Hyppää pääsisältöön

Viikon 25 vinkit: romanttisia elokuvia ja musiikin tähtiä!

Kotikatsomo: Mieletön elokuu, yle tv1
Mieletön elokuu. Kotikatsomo: Mieletön elokuu, yle tv1 kotikatsomo: mieletön elokuu

Juhannusviikolla käydään Kultaranta-keskusteluja, nautitaan uudesta Murha Sandhamnissa -elokuvasta ja kierretään Eurooppaa uudessa Tanja ja kuuro Eurooppa -matkailuohjelmassa, jossa tutustutaan maanosaamme hieman erilaisesta perspektiivistä. Tanjan matka alkaa Ranskassa, jossa hän tutustuu samppanjan valmistukseen ja pääsee tanssimaan legendaarisessa Moulin Rougessa.

Juhannuksen kunniaksi Areenassa julkaistaan kuuden romanttisen elokuvan paketti, ja Teemalla nautitaan muun muassa Suuresta sävelparaatista - iskusäveliä pullollaan olevasta musiikkielokuvasta, jossa mukana ovat mm. Reino Helismaa, Eemeli, Brita Koivunen, Olavi Virta ja Annikki Tähti. Perjantaina kuullaan Olavi Virran, Toivo Kärjen ja Tapio Rautavaaran syntymän satavuotisjuhlan kunniaksi Tapiola Sinfoniettan, Espoo Big Bandin, Paula Koivuniemen, Tuure Kilpeläisen ja Maria Ylipään tulkintoja Marzi Nymanin sovituksia klassikkobiiseistä.

FIFAn jalkapallon MM-kisat jatkuvat Ylen kanavilla päivittäin!

MAANANTAI 18.6.

Kultaranta -keskustelut

Yle TV1 ja Areena klo 9.30 ja 14.30
Tasavallan presidentin Kultaranta-keskustelut näytetään suorina lähetyksinä TV1:ssä ja Yle Areenassa. Keskustelujen teemana on tänä vuonna ”Pallo hallussa?”. Naantalin Kultarannassa pohditaan maailman menoa kansainvälisen järjestelmän, kansainvälisten järjestöjen ja kestävän kehityksen kannalta.

Kultarannan tapahtumat päättyvät tasavallan presidentin suoraan erikoishaastatteluun, joka lähetetään A-studiossa klo 21.00. Haastattelijana on Jan Andersson

Suomen tasavallan presidentin kesäasunto Kultaranta.
Kultaranta-keskustelut. Suomen tasavallan presidentin kesäasunto Kultaranta. Kuva: Jani Saikko / Yle Kultaranta-keskustelut,Kultaranta,Naantali,Suomen tasavallan presidentti,suihkulähde

Latela

Yle TV2 klo 12.30
Supersuosittu Latela alkaa uusintana alusta asti. Yle näyttää kesän aikana kaveriporukan autoharrastuksesta ja kaveriporukan vahvasta ystävyydestä kertovan tositelevisiosarjan kaikki viisi tuotantokautta. Joka arkipäivä, kaksi jaksoa kerrallaan.

Kaksi miestä istuu autossa ja katsoo omista ikkunoistaan ulos.
Latela. Kaksi miestä istuu autossa ja katsoo omista ikkunoistaan ulos. Kuva: Yle Kuvapalvelu Latela,5. kausi

FIFAn jalkapallon MM-kisat

Yle TV2 klo 14.30 Ruotsi - Korea
Yle TV 2 klo 17.30 Belgia - Panama
Yle TV2 klo 20.30 Tunisia - Englanti

Elämä käännekohdassa - Uusia jaksoja

Yle Fem klo 18.30
Ruotsalaisessa keskusteluohjelmassa toimittaja Anja Kontor tapaa ihmisiä, jotka ovat selviytyneet vaikeista elämäntilanteista. Uuden kauden ensimmäisessä jakssa Kontor tapaa Heidin, joka kasvoi väkivallan varjossa Venäjällä, Dagestanin tasavallassa, missä terrori, väkivalta ja sieppaukset ovat arkipäivää. Kun Heidi oli 17-vuotias, hänen isänsä toi hänet Tukholmaan, mutta jätti tytön sen jälkeen täysin omilleen. Viulusta tuli kodittoman Heidin pelastus.

Viininviljelijät sodassa

Yle TV1 klo 19.00
Natsit ryöstivät miehittämästään Ranskasta yli 10 miljoonaa viinipulloa toisen maailmansodan aikana. Viinitilalliset Bordeaux'sta Champagneen liittyivät vastarintaliikkeeseen pelastaakseen tuotantonsa.

Natsit ryöstivät miehittämästään Ranskasta yli 10 miljoonaa viinipulloa toisen maailmansodan aikana.
Viininviljelijät sodassa. Natsit ryöstivät miehittämästään Ranskasta yli 10 miljoonaa viinipulloa toisen maailmansodan aikana. yle tv1

Murha Sandhamnissa: Totuuden nimessä (12)

Yle Fem klo 22.00
Nuori Benjamin joutuu kiusaamisen kohteeksi purjehdusleirillä. Kiusaaminen yltyy päivä päivältä. Samaan aikaan joku vaanii lähistöllä ja seuraa lasten liikkeitä. Öisin Sandhamnin satamassa veneistä varastetaan polttoaineet. Eräänä aamuna Benjamin katoaa. Kun poikaa ei löydetä poliisi kutsutaan paikalle. Elokuva perustuu Viveca Stenin romaaniin nimeltä I sanningens namn.

TIISTAI 19.6.

Tanja ja kuuro Eurooppa - Uusi sarja

Yle TV1 klo 20.00
Tanja ja kuuro Eurooppa -ohjelmassa tutustutaan maanosaamme hieman erilaisesta perspektiivistä. Kahdeksanosaisessa sarjassa kuuro maailmanmatkaaja Tanja Honkanen seikkailee Euroopan yhdeksässä eri maassa. Lomamatkallaan Tanja pääsee näkemään uusia puolia Euroopan kuuluisista metropoleista sekä tutustumaan kiehtoviin, vähemmän tunnettuihin kohteisiin Baskimaalta aina Balkanille asti - sekä luonnollisesti mielenkiintoisiin ihmisiin

Tanjan matka alkaa Ranskassa, jossa hän tutustuu samppanjan valmistukseen ja pääsee tanssimaan legendaarisessa Moulin Rougessa.

Kahdeksanosaisessa sarjassa kuuro Tanja Honkanen seikkailee Euroopan yhdeksässä maassa.
Tanja ja kuuro Eurooppa. Kahdeksanosaisessa sarjassa kuuro Tanja Honkanen seikkailee Euroopan yhdeksässä maassa. Yle TV1,Tanja ja kuuro Eurooppa

Sarjakuvaelämää

Yle Teema klo 20.00
Dokumentti seuraa suomalaisen nykysarjakuvan keskeisiä tekijöitä. Matti Hagelberg työstää loputonta scifi-eeposta ja opettaa. Leo Kuikka kaivaa hautoja ja tekee nihilististä arkielämän kuvausta.

Hugo Pratt, Corto Maltesen isä

Yle Teema klo 20.45
Italialainen sarjakuvataiteilija Hugo Pratt tunnetaan Corto Maltesesta, jota pidetään Prattin alter egona. Myös Prattin elämää leimasivat rakkaus matkailuun, seikkailuihin, mysteereihin ja elämän pimeään puoleen.

FIFAn jalkapallon MM-kisat

Yle TV2 klo 14.30 Kolumbia - Japani
Yle TV2 klo 17.30 Puola - Senegal
Yle TV2 klo 20.30 Venäjä - Egypti

KESKIVIIKKO 20.6.

Iloa puutarhasta - Uusi kausi

Yle Fem klo 10.00
Norjalainen puutarhaohjelma alkaa. Juontaja Mette Stensholt, puuseppä Ola Blom ja puutarhuri Tom Egeberg auttavat ihmisiä kunnostamaan pihojaan ja tutustuvat ainutlaatuisiin puutarhoihin. Ensimmäisessä jaksossa vieraillaan muotisuunnittelijapariskunnan Arnen ja Carlosin puutarhassa ja tutustutaan tutkimusmatkailija Thor Heyerdahlin lapsuuden kotiin.

Kaksi miestä ja nainen hymyilevät puutarhan keskellä.
Iloa puutarhasta. Kaksi miestä ja nainen hymyilevät puutarhan keskellä. Kuva: Yle Kuvapalvelu puutarhat,iloa puutarhasta

Prisma: Sienien maailma

Yle TV1 klo 19.00
Sieniä on kaikkialla: luonnossa, ihmisen elimistössä ja jopa ydinreaktoreissa. Sieniä on enemmän kuin kasvilajeja ja jokaisella on oma tehtävänsä ekosysteemissä.

Ikuisesti nuori - Uusi sarja

Yle Fem klo 19.00
Norjalainen viisiosainen dokumenttisarja tutkii pitkän elämän salaisuutta. Monet pelkäävät kuolemaa, ja tutkijat etsivät jatkuvasti parannuskeinoa ikääntymiseen. Jotkut jopa jäädyttävät ruumiinsa uuden elämän toivossa.

Neljä naista kolmessa polvessa istuu parvekkeen sohvalla. Keksimmäiset naiset ovat nostaneet jalat ja kädet ylös riemuiten.
Ikuisesti nuori. Neljä naista kolmessa polvessa istuu parvekkeen sohvalla. Keksimmäiset naiset ovat nostaneet jalat ja kädet ylös riemuiten. Kuva: NRK elämäntapaohjelmat,Ikuisesti nuori

FIFAn jalkapallon MM-kisat

Yle TV2 klo 14.30 Portugali - Marokko
Yle TV2 klo 17.30 Uruguay - Kazakstan
Yle TV2 klo 20.30 Iran - Espanja

TORSTAI 21.6.

Romanttisien elokuvien paketti juhannuksen kunniaksi

Yle Areena
Yle Areenassa julkaistaan kuuden romanttisen elokuvan paketti juhannuksen kunniaksi! Julkaistavat elokuvat ovat Hallmark Channelin elokuvia ja katsottavissa Areenassa 31.8. asti. Paketti sisältää seuraavat elokuvat: A Wish Come True, Valentine Ever After, Love is Complicated, Autumn in the Vineyard, Summer in the Vineyard ja Frozen in Love.

Nainen ja mies suutelevat pöydän päässä, viinilasit kädessä, muiden katsoessa.
Summer in the Vineyard. Nainen ja mies suutelevat pöydän päässä, viinilasit kädessä, muiden katsoessa. Kuva: Crown Media United States, LLC elokuvat,Summer in the Wineyard

Steffi - Uusi sarja

Yle Fem klo 18.30
13-vuotiaan Steffin paras ystävä Julia kuolee yllättäen. Julian päiväkirjoista Steffi löytää tavan kommunikoida ystävänsä kanssa ja päättää osallistua teatterileirille surustaan huolimatta.

Kino Klassikko: Enoni on toista maata (S)

Yle Teema klo 21.00
(Mon oncle, Ranska 1958) Jacques Tatin vähäeleinen ja riemastuttava mestariteos herra Hulot'n yrityksistä tulla toimeen hänen sisarensa huippumodernin ja koneistetun unelmakodin, ehkä perheenkin, kanssa.

Herra Hulot (Jacques Tati) ja hänen sisarenpoikansa (Alain Bécourt) elokuvassa Enoni on toista maata
Enoni on toista maata. Herra Hulot (Jacques Tati) ja hänen sisarenpoikansa (Alain Bécourt) elokuvassa Enoni on toista maata Jacques Tati,Enoni on toista maata,teeman elokuvat

FIFAn jalkapallon MM-kisat

Yle TV2 klo 14.30 Tanska - Australia
Yle TV2 klo 17.30 Ranska - Peru
Yle TV2 klo 20.30 Argentiina - Kroatia

PERJANTAI 22.6.

Ola, Topi ja Tapsa 300 vuotta

Yle TV1 klo 19.00
Olavi Virran, Toivo Kärjen ja Tapio Rautavaaran syntymästä on sata vuotta. Tapiola Sinfonietta, Espoo Big Band, Paula Koivuniemi, Tuure Kilpeläinen ja Maria Ylipää esittävät Marzi Nymanin sovituksia klassikkobiiseistä.

Paula Koivuniemi, Maria Ylipää ja Tuure Kilpeläinen laulavat.
Ola, Topi ja Tapsa 300 vuotta. Paula Koivuniemi, Maria Ylipää ja Tuure Kilpeläinen laulavat. Kuva: Yle Kuvapalvelu musiikkiohjelmat,ola, topi ja tapsa 300 vuotta

Kesäksi kotiin

Yle TV1 klo 20.00
Ella Kannisen vieraana ovat näyttelijä-kirjailija Eppu Nuotio, tuottelias sanataituri, jolta on julkaistu jo yli 70 teosta ja Kurt Nuotio, pitkän ja maineikkaan uran teatterissa sekä ohjaajana että teatterinjohtajana. Viisi vuotta sitten Nuotion pariskunta vaihtoi saaristoidyllin Huittisissa suurkaupungin sykkeeseen Berliinissä. 30 vuotta yhdessä viihtyneelle pariskunnalle erilainen kieli- ja kulttuuriympäristö on ollut suuri luovuuden lähde.

Kino: Sommersby (12)

Yle Teema klo 21.00
Mies palaa Yhdysvaltojen sisällissodasta maatilalleen niin muuttuneena miehenä että aviovaimoa myöten herää epäilys, onko hän vallan eri mies. Päärooleissa: Richard Gere, Jodie Foster ja Bill Pullman. Usa 1993.

Richard Gere nojaa puiseen pöytään, Jodie Foster istuu takana.
Sommersby. Richard Gere nojaa puiseen pöytään, Jodie Foster istuu takana. Kuva: Monarchy Enterprises Sarl / Yle Kuvapalvelu Sommersby

Mieletön elokuu (7)

Yle TV1 klo 20.45
Komedia kylmän sodan Helsingistä vuonna 1962. Kansainvälinen nuorisofestivaali aiheuttaa mellakoita ja naiset menettävät sydämensä ulkomaalaisille miehille. Päärooleissa: Kati Outinen, Laura Birn. Suomi 2013.

Kotikatsomo: Mieletön elokuu, yle tv1
Mieletön elokuu. Kotikatsomo: Mieletön elokuu, yle tv1 kotikatsomo: mieletön elokuu

FIFAn jalkapallon MM-kisat

Yle TV2 klo 14.30 Brasilia - Costa Rica
Yle TV2 klo 17.30 Nigeria - Islanti
Yle TV2 klo Serbia - Sveitsi

LAUANTAI 23.6.

Yle Live: Ultra Bra

Yle Teema klo 20.00
Ultra bran odotettu paluukonsertti Ruisrockista heinäkuulta 2017. Lavalla kuullaan mm. kappaleet Heikko Valo, Vesireittejä, Minä suojelen sinua kaikelta ja Sinä lähdit pois.

Ultra Bra lavalla Ruisrockissa heinäkuussa 2017.
Yle Live: Ultra Bra. Ultra Bra lavalla Ruisrockissa heinäkuussa 2017. Kuva: Annika Miettinen Ultra Bra,Ruisrock,Teemalauantai,yle live

Tarinanmetsästäjät

Yle TV1 klo 21.00
Tarinaryhmä jalkautuu Mikkeliin löytääkseen lyhytelokuvaan sopivia ideoita. Paikkakunnalta löytyy mielipiteitä jakavaa taidetta, mutta myös Laulujen laulu.

Suuri sävelparaati (S)

Yle Teema klo 21.30
Iskusäveliä pullollaan oleva musiikkielokuva seurojentalon juhlista ja niiden kenraaliharjoituksesta. Mukana Reino Helismaa, Eemeli, Brita Koivunen, Olavi Virta ja Annikki Tähti. Suomi 1959.

Tähtisumua (S)

Yle Teema klo 23.07
Tunnetut taitelijat esittävät aikakauden suosituimpia iskelmiä. Mukana Pirkko Mannola, Esko Salminen, Leo Jokela, Marja Eskola ja Elina Salo. Suomi 1961

Nainen ja kaksi miestä uima-asuissa, mustavalkea kuva.
Tähtisumua. Nainen ja kaksi miestä uima-asuissa, mustavalkea kuva. Kuva: Yle Kuvapalvelu kotimaiset elokuvat

FIFAn jalkapallon MM-kisat

Yle TV2 klo 14.40 Belgia - Tunisia
Yle TV2 klo 17.30 Korea - Meksiko
Yle TV2 klo 20.30 Saksa - Ruotsi

SUNNUNTAI 24.6.

Buu: Alva - Uusi sarja

Yle Fem klo 8.30
Ruotsalaisen kirjailijan Pernilla Gesénin suosittuihin kirjoihin perustuva kahdeksanosainen draamasarja 7-vuotiaasta Alvasta, jonka vanhemmat eroavat. Alva muuttaa Tukholmaan ja on uusien haasteiden edessä. Kuinka pysyä omana itsenään kahden eri maailman välillä. Ei suomenkielistä tekstitystä.

Ystäväni Marlon (7) - Uusi sarja

Yle Fem klo 9.00
Norjalainen ihmissuhdedraama kertoo kolmen pojan ystävyydestä. Marlon ja Hugo ovat olleet parhaita kavereita päiväkodista lähtien. Kun naapurustoon muuttaa uusi poika Sander, poikien ystävyys joutuu koetukselle.

FIFAn jalkapallon MM-kisat

Yle TV2 klo 14.30 Englanti - Panama
Yle TV2 klo 17.30 Japani - Senegal
Yle TV2 klo 20.30 Puola - Kolumbia

Lola ylösalaisin (12)

Yle Fem klo 21.00
Lola ylösalaisin perustuu kirjailija Monika Fagerholmin samannimiseen jännitysromaaniin. Se kertoo teini-ikäisistä tytöistä pienessä merenrantakaupungissa, jonka patriarkaalinen järjestys heijastuu myös tyttöjen elämään. Raha ja valta ovat keskittyneet tietyille perheille, ja muiden on alistuttava vallan kahvassa olevien sääntöihin.

Ca (Mimosa Willamo), Ulrika (Julia Korander) ja Anita (Li Krook) draamasarjassa Lola ylösalaisin.
Lola ylösalaisin. Ca (Mimosa Willamo), Ulrika (Julia Korander) ja Anita (Li Krook) draamasarjassa Lola ylösalaisin. Kuva: Långfilm Productions / Yle screenshot Yle Fem,li krook,Mimosa Willamo

Lue myös - yle.fi:stä poimittua