ja muuhun sisältöön. Jatkamme konseptin kehittämistä nyt tästä näkökulmasta, UMK:n tuottaja Anssi Autio sanoo.

Kilpailun lopullinen muoto, eli kutsutaanko mukaan yksi vai useampi artisti, on kuitenkin vielä auki.

– Olemme saaneet yhteydenottoja ja olleet itse myös yhteydessä levy-yhtiöihin, tuottajiin, biisinkirjoittajiin ja artisteihin. Tunnustelemme ja pohdimme nyt eri vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia, Autio sanoo.

Uuden Musiikin Kilpailu järjestettiin syksyllä 2017 ensimmäistä kertaa kutsukilpailuna. Tänä keväänä yleisö ja kansainvälinen raati äänestivät kolmesta Saara Aallolle tehdystä kappaleesta voittajan Euroviisuihin.

Aallon Monsters-kappaleella Suomi pääsi neljän vuoden tauon jälkeen euroviisufinaaliin.

UMK-lähetys tavoitti 1,4 miljoonaa katsojaa, ja Euroviisujen semifinaali- ja finaalilähetykset kaikkiaan 2,5 miljoonaa suomalaista. Verkon kokonaistavoittavuus UMK:n finaaliviikolla oli 289 000 eri selainta, mikä oli UMK:n historian ennätys. Kaikille UMK18-kappaleille kertyi 5 miljoonaa katselua ja kuuntelua.

– Olemme kokonaisuuteen tyytyväisiä. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, Autio sanoo.

Lisää ohjelmasta

UMK18 Saara Aalto

Minkä kappaleen lähettäisit Euroviisuihin edustamaan Suomea?

Säkenöivä voimabiisi Monsters
68% (7702 ääntä)
Valon ja positiivisuuden Queens
22% (2536 ääntä)
Rakastavaisten stadionbiisi Domino
10% (1124 ääntä)
Ääniä yhteensä: 11362

#UMK18 Viranomaistiedotteet