Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Elävän arkiston blogi pääkuva

Äänestäjät sen päättivät: Hui Hai Hiisi -fanit saavat syksyllä lisää katsottavaa Areenaan!

Hui Hai Hiisi, Temppurata, Syrhämä ja Merirosvolaiva ovat mukana äänestyksessä.
Hui hai hiisi, Temppurata, Syrhämä ja Merirosvolaiva ovat mukana äänestyksessä. Hui Hai Hiisi, Temppurata, Syrhämä ja Merirosvolaiva ovat mukana äänestyksessä. Kuva: Yle Hui hai hiisi,Pikku Kakkosen temppurata,Syrhämä,Merirosvolaiva

Olitko seikkailemassa Hui Hai Hiisi -ohjelman toisella tuotantokaudella? Lokakuussa näet, miten vuonna 2000 seikkailtiin, kun Hiisivuoren nuoret sankarit pääsevät Areenaan. Äänestäjät valitsivat voittajan ja se on Hui Hai Hiisi!

Äänestys on päättynyt.

Voit tutustua tarkemmin ohjelmiin äänestystulosten alta.

Hui Hai Hiisi 2, jaksot 14-36 vuodelta 2000
48% (1700 ääntä)
Syrhämä 1, jaksot 1-40 vuosilta 2003-2004
33% (1179 ääntä)
Merirosvolaiva, 49 jaksoa vuosilta 1997-2001
13% (447 ääntä)
Temppurata 2, jaksot 14-34 vuodelta 1995
6% (198 ääntä)
Ääniä yhteensä: 3524

Hui hai hiisi

Hui Hai Hiisi sai äänestyksessä eniten suosiota. Äänestyksessä ohjelma sai 1700 ääntä sekä Instagramissa jaetun kuvan alle vielä viisi lisää. Hui Hai Hiisi sai 48 prosenttia annetuista äänistä! Ohjelmassa keijukaisneito Berenike (Anu Tuomi-Nikula) ja Matti Menninkäinen (Riku Suokas) käyvät ikuista taistoa hirmuisen Hiiden ilkeyksiä vastaan Hiisivuorella. Koska taikaolennot eivät voi Hiiden mahdille mitään, joudutaan turvautumaan ihmislasten apuun. Matti ja Berenike johdattavat vierailevia lapsisankareita läpi synkän Hiisivuoren ratkoen samalla arvoituksia ja tehtäviä. Ohjelmaa lähetettiin alunperin vuosina 1999 ja 2000. Hui Hai Hiisin jaksot 1-12 ovat katsottavissa Areenassa jo nyt ja aina kesäkuuhun 2019 asti.

Matti Menninkäinen (Riku Suokas) ja Berenike tähtikilpi (Anu Tuomi-Nikula)
Matti Menninkäinen (Riku Suokas) ja Berenike tähtikilpi (Anu Tuomi-Nikula) Kuva: Yle/Antero Tenhunen Hui hai hiisi,elävä arkisto

Syrhämä

Syrhämä sijoittui äänestyksessä sijalle kaksi kaikkiaan 1180 äänellä. Se on 33 prosenttia kaikista äänistä. Syrhämä on maa, joka sijaitsee tunnetun maailman hämärillä syrjäseuduilla. Tässä valtakunnassa ei ole kaikki hyvin: paha velho Silmitön Sääski on vanginnut hyvän velho Valveen ja piinaa asukkaita milloin milläkin taikakeinolla. Onneksi kaukomaiden lapset saapuvat apuun! Jokaisessa jaksossa seikkailee kolmen 9-vuotiaan lapsen joukkue, joka yrittää selviytyä ketteryyttä, nokkeluutta ja näppäryyttä vaativista tehtävistä. Lapsia maahan johdattavat muun muassa Silja Sillanpää, Aksu Piippo ja Eriikka Magnusson.

Silja Sillanpää Kettu-roolihahmonaan Syrhämä-sarjassa
Silja Sillanpää Kettu-roolihahmonaan Syrhämä-sarjassa Kuva: Harri Hinkka/Yle Silja Sillanpää,Syrhämä

Merirosvolaiva

Kautta seitsemän meren! Merirosvolaiva jäi äänestyksessä kolmannelle sijalle 447 äänen turvin. Merirosvolaiva sai 13 prosenttia äänistä. Kapteeni Ketale miehistöineen on ryöstänyt laivan ja piilottanut saaliin Mary-laivansa uumeniin. Kolme lasta etsii Olli Monosen johdolla aarretta merirosvolaivassa,joka on täynnä ansoja ja tehtäviä.

Merirosvolaiva-ohjelman merirosvot ryhmäkuvassa
Merirosvolaivan rosvot yhteiskuvassa. Merirosvolaiva-ohjelman merirosvot ryhmäkuvassa Kuva: Timo Vottonen/Yle Merirosvolaiva

Temppurata

Viimeistä sijaa jäi pitämään viidakossa seikkaileva joukko rohkea! Kolmen lapsen retkikunta saa viidakon portilla tehtävän ja mukaan pakataan hyvin varustettu reppu. Retkikunnan apuna ovat matkanjohtaja Olli ja Jekku-apina. Missä on kirahvin täplä? Entä norsun häntärusetti? Seikkailijat auttavat etsinnöissä, mutta nälkäisen leijonan kitaan ei auta joutua. Jaksoissa 1-13 viidakon pulmia ratkovat päiväkotilapset Tampereelta, Helsingistä, Hyvinkäältä, Hämeenlinnasta, Pirkkalasta, Turengista, Sipoosta, Vaasasta ja Lappeenrannasta. Olitko kenties mukana? Temppuradan jaksot 1-13 ovat katsottavissa Areenassa kesäkuuhun 2019.

Kuvassa lapsia värikkäissä vaatteissa ja ohjelman juontaja safari-vaatteissa.
Kuvassa lapsia värikkäissä vaatteissa ja ohjelman juontaja safari-vaatteissa. Kuva: Arja Lento/Yle Pikku Kakkosen temppurata